BroilerigumboTestattu K-Ruoka koekeittiössä

Broilerigumbo

  • Annosmäärä5 annosta
  • Valmistusaika30 - 60 min
  • Laktoositon
  • Maidoton
  • Kananmunaton
Broilerigumbossa maistuvat mm. chili, kravokanmakkara ja chili. Hienonna broilerigumboon myös tuoretta timjamia ja tarjoa keitetyn riisin kanssa.
  • Laktoositon
  • Maidoton
  • Kananmunaton

Ainekset

5 annosta
1 rs (250 g)
 
tai
1 pkt (250 g)
 
tai
1
 
iso sipuli
tai
2–3
 
valkosipulinkynttä
tai
1
 
tai
2
 
tai
1
 
vihreä paprika
tai
1/2 dl
 
öljyä
tai
1/2 dl
 
vehnäjauhoja
tai
3 dl
 
vettä
tai
1 tlk (500 g)
 
tai
1
 
tai
1/2 tl
 
mustapippuria
tai
1/2 tl
 
suolaa
tai
2
 
tai
1/2 dl
 
tuoretta timjamia hienonnettuna
tai

Ravintosisältö

Energia
551 kJ / 132 kcal
Rasva
8,2 g
josta tyydyttynyttä
2,2 g
Hiilihydraatit
5,7 g
josta sokereita
2,7 g
Proteiini
8,1 g
Suola
1,1 g
Ravintoarvot ovat laskennallisia ja suuntaa antavia

Valmistus

30 - 60 min

Ruskista broilerisuikaleet ja paloitellut makkarat paistokasarissa ja siirrä lautaselle.

Hienonna kuorittu sipuli, valkosipulinkynnet ja halkaistu chilipalko, josta on poistettu siemenet. Hienonna myös puhdistetut lehtisellerinvarret ja suikaloi paprika.

Kiehauta vehnäjauhot öljyssä ja anna ruskistua koko ajan sekoittaen. Lisää chili, sipulit ja lehtiselleri. Hauduta hetki.

Kaada kasariin vesi ja tomaattimurska. Mausta fondilla, mustapippurilla, suolalla ja laakerinlehdillä. Hauduta noin 5 minuuttia.

Lisää kasariin broileri- ja paprikasuikaleet sekä makkarapalat. Hauduta edelleen noin 15 minuuttia. Hienonna joukkoon tuoretta timjamia. Tarjoa keitetyn riisin kanssa.