• Sesongin herkut
  • Erityisruokavaliot

Broileriterriini

Broileriterriini
Testattu K-Ruoka koekeittiössä
  • n. 15 viipaletta
  • yli 60 min
  • 105 kcal / annos (50g)

Ainekset

n. 15 viipaletta
    • 2rs(à 500 g)Pirkka broilerin fileepihvejä

Mausteseos

    • 1/2dlrypsiöljyä
    • 1/2tlmustapippuria
    • 1rklPirkka Provencen Mix -yrttiseosta
    • 1tlinkivääritahnaa
    • 2valkosipulinkynttä
    • 1sitruunan kuori raastettuna

Lisäksi

Vuokaan

    • 1rklrypsiöljyä
    • 1purjo

Valmistus

yli 60 min
  1. Sekoita öljyyn ­mustapippuri, yrttisekoitus, inkivääritahna, murskatut valkosipulinkynnet, raastettu sitruunankuori ja hienonnettu chilipalko, josta on poistettu siemenet. Leikkaa broilerin fileepihveistä pois näkyvä rasva. Mausta filee­pihvit mausteseoksella ja pane pihvit tiiviiseen muovipussiin. Sulje pussi huolellisesti. Anna pihvien maustua kylmässä yön yli. Kääntele pussia maustumisen aikana.
  2. Upota liivatelehdet hetkeksi kylmään veteen. Valuta ja liuota puristetut liivatelehdet kuumaan sitruunanmehuun. Mausta broilerin fileepihvit vielä suolalla ja persiljalla. Sekoita lopuksi joukkoon liivate­liuos.
  3. Irrota purjosta lehdet ja huuhtele ne. Kiehauta lehdet tilkassa vettä pehmeiksi. Öljyä 1 1/2 litran suorakaiteen muotoinen kakkuvuoka ja vuoraa se purjon lehdillä. Pane puolet fileepihveistä (3 kpl) tasaiseksi kerrokseksi vuoan pohjalle. Levitä päälle pehmeät aprikoosit ja loput pihvit. Painele broilerit tiiviisti vuokaan ja kääntele päälle purjonlehdet. Peitä vuoka foliolla.
  4. Kypsennä terriiniä 175 asteessa vesihauteessa runsas tunti, kunnes broileri on kypsää (sisä­lämpötila 72-75 astetta). Anna terriinin jäähtyä ja hyytyä kylmässä painon alla seuraavaan päivään. Irrota terriini vuoan reunoista veitsellä ja kumoa leikkuulaudalle. Leikkaa terävällä veitsellä noin 1 1/2 cm:n viipaleiksi. Tarjoa musta­herukkahyytelön kanssa.

Ravintosisältö perannos 50g100 g

  • 105 kcal440 kJ
  • Proteiinia9 g
  • Hiilihydraatteja6 g
  • Rasvaa5 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kommentoi

Arvosana reseptille