Broilerivoileipäkakku
Broilerivoileipäkakku on Kääpiölinna-bloggarin ohje.
- n. 20 annosta
- yli 60 min
Ainekset
n. 20 annosta
- 28isoa paahtoleipäviipaletta (täysjyvä ja vehnälese)
Kostutus
- 2dlkanalientä
Täyte 1
- 450gbroilerin fileesuikaleita, marinoitu
- öljyä
- 1punasipuli
- 3dlmajoneesia
- 1prk(200 g)kermaviiliä
Täyte 2
- 1maustekurkku
- 1punainen paprika
- 200gmaustamatonta tuorejuustoa
- 1prk(150 g)ranskankermaa
- 1/2-1dlpersiljaa hienonnettuna
Koristeluun
- 400gpaprikatuorejuustoa
- 1dlranskankermaa
- herneenversoja
- kirsikkatomaatteja
- ohuen ohut broilerileikkelettä
Valmistus
yli 60 min- Tee ensin täytteet. Ruskista broilerisuikaleet pienessä öljytilkassa. Anna jäähtyä ja hienonna suikaleet. Kuori ja hienonna punasipuli. Sekoita majoneesi, kermaviili, broilerit ja sipuli keskenään.
- Hienonna toiseen täytteeseen tuleva maustekurkku ja paprika. Sekoita täytteen aineksekset keskenään.
- Keitä vahvahko kanaliemi liemikuutiosta ja anna sen jäähtyä. Leikkaa leivistä reunat pois. Laita pöydälle pari pitkää tuorekelmu-suikaletta vierekkäin poikittain ja niiden päälle keskelle kaksi suikaletta pitkittäin. Muodostuu ikään kuin risti. Nosta kelmujen päälle leivinpaperiarkki. Kokoa kakku näiden päälle, jolloin se on helppo paketoida.
- Nosta leivinpaperille kaksi paahtoleipäriviä vierekkäin ja 3-3 1/2 paahtoleipää peräkkäin.
- Kostuta leivät kevyesti kanaliemellä ja levitä päälle puolet broileritäytteestä. Lado päälle toinen leipäkerros, kostuta ja levitä kasvistäyte kokonaisuudessaan. Päälle taas leipäkerros, kostutus ja loput broileritäytteestä. Lado päälle vielä kerros leipää ja kostuta ne.
- Kääri kakku tiukasti leivinpaperiin ja tuorekelmuun. Nosta jääkaappiin kevyen painon alle ja anna kostua seuraavaan päivään. Leikkaa kelmu ja leivinpaperi auki ja kumoa kakku varovasti tarjoilualustalle. Jos haluat pitää alustan puhtaana koristelun ajan, voit ujuttaa kakun reunojen alle pienet leivinpaperisuikaleet. Notkista tuorejuusto ranskankermalla ja levitä kakun päälle. Koristele haluamallasi tavalla.
Tiesitkö että...
Vinkki! Voit myös tehdä kakun suoraan tarjoiluvadille, jolloin kakkua ei tarvitse kumota. Suojaa vati leivinpaperisuikaleilla ennen kakun kokoamista. Peitä täytetty kakku huolellisesti kelmulla ja anna vetäytyä kylmässä painon alla. Poista kelmu, koristele ja poista leivinpaperisuikaleet.Kategoriat
Leivonta ja jälkiruoat Pääraaka-aineet
Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteilla
Oletko verkkokauppaostoksilla? Valitsethan ensin kaupan, josta haluat tilauksesi tehdä.Valikoima ja hinnat kaupasta
Kommentoi
"Nosta leivinpaperille kaksi paahtoleipäriviä vierekkäin ja 3-3 1/2 paahtoleipää peräkkäin." Mitä ihmettä tarkoittaa nuo luvut? Fiksumpi merkkaamistapa ois esim 5x2 tai "tee kaksi viiden leivän jonoa". Tosta ei ottanu kukaan keltä kysyin selvää miten ne pitäis kasata.
Hämmentynyt, ikävä kuulla, että valmistusohje on epäselvä. Paahtoleipiä nostetaan siis leivinpaperille kahteen riviin 3 (tai 3,5) paahtoleipää peräkkäin. Eli yhteenä 6-7 paahtoleipää per kerros. Välitämme palautteesi eteenpäin tiedoksi.
Tää broilervoileipäkakku iha huippu! Helppo tehhä ja mitkä maut! Ollu meillä kaksilla ylppäreillä ja kaksilla rippijuhlilla😊
Todella herkullinen ja lisäksi helppo tehdä. Meidän juhlien suosikki jo monet vuodet!