• Sesongin herkut
  • Pääraaka-aine
  • Ruokalajit
  • Leivonta ja jälkiruoat
  • Ruokavalio

Painontarkkailijan kanakeitto

Keitä painontarkkailijan kanakeittoa reilu annos, näin sitä jää myös seuraavaksi päiväksi. Voit myös pakastaa keittoa annosrasioissa. Tämä resepti vain n. 1,00 €/annos.
Painontarkkailijan kanakeitto
Testattu K-Ruoka koekeittiössä
  • 7 annosta
  • yli 60 min
  • 240 kcal / annos (365g)

Ainekset

7 annosta

Valmistus

yli 60 min
  1. Nylje koipireisistä nahka ja poista näkyvä rasva lihan pinnasta. Lado koipireidet laakeaan kattilaan ja kaada päälle kylmää vettä niin, että lihat peittyvät.
  2. Kuumenna kiehuvaksi ja kuori harmaa vaahto pinnalta pois. Lisää suola, pippurit ja laakerinlehdet sekä tuoreet keittojuurekset kokonaisina, persiljaa ja purjoa lukuun ottamatta. Hienonna purjo ja persilja. Lisää purjosilppu kattilaan. Keitä 30-40 minuuttia kannen alla, kunnes liha irtoaa luista.
  3. Kuori ja leikkaa perunat parin sentin kuutioiksi. Kuori ja hienonna sipuli.
  4. Nosta kypsät koipireidet työlaudalle jäähtymään. Nosta myös keittojuurekset laudalle pois liemestä.
  5. Lisää perunakuutiot, sipulisilppu ja pakastekeittojuurekset liemeen. Keitä 10-15 minuuttia, kunnes perunat ovat kypsiä.
  6. Paloittele keitetyt keittojuurekset pieniksi kuutioiksi. Perkaa ja paloittele liha erikseen luista ja jänteistä. Lisää lihapalat ja juureskuutiot keittoon. Kuumenna keitto vielä kiehuvaksi. Tarkista suola ja lisää persilja. Tarjoa keiton kanssa ruisleipää.

Kategoriat

Ravintosisältö perannos 365g100 g

  • 240 kcal1 010 kJ
  • Proteiinia16 g
  • Hiilihydraatteja20 g
  • Rasvaa11 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-Citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kommentoi

Arvosana reseptille 5 arvostelua