Naudan paahtopaisti ja kastikeTestattu K-Ruoka koekeittiössä

Naudan paahtopaisti ja kastike

Ohuen ohueksi viipaloitu naudan paahtopaisti paistoliemikastikkeineen ja lisukkeineen on täydellinen Sunday Roast illallinen syksyn pimeneviin iltoihin. Noin 3,75€/annos.*

  • 6 annosta
  • yli 60 min

Ainekset

6 annosta
    • n. 1 kgnaudan paahtopaistia
    • 1rklrypsiöljyä
    • 1rklvoita
    • 1/2tlsuolaa
    • 1/4tlmustapippuria

Paahdetut porkkanat

Paistetut ruusukaalit

Paistinkastike

    • 1/2dlnaudan paahtopaistin paistinlientä
    • 1(100 g)sipuli
    • 1valkosipulinkynsi
    • 3dlvettä
    • 1rklvettä
    • 1 1/2rkltummaa suurustetta (Maizena)
    • 1/4tlsuolaa
    • 1/4tlmustapippuria

Valmistus

yli 60 min
  1. Ota paahtopaisti jääkaapista huoneenlämpöön noin tunti ennen kypsennystä.
  2. Kuivaa paistin pinta. Kuumenna öljy ja voi pannussa. Ruskista liha kauttaaltaan. Mausta suolalla ja pippurilla. Nosta paistinpannu sivuun kastiketta varten.
  3. Nosta paisti vuokaan kalvopuoli ylöspäin. Työnnä lihalämpömittari sivusta paistin keskelle paksuimpaan kohtaan. Kypsennä paistia 125-asteisessa uunissa, kunnes paistin sisälämpötila on halutun asteinen. Kun sisälämpötila on 55 astetta, paisti on sisältä punertava (medium). Kun sisälämpötila on 60-65 astetta, paisti on kypsä (well done). Aikaa kuluu noin 1 1/2 tuntia/kg. Ota paahtopaistin paistinliemi talteen. Kääri paisti alumiinifolioon ja anna levätä noin 1/2 tuntia ennen viipalointia.
  4. Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipuli. Kuullota sipuli ja valkosipuli voissa pannulla, jossa liha ruskistettiin. Kaavi puulastalla pannulta herkulliset paistin rippeet. Lisää vesi (3 dl) ja fondi pannulle. Lisää paistiliemi. Hyödynnä myös liemi foliokääröstä, jossa paisti on vetäytynyt. Keitä kastiketta noin 10 minuuttia. Siivilöi kastike pannulta pieneen kattilaan ja kuumenna.
  5. Sekoita tumma suuruste kastikkeen joukkoon. Mausta suolalla ja pippurilla.
  6. Kuori ja lohko porkkanat. Mausta porkkanat voisulalla ja suolalla. Paahda 225-asteisen uunin keskitasolla noin 25 minuuttia.
  7. Huuhdo ruusukaalit, poista tarvittaessa uloimmat lehdet ja leikkaa kanta pois. Kypsennä kaalit suolalla (1 tl) maustetussa vedessä (1 l), noin 7 minuuttia.
  8. Valuta ja jäähdytä ruusukaalit. Leikkaa ruusukaalit puoliksi.
  9. Sulata voi pannulla ja paista siinä ruusukaaleja ja kevyesti rouhittuja pekaanipähkinöitä noin 5 minuuttia. Ota pannu liedeltä ja mausta kaalit hunajalla.
  10. Leikkaa paisti ohuiksi viipaleiksi. Leikkaa paahtopaisti kahdelta reunalta, jotta leikkaussuunta on aina poikkisyin. Tarjoa paahtopaistiviipaleet kastikkeen, porkkanoiden ja ruusukaalien kanssa.

Tiesitkö että...

*Annoshinnat on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan 8/2021. Tuoretuotteiden hinnat vaihtelevat sesongeittain.

Kategoriat

Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteilla

Oletko verkkokauppaostoksilla? Valitsethan ensin kaupan, josta haluat tilauksesi tehdä.
Valikoima ja hinnat kaupasta
Iso Omena
Vaihda
  • Naudan Paahtopaisti lihamestarilta kg
    Naudan Paahtopaisti lihamestarilta kg
    19,90/kg
  • Pirkka rypsiöljy 450ml
    Pirkka rypsiöljy 450ml
    1,85/kpl4,11/l
  • Pirkka rypsiöljy 900ml
    Pirkka rypsiöljy 900ml
    3,29/kpl3,65/l