• Sesongin herkut
  • Erityisruokavaliot

Kukkiva kirjolohikeitto

Tämä kirjolohikeitto valmistuu alle puolessa tunnissa.
Kukkiva kirjolohikeitto
Testattu K-Ruoka koekeittiössä
  • 6 annosta
  • alle 30 min
  • 230 kcal / annos (325g)

Ainekset

6 annosta
    • 6(n. 500 g)kiinteää perunaa (vihreä pussi)
    • n. 100gpurjon vihreää osaa
    • 1-2valkosipulinkynttä
    • 5dlvettä
    • 6kokonaista maustepippuria
    • 1Pirkka laakerinlehti
    • 1tlsuolaa
    • n. 5dlmaitoa
    • 1 1/2rklvehnäjauhoa
    • 1rs(300 g)kirjolohisuikaleita (sis. suolaa 1 %)
    • 1/2punaista paprikaa

Valmistus

alle 30 min
  1. Kuori perunat ja leikkaa pieniksi kuutioiksi. Hienonna purjo ja valkosipulinkynnet.
  2. Kiehauta vesi kattilassa ja lisää mausteet, perunat, purjo ja valkosipulit. Keitä noin 10 minuuttia, kunnes perunat ovat lähes kypsiä.
  3. Sekoita noin 1 dl kylmää maitoa ja vehnäjauhot suurukseksi. Kaada loppu maito ja maissit keittoon. Kuumenna kiehuvaksi ja sekoita vehnäjauhosuurus joukkoon.
  4. Lisää parsakaalit ja kalasuikaleet. Keitä vielä 3-5 minuuttia.
  5. Leikkaa paprika pieniksi kuutioiksi ja lisää keittoon. Tarjoa lisäksi leipää.

Ravintosisältö perannos 325g100 g

  • 230 kcal963 kJ
  • Proteiinia16 g
  • Hiilihydraatteja24 g
  • Rasvaa7 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kommentoi

Arvosana reseptille1