• Pääraaka-aine
  • Ruokalajit
  • Leivonta ja jälkiruoat
  • Ruokavalio
  • Sesongit ja teemat
PaahtopaistiTestattu K-Ruoka koekeittiössä

Paahtopaisti

Naudan paahtopaisti on klassikko joka sopii monenlaisiin tilanteisiin. Mehevän paahtopaistin voi syödä lämpimänä tai kylmänä. Noin 2,30€/annos.

  • 6-8 annosta
  • yli 60 min

Ainekset

6-8 annosta
    • 1kg(n. 1 kg)Pirkka marinoimaton naudan paahtopaisti
    • 1rklöljyä
    • 1rklvoita
    • 4valkosipulinkynttä
    • 1/4ruukkuatimjamia
    • 1tlsuolaa
    • 1/2tlmustapippuria
    • 2rklPirkka juoksevaa hunajaa

Valmistus

yli 60 min
  1. Ota paahtopaisti huoneenlämpöön noin tunti ennen kypsentämistä. Ruskista paisti voi­-öljyseoksessa pannulla joka puolelta kuorittujen, litistettyjen valkosipulinkynsien ja timjamin kanssa. Mausta paisti suolalla ja pippurilla.
  2. Nosta paisti uunivuokaan ja työnnä lihalämpömittari reunasta paistin keskelle paksuimpaan kohtaan. Kypsennä 125 asteessa, kunnes mittari osoittaa 52-60 astetta eli noin 1 1/2 tuntia/kg. Kääri paisti alumiinifolioon ja anna paistin levätä noin 1/2 tuntia ennen viipalointia. Leikkaa paisti ohuiksi viipaleiksi. Leikkaa paahtopaisti kahdelta reunalta, jotta leikkaussuunta on aina poikkisyin.
  3. Lisää pannulle balsamiviinietikka, hunaja ja lihan paistoliemi. Kiehauta ja siivilöi liemi paahtopaistiviipaleiden päälle. Tarjoa paahtopaisti lämpimänä tai kylmänä.

Tiesitkö että...

*Annoshinnat on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan 4/2017. Tuoretuotteiden hinnat vaihtelevat sesongeittain.

Kategoriat

Kommentoi

Arvosana reseptille 25 arvostelua
  • Pääsiäinen pilalla31.3.2018

    Takuumurea naudanpaisti jäi sitkeäksi ja 1 dl loraus balsamiviinietikkaa kastikkeeseen sai aikaan hirveän maun. Todella huono ohje.

  • K-Kuluttajapalvelu31.3.2018

    Todella harmillista kuulla, ettei paisti ole onnistunut. Välitämme palautteesi tiedoksi eteenpäin.