Paahtopaisti
- Annosmäärä6–8 annosta
- Valmistusaikayli 60 min
- Gluteeniton
- Kananmunaton
Naudan paahtopaisti on klassikko joka sopii monenlaisiin tilanteisiin. Ohuiksi viipaleiksi leikatun mehevän paahtopaistin voi syödä lämpimänä tai kylmänä.
- Gluteeniton
- Kananmunaton
Ainekset
6–8 annosta
- n.1 kg naudan paahtopaistia
- 1 tl suolaa
- 1/2 tl mustapippuria
- (1 rkl Pirkka Provencale yrttiseosta)
- 1 rkl öljyä
- 1 rkl voita
- 4 valkosipulinkynttä
- 1/4 ruukkua timjamia
Ravintosisältö
- Energia700 kJ / 167 kcal
- Rasva6,7 g
- josta tyydyttynyttä2,5 g
- Hiilihydraatit0,5 g
- josta sokereita0,1 g
- Proteiini26 g
- Suola1 g
Ravintoarvot ovat laskennallisia ja suuntaa antavia
Valmistus
yli 60 min
- Ota paahtopaisti huoneenlämpöön noin tunti ennen kypsentämistä. Mausta paisti suolalla, pippurilla ja halutessasi yrttiseoksella.
- Ruskista paisti voi-öljyseoksessa pannulla joka puolelta kuorittujen, litistettyjen valkosipulinkynsien ja timjamin kanssa.
- Nosta paisti uunivuokaan ja työnnä lihalämpömittari reunasta paistin keskelle paksuimpaan kohtaan.
- Kypsennä 125 asteessa, kunnes mittari osoittaa 52–60 astetta eli noin 1 1/2 tuntia/kg. Kääri paisti alumiinifolioon ja anna paistin levätä noin 1/2 tuntia ennen viipalointia.
- Leikkaa paisti ohuiksi viipaleiksi. Leikkaa paahtopaisti kahdelta reunalta, jotta leikkaussuunta on aina poikkisyin. Tarjoa paahtopaisti lämpimänä tai kylmänä.
Vinkki! Voit leikata paistiin pienet kolot ja painaa puolikkaita valkosipulinkynsiä paistin sisään ennen lihan ruskistamista.
Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla
Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.
Valikoima ja hinnat kaupasta
- Pysyvästi edullinen
Voisit pitää myös näistä
- yli 60 min3,9(35 arviota)
- yli 60 min3,6(100 arviota)
- yli 60 min3,9(71 arviota)
- yli 60 min4,0(5 arviota)
- yli 60 min4,1(23 arviota)
- yli 60 min3,9(28 arviota)
- yli 60 min4,0(62 arviota)
- yli 60 min3,0(10 arviota)
Arvostele resepti
ka. 3,5 (413 arviota)
- Eveliina3 kuukautta sittenTällä reseptillä tulee aina hyvä! Käytämme vähemmän valkosipulia (1-2 kynttä) ja timjamin sijaan sekoitetaan (murskataan) morttelissa pintamausteeksi (hiero pintaan ennen paistamista) punaviinisuolaa, rosepippuria, pippuria, cayennea ja paprikaa. Tulee todella hyvää ja maistuu myös jälkikasvulle!
- Pu1 vuosi sittenTäydellistä
- Js2 vuotta sittenHyvää!