Kukkiva kirjolohikeitto
Tämä kirjolohikeitto valmistuu alle puolessa tunnissa.
6 annostaalle 30 min230 kcal / annos (325g)
Ainekset
6 annosta
- 6(n. 500 g)kiinteää perunaa (vihreä pussi)
- n. 100gpurjon vihreää osaa
- 1-2valkosipulinkynttä
- 5dlvettä
- 6kokonaista maustepippuria
- 1Pirkka laakerinlehti
- 1tlsuolaa
- n. 5dlmaitoa
- 1 1/2rklvehnäjauhoa
- 1/2ps(à 200 g)Pirkka maissia (pakaste)
- 1/2ps(à 450 g)Pirkka parsakaalia (pakaste)
- 1rs(300 g)kirjolohisuikaleita (sis. suolaa 1 %)
- 1/2punaista paprikaa
Valmistus
alle 30 min- Kuori perunat ja leikkaa pieniksi kuutioiksi. Hienonna purjo ja valkosipulinkynnet.
- Kiehauta vesi kattilassa ja lisää mausteet, perunat, purjo ja valkosipulit. Keitä noin 10 minuuttia, kunnes perunat ovat lähes kypsiä.
- Sekoita noin 1 dl kylmää maitoa ja vehnäjauhot suurukseksi. Kaada loppu maito ja maissit keittoon. Kuumenna kiehuvaksi ja sekoita vehnäjauhosuurus joukkoon.
- Lisää parsakaalit ja kalasuikaleet. Keitä vielä 3-5 minuuttia.
- Leikkaa paprika pieniksi kuutioiksi ja lisää keittoon. Tarjoa lisäksi leipää.
Katso video
Kategoriat
Pääraaka-aineet Ruokalajit Teemat Erityisruokavaliot
Ravintosisältö per annos 325g100 g
- 230 kcal963 kJ
- Proteiinia 16 g
- Hiilihydraatteja24 g
- Rasvaa7 g
Lisätietoa reseptistä
Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Annoshinta on laskettu K-Citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.
Kommentoi