• Sesongin herkut
  • Pääraaka-aine
  • Ruokalajit
  • Leivonta ja jälkiruoat
  • Ruokavalio

Broilerivoileipäkakku

Broilerivoileipäkakku on Kääpiölinna-bloggarin ohje.
Broilerivoileipäkakku
Testattu K-Ruoka koekeittiössä
  • n. 20 annosta
  • yli 60 min

Ainekset

n. 20 annosta
    • 28isoa paahtoleipäviipaletta (täysjyvä ja vehnälese)

Kostutus

    • 2dlkanalientä

Täyte 1

    • 450gbroilerinfileesuikaleita, marinoitu
    • öljyä
    • 1punasipuli
    • 3dlmajoneesia
    • 1prk(200 g)kermaviiliä

Täyte 2

    • 1maustekurkku
    • 1punainen paprika
    • 200gmaustamatonta tuorejuustoa
    • 1prk(150 g)ranskankermaa
    • 1/2-1dlpersiljaa hienonnettuna

Koristeluun

    • 400gpaprikatuorejuustoa
    • 1dlranskankermaa
    • herneenversoja
    • kirsikkatomaatteja
    • ohuen ohut broilerileikkelettä

Valmistus

yli 60 min
  1. Tee ensin täytteet. Ruskista broilerisuikaleet pienessä öljytilkassa. Anna jäähtyä ja hienonna suikaleet. Kuori ja hienonna punasipuli. Sekoita majoneesi, kermaviili, broilerit ja sipuli keskenään.
  2. Hienonna toiseen täytteeseen tuleva maustekurkku ja paprika. Sekoita täytteen aineksekset keskenään.
  3. Keitä vahvahko kanaliemi liemikuutiosta ja anna sen jäähtyä. Leikkaa leivistä reunat pois. Laita pöydälle pari pitkää tuorekelmu-suikaletta vierekkäin poikittain ja niiden päälle keskelle kaksi suikaletta pitkittäin. Muodostuu ikään kuin risti. Nosta kelmujen päälle leivinpaperiarkki. Kokoa kakku näiden päälle, jolloin se on helppo paketoida.
  4. Nosta leivinpaperille kaksi paahtoleipäriviä vierekkäin ja 3-3 1/2 paahtoleipää peräkkäin.
  5. Kostuta leivät kevyesti kanaliemellä ja levitä päälle puolet broileritäytteestä. Lado päälle toinen leipäkerros, kostuta ja levitä kasvistäyte kokonaisuudessaan. Päälle taas leipäkerros, kostutus ja loput broileritäytteestä. Lado päälle vielä kerros leipää ja kostuta ne.
  6. Kääri kakku tiukasti leivinpaperiin ja tuorekelmuun. Nosta jääkaappiin kevyen painon alle ja anna kostua seuraavaan päivään. Leikkaa kelmu ja leivinpaperi auki ja kumoa kakku varovasti tarjoilualustalle. Jos haluat pitää alustan puhtaana koristelun ajan, voit ujuttaa kakun reunojen alle pienet leivinpaperisuikaleet. Notkista tuorejuusto ranskankermalla ja levitä kakun päälle. Koristele haluamallasi tavalla.

Tiesitkö että...

Vinkki! Voit myös tehdä kakun suoraan tarjoiluvadille, jolloin kakkua ei tarvitse kumota. Suojaa vati leivinpaperisuikaleilla ennen kakun kokoamista. Peitä täytetty kakku huolellisesti kelmulla ja anna vetäytyä kylmässä painon alla. Poista kelmu, koristele ja poista leivinpaperisuikaleet.

Kategoriat

Kommentoi

Arvosana reseptille 40 arvostelua