• Sesongin herkut
  • Erityisruokavaliot

Sitruunabroileri ja omenariisi

Sitruunabroileri ja omenariisi
Testattu K-Ruoka koekeittiössä
  • 4 annosta
  • yli 60 min
  • 161 kcal / 100 g

Ainekset

4 annosta

Omenariisi

Koristeeksi

    • persiljaa

Valmistus

yli 60 min
  1. Pyyhi broilereista ylimääräinen marinadi talouspaperilla. Viipaloi sitruuna. Irrota broilereista nahkaa sen verran, että saat maustettua lihan rosmariinilla. Pane vielä 2 sitruunaviipaletta jokaisen broilerin nahkan alle. Nosta broilerit uunivuokaan ja paista 200 asteessa noin 50 minuuttia.
  2. Kuori ja suikaloi sipulit. Kuori porkkanat ja viipaloi ne.
  3. Kuullota sipulit ja porkkanat öljyssä. Sekoita joukkoon riisi ja anna kuullottua läpikuultavaksi. Kaada kasariin vesi ja omenatäysmehu. Mausta rosmariinilla, suolalla ja pippurilla.
  4. Hauduta miedolla lämmöllä kannen alla noin 15 minuuttia. Kuori omena, poista siemenkota ja kuutioi se. Lisää omenat ja rusinat. Hauduta vielä noin 10 minuuttia. Koristele persiljalla.

Ravintosisältö per 100 g

  • 161 kcal675 kJ
  • Proteiinia8,54 g
  • Hiilihydraatteja11,8 g
  • Rasvaa9,58 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kommentoi

Arvosana reseptille