Hyppää sisältöön
PaahtopaistiTestattu K-Ruoka koekeittiössä

Paahtopaisti

  • Annosmäärä6–8 annosta
  • Valmistusaikayli 60 min
  • Gluteeniton
  • Kananmunaton
Naudan paahtopaisti on klassikko joka sopii monenlaisiin tilanteisiin. Ohuiksi viipaleiksi leikatun mehevän paahtopaistin voi syödä lämpimänä tai kylmänä.
  • Gluteeniton
  • Kananmunaton

Ainekset

6–8 annosta
  • n.1 kg naudan paahtopaistia
  • 1 tl suolaa
  • 1/2 tl mustapippuria
  • (1 rkl Pirkka Provencale yrttiseosta)
  • 1 rkl öljyä
  • 1 rkl voita
  • 4 valkosipulinkynttä
  • 1/4 ruukkua timjamia

Ravintosisältö

  • Energia
    700 kJ / 167 kcal
  • Rasva
    6,7 g
  • josta tyydyttynyttä
    2,5 g
  • Hiilihydraatit
    0,5 g
  • josta sokereita
    0,1 g
  • Proteiini
    26 g
  • Suola
    1 g
Ravintoarvot ovat laskennallisia ja suuntaa antavia

Valmistus

yli 60 min
  1. Ota paahtopaisti huoneenlämpöön noin tunti ennen kypsentämistä. Mausta paisti suolalla, pippurilla ja halutessasi yrttiseoksella.
  2. Ruskista paisti voi­-öljyseoksessa pannulla joka puolelta kuorittujen, litistettyjen valkosipulinkynsien ja timjamin kanssa.
  3. Nosta paisti uunivuokaan ja työnnä lihalämpömittari reunasta paistin keskelle paksuimpaan kohtaan.
  4. Kypsennä 125 asteessa, kunnes mittari osoittaa 52–60 astetta eli noin 1 1/2 tuntia/kg. Kääri paisti alumiinifolioon ja anna paistin levätä noin 1/2 tuntia ennen viipalointia.
  5. Leikkaa paisti ohuiksi viipaleiksi. Leikkaa paahtopaisti kahdelta reunalta, jotta leikkaussuunta on aina poikkisyin. Tarjoa paahtopaisti lämpimänä tai kylmänä.
Vinkki! Voit leikata paistiin pienet kolot ja painaa puolikkaita valkosipulinkynsiä paistin sisään ennen lihan ruskistamista.

Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla

Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.

Valikoima ja hinnat kaupasta
Reseptit on testattu reseptissä mainituilla raaka-aineilla. Huomioithan, että vaihtoehtoisten raaka-aineiden ominaisuudet voivat vaihdella ja vaikuttaa ruoan onnistumiseen. Tarkista tuotteiden soveltuvuus aina pakkausmerkinnöistä, kun valmistat ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle.

Voisit pitää myös näistä

Arvostele resepti

ka. 3,5 (413 arviota)

  • Eveliina
    3 kuukautta sitten
    Tällä reseptillä tulee aina hyvä! Käytämme vähemmän valkosipulia (1-2 kynttä) ja timjamin sijaan sekoitetaan (murskataan) morttelissa pintamausteeksi (hiero pintaan ennen paistamista) punaviinisuolaa, rosepippuria, pippuria, cayennea ja paprikaa. Tulee todella hyvää ja maistuu myös jälkikasvulle!
  • Pu
    1 vuosi sitten
    Täydellistä
  • Js
    2 vuotta sitten
    Hyvää!