Coq au vin eli viinibroileri
- Annosmäärä4 annosta
- Valmistusaika30 - 60 min
- Laktoositon
- Maidoton
- Kananmunaton
Viinibroileri eli coq au vin on perinteinen ranskalainen pataruoka. Broileri hautuu padassa nopeasti mureaksi ja mehukkaaksi.
- Laktoositon
- Maidoton
- Kananmunaton
Ainekset
4 annosta
- 1 rs (520 g) Pirkka hunajamarinoituja broilerin fileepihvejä
- 1 pkt (170 g) HK Amerikan pekonia
- 1 rs (200 g) Pirkka herkkusieniä
- 3 (n. 250 g) sipulia
- 3 rkl vehnäjauhoja
- 3 dl punaviiniä
- 1/2 dl vettä
- 1 laakerinlehti
- 1 1/2 tl timjamia
- mustapippuria
- persiljaa
Ravintosisältö
- Energia585 kJ / 140 kcal
- Rasva7 g
- josta tyydyttynyttä2,1 g
- Hiilihydraatit4 g
- josta sokereita1,7 g
- Proteiini10,5 g
- Suola0,7 g
Ravintoarvot ovat laskennallisia ja suuntaa antavia
Valmistus
30 - 60 min
- Paloittele fileepihvit neljään osaan. Suikaloi pekoni. Lohko puhdistetut herkkusienet ja sipulit.
- Ruskista pekonit paistinpannussa, lisää joukkoon sipulit ja herkkusienet. Sekoita, kunnes sipulit ja sienet saavat hieman väriä. Ripottele pinnalle vehnäjauhot ja sekoita. Siirrä seos pataan.
- Lisää joukkoon punaviini. Ruskista broileripalat pannussa ja lisää pataan. Huuhtele pannu vesitilkalla ja kaada liemi pataan. Lisää laakerinlehti, timjami ja mustapippuri.
- Anna kiehua hiljalleen kannen alla noin 20 minuuttia. Ripottele pinnalle persiljaa. Tarjoa riisin ja leivän kanssa.
Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla
Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.
Valikoima ja hinnat kaupasta
- Pysyvästi edullinenHK Amerikan pekoni 170gHinta 2,49/kpl14,65/kg
- Pirkka suomalainen viljelty herkkusieni 200g 1lkHinta 3,29/kpl16,45/kg
- Pirkka Luomu suomalainen vehnäjauho 1kg puolikarkeaHinta 1,85/kpl1,85/kg
- Pirkka laakerinlehti 4gHinta 0,79/kpl197,50/kg
- Järvikylä Timjami rasia 20gHinta 2,69/kpl134,50/kg
- Pirkka mustapippuri 21g kokonainenHinta 0,85/kpl40,48/kg
- Järvikylä persilja rkk FIHinta 1,69/kpl
- Kariniemen kananpojan fileepihvi 1kg hunajaHinta 13,95/kpl13,95/kg
- Plussa-etu −9 %Pirkka suomalainen pekoni 150gPlussa-kortillaEtuhinta 4,50/2 kpl15,00/kgIlman Plussa-korttia 2,49/kpl (16,60/kg)
- HK amerikan pekoni lastu 150gHinta 2,89/kpl19,27/kg
- Pirkka Parhaat luomuherkkusieni D2-vitaminoitu 250g AlankomaatHinta 3,79/kpl15,16/kg
- Pirkka sipuli 350g Suomi 2lkHinta 0,99/kpl2,83/kg
- SipuliHinta n. 0,14/kpl1,39/kg
- Myllyn Paras Emännän puolikarkea vehnäjauho 1 kgHinta 1,65/kpl1,65/kg
- Myllärin Luomu Leivontakarkea vehnäjauho 2kgHinta 3,39/kpl1,70/kg
- Meira laakerinlehti 4g pussi mausteHinta 1,45/kpl362,50/kg
- Santa Maria Laakerinlehti, pussi 4gHinta 1,15/kpl287,50/kg
- Järvikylä timjami rkk FIHinta 1,99/kpl
- Timjami jättiruukku ItaliaEtuhinta 3,49/kplnorm. 3,99/kpl
- Santa Maria kokonainen Mustapippuri, pussi 22gHinta 1,29/kpl58,64/kg
- Meira mustapippuri kokonainen 27g pussi mausteHinta 1,19/kpl44,07/kg
- Deliverde persiljaruukku SuomiHinta 2,80/kpl
- Persilja ruukku luomu SuomiHinta 2,99/kpl
Voisit pitää myös näistä
- 30 - 60 min4,1(207 arviota)
- 30 - 60 min3,0(22 arviota)
- yli 60 min3,9(60 arviota)
- 30 - 60 min4,1(10 arviota)
- yli 60 min4,0(100 arviota)
- 30 - 60 min2,9(39 arviota)
- 30 - 60 min4,2(16 arviota)
- yli 60 min4,5(10 arviota)
Arvostele resepti
ka. 4,5 (91 arviota)
- Gourmetnot2 vuotta sittenJos saisin tämmöstä ravintolassa niin lähtisin heti pois. Tää ei oo ees kouluruuan tasoo. Kallis viini hukkaan.
- Hunajamarinointi on saatanasta4 vuotta sittenNää oranssit limat on kyllä joku laiskuuden huippu. Lisää itse teelusikallisen hunajaa pannulle ja paistaa siinä kanan, niin saa kauniin pinnan ja makukin on tuhat kertaa parempi, kuin hunajamarinoiduissa ällötyksissä. Hunajapurkki maksaa ehkä 5-6 euroa, mutta siitä syö monta kertaa ja se säilyy ja on terveellistä.