Broileripihvit ja hedelmäinen pilahviTestattu K-Ruoka koekeittiössä

Broileripihvit ja hedelmäinen pilahvi

Persiasta kotoisin oleva riisiruoka pilahvi maustetaan tässä versiossa kuivatuilla hedelmillä, inkiväärillä ja appelsiinilla. Tarjoa lisäksi broileria.

Ainekset

3 annosta

Paistamiseen

    • öljyä

Pilahvi

    • 1isopunasipuli
    • 2rklöljyä
    • 1 1/2dlpitkäjyväistä riisiä
    • 1tlinkivääritahnaa
    • ripauskurkumaa
    • 2appelsiinia (mehua n. 3 dl)
    • 1 1/2dlvettä
    • 3/4tlsuolaa
    • 1/2tlmustapippuria
    • 1dlrusinoita

Pinnalle

Valmistus

30 - 60 min
  1. Valmista ensin pilahvi. Leikkaa kuorittu punasipuli ohuiksi lohkoiksi. Kiehauta lohkot paistokasarissa tilkassa öljyä. Lisää joukkoon riisi, inkivääritahna ja kurkuma. Anna riisin tulla läpikuultavaksi.
  2. Lisää appelsiineista puristettu mehu ja vesi. Mausta suolalla ja pippurilla. Hauduta kannen alla noin 15 minuuttia.
  3. Lisää rusinat ja puolitetut taatelit. Hauduta vielä noin 5 minuuttia. Paahda pähkinät kevyesti pannulla. Ripottele pähkinät ja persilja pilahvin pinnalle.
  4. Paista broileripihvit pannussa 3–4 minuuttia kummaltakin puolelta. Tarjoa broileripihvit pilahvin ja salaatin kanssa.

Kategoriat

Kommentoi

Arvosana reseptille4 arvostelua