• Sesongin herkut
  • Erityisruokavaliot

Coq au vin eli viinibroileri

Viinibroileri eli coq au vin on perinteinen ranskalainen pataruoka. Broileri hautuu padassa nopeasti mureaksi ja mehukkaaksi.
Coq au vin eli viinibroileri
Testattu K-Ruoka koekeittiössä
  • 4 annosta
  • 30 - 60 min
  • 375 kcal / annos (300g)

Ainekset

4 annosta
    • 1rs(n. 450 g)Pirkka hunajamarinoituja broilerin fileepihvejä
    • 1pkt(170 g)amerikanpekonia
    • 1rs(200 g)Pirkka herkkusieniä
    • 3(n. 250 g)sipulia
    • 3rklvehnäjauhoja
    • 3dlpunaviiniä
    • 1/2dlvettä
    • 1laakerinlehti
    • 1 1/2tltimjamia
    • mustapippuria
    • persiljaa

Valmistus

30 - 60 min
  1. Paloittele fileepihvit neljään osaan. Suikaloi pekoni. Lohko puhdistetut herkkusienet ja sipulit.
  2. Ruskista pekonit paistinpannussa, lisää joukkoon sipulit ja herkkusienet. Sekoita, kunnes sipulit ja sienet saavat hieman väriä. Ripottele pinnalle vehnäjauhot ja sekoita. Siirrä seos pataan.
  3. Lisää joukkoon punaviini. Ruskista broileripalat pannussa ja lisää pataan. Huuhtele pannu vesitilkalla ja kaada liemi pataan. Lisää laakerinlehti, timjami ja mustapippuri.
  4. Anna kiehua hiljalleen kannen alla noin 20 minuuttia. Ripottele pinnalle persiljaa. Tarjoa riisin ja leivän kanssa.

Ravintosisältö perannos 300g100 g

  • 375 kcal1 570 kJ
  • Proteiinia28,2 g
  • Hiilihydraatteja12 g
  • Rasvaa17,7 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kommentoi

Arvosana reseptille12