Naudan paahtopaisti ja kastike
Ohuen ohueksi viipaloitu naudan paahtopaisti paistoliemikastikkeineen ja lisukkeineen on täydellinen Sunday Roast illallinen syksyn pimeneviin iltoihin. Noin 3,75€/annos.*
6 annostayli 60 min
Ainekset
6 annosta
- n. 1 kgnaudan paahtopaistia
- 1rklrypsiöljyä
- 1rklvoita
- 1/2tlsuolaa
- 1/4tlmustapippuria
Paahdetut porkkanat
- 1rklvoisulaa
- 1/4tlsuolaa
- 1rkltuoretta basilikaa hienonnettuna
Paistetut ruusukaalit
- 1rs(300 g)Pirkka suomalaisia ruusukaaleja
- 1tlvoita
- 1rklpekaanipähkinöitä
- 1 1/2tlPirkka juoksevaa hunajaa
Paistinkastike
- 1/2dlnaudan paahtopaistin paistinlientä
- 1(100 g)sipuli
- 1valkosipulinkynsi
- 3dlvettä
- 1 1/2rklPirkka nautafondia
- 1rklvettä
- 1 1/2rkltummaa suurustetta (Maizena)
- 1/4tlsuolaa
- 1/4tlmustapippuria
Valmistus
yli 60 min- Ota paahtopaisti jääkaapista huoneenlämpöön noin tunti ennen kypsennystä.
- Kuivaa paistin pinta. Kuumenna öljy ja voi pannussa. Ruskista liha kauttaaltaan. Mausta suolalla ja pippurilla. Nosta paistinpannu sivuun kastiketta varten.
- Nosta paisti vuokaan kalvopuoli ylöspäin. Työnnä lihalämpömittari sivusta paistin keskelle paksuimpaan kohtaan. Kypsennä paistia 125-asteisessa uunissa, kunnes paistin sisälämpötila on halutun asteinen. Kun sisälämpötila on 55 astetta, paisti on sisältä punertava (medium). Kun sisälämpötila on 60-65 astetta, paisti on kypsä (well done). Aikaa kuluu noin 1 1/2 tuntia/kg. Ota paahtopaistin paistinliemi talteen. Kääri paisti alumiinifolioon ja anna levätä noin 1/2 tuntia ennen viipalointia.
- Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipuli. Kuullota sipuli ja valkosipuli voissa pannulla, jossa liha ruskistettiin. Kaavi puulastalla pannulta herkulliset paistin rippeet. Lisää vesi (3 dl) ja fondi pannulle. Lisää paistiliemi. Hyödynnä myös liemi foliokääröstä, jossa paisti on vetäytynyt. Keitä kastiketta noin 10 minuuttia. Siivilöi kastike pannulta pieneen kattilaan ja kuumenna.
- Sekoita tumma suuruste kastikkeen joukkoon. Mausta suolalla ja pippurilla.
- Kuori ja lohko porkkanat. Mausta porkkanat voisulalla ja suolalla. Paahda 225-asteisen uunin keskitasolla noin 25 minuuttia.
- Huuhdo ruusukaalit, poista tarvittaessa uloimmat lehdet ja leikkaa kanta pois. Kypsennä kaalit suolalla (1 tl) maustetussa vedessä (1 l), noin 7 minuuttia.
- Valuta ja jäähdytä ruusukaalit. Leikkaa ruusukaalit puoliksi.
- Sulata voi pannulla ja paista siinä ruusukaaleja ja kevyesti rouhittuja pekaanipähkinöitä noin 5 minuuttia. Ota pannu liedeltä ja mausta kaalit hunajalla.
- Leikkaa paisti ohuiksi viipaleiksi. Leikkaa paahtopaisti kahdelta reunalta, jotta leikkaussuunta on aina poikkisyin. Tarjoa paahtopaistiviipaleet kastikkeen, porkkanoiden ja ruusukaalien kanssa.
Tiesitkö että...
*Annoshinnat on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan 8/2021. Tuoretuotteiden hinnat vaihtelevat sesongeittain.Kategoriat
Pääraaka-aineet Ruokalajit Erityisruokavaliot
Kommentoi