Hyppää sisältöön

Kirjautuminen ei onnistu ti 8.7. klo 4:00-7:00. Häiriöitä voi esiintyä kirjautuneillakin asiakkailla.

BroilerivoileipäkakkuTestattu K-Ruoka koekeittiössä

Broilerivoileipäkakku

  • Annosmäärän. 20 annosta
  • Valmistusaikayli 60 min
Broilerivoileipäkakku on Kääpiölinna-bloggarin ohje.

    Ainekset

    n. 20 annosta
    • 28 isoa paahtoleipäviipaletta (täysjyvä ja vehnälese)

    Kostutus

    • 2 dl kanalientä

    Täyte 1

    • 450 g broilerin fileesuikaleita, marinoitu
    • öljyä
    • 1 punasipuli
    • 3 dl majoneesia
    • 1 prk (200 g) kermaviiliä

    Täyte 2

    • 1 maustekurkku
    • 1 punainen paprika
    • 200 g maustamatonta tuorejuustoa
    • 1 prk (150 g) ranskankermaa
    • 1/2–1 dl persiljaa hienonnettuna

    Koristeluun

    • 400 g paprikatuorejuustoa
    • 1 dl ranskankermaa
    • herneenversoja
    • kirsikkatomaatteja
    • ohuen ohut broilerileikkelettä

    Ravintosisältö

    • Energia
      1 084 kJ / 259 kcal
    • Rasva
      20,2 g
    • josta tyydyttynyttä
      6,6 g
    • Hiilihydraatit
      12,4 g
    • josta sokereita
      3 g
    • Proteiini
      6,5 g
    • Suola
      1 g
    Ravintoarvot ovat laskennallisia ja suuntaa antavia

    Valmistus

    yli 60 min
    1. Tee ensin täytteet. Ruskista broilerisuikaleet pienessä öljytilkassa. Anna jäähtyä ja hienonna suikaleet. Kuori ja hienonna punasipuli. Sekoita majoneesi, kermaviili, broilerit ja sipuli keskenään.
    2. Hienonna toiseen täytteeseen tuleva maustekurkku ja paprika. Sekoita täytteen aineksekset keskenään.
    3. Keitä vahvahko kanaliemi liemikuutiosta ja anna sen jäähtyä. Leikkaa leivistä reunat pois. Laita pöydälle pari pitkää tuorekelmu-suikaletta vierekkäin poikittain ja niiden päälle keskelle kaksi suikaletta pitkittäin. Muodostuu ikään kuin risti. Nosta kelmujen päälle leivinpaperiarkki. Kokoa kakku näiden päälle, jolloin se on helppo paketoida.
    4. Nosta leivinpaperille kaksi paahtoleipäriviä vierekkäin ja 3–3 1/2 paahtoleipää peräkkäin.
    5. Kostuta leivät kevyesti kanaliemellä ja levitä päälle puolet broileritäytteestä. Lado päälle toinen leipäkerros, kostuta ja levitä kasvistäyte kokonaisuudessaan. Päälle taas leipäkerros, kostutus ja loput broileritäytteestä. Lado päälle vielä kerros leipää ja kostuta ne.
    6. Kääri kakku tiukasti leivinpaperiin ja tuorekelmuun. Nosta jääkaappiin kevyen painon alle ja anna kostua seuraavaan päivään. Leikkaa kelmu ja leivinpaperi auki ja kumoa kakku varovasti tarjoilualustalle. Jos haluat pitää alustan puhtaana koristelun ajan, voit ujuttaa kakun reunojen alle pienet leivinpaperisuikaleet. Notkista tuorejuusto ranskankermalla ja levitä kakun päälle. Koristele haluamallasi tavalla.
    Vinkki! Voit myös tehdä kakun suoraan tarjoiluvadille, jolloin kakkua ei tarvitse kumota. Suojaa vati leivinpaperisuikaleilla ennen kakun kokoamista. Peitä täytetty kakku huolellisesti kelmulla ja anna vetäytyä kylmässä painon alla. Poista kelmu, koristele ja poista leivinpaperisuikaleet.

    Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla

    Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.

    Valikoima ja hinnat kaupasta
    Reseptit on testattu reseptissä mainituilla raaka-aineilla. Huomioithan, että vaihtoehtoisten raaka-aineiden ominaisuudet voivat vaihdella ja vaikuttaa ruoan onnistumiseen. Tarkista tuotteiden soveltuvuus aina pakkausmerkinnöistä, kun valmistat ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle.

    Voisit pitää myös näistä

    Arvostele resepti

    ka. 4,1 (144 arviota)

    • K-Kuluttajapalvelu
      2 kuukautta sitten
      Jossu, kanaliemen voi valmistaa vedestä ja kanaliemikuutiosta tai fondista. Liemi kannattaa tehdä pakkauksen ohjeen mukaan. Eli esimerkiksi K-Menu kanaliemivalmistetta tarvitsee vajaan puolikkaan kuution 2 desiin vettä.
    • Laura
      2 vuotta sitten
      Tein täytteet tällä reseptillä ja kokosin kakun suoraan tarjoiluastialle. Ympäri irtopohjavuuan reunat, niin sain pyöreän kakun. Oikein hyvä täyte, mutta punasipuli maistui liikaa. Kannattaa laittaa pieni tai puolikas punasipuli. Tai kevyesti paistaa sipulia.
    • Riikka
      2 vuotta sitten
      Minkäkokoiselle vuualle tämä tarkoitettu? Minulla isompi neliö mallinen ja pienempi suorakaiteen mallinen?
    • K-Kuluttajapalvelu
      2 vuotta sitten
      Riikka, voileipäkakku kasataan leivinpaperin päälle tai vaihtoehtoisesti suoraan tarjoiluvadille, jolloin kakkua ei tarvitse kumota.
    • K-Kuluttajapalvelu
      5 vuotta sitten
      Hämmentynyt, ikävä kuulla, että valmistusohje on epäselvä. Paahtoleipiä nostetaan siis leivinpaperille kahteen riviin 3 (tai 3,5) paahtoleipää peräkkäin. Eli yhteenä 6-7 paahtoleipää per kerros. Välitämme palautteesi eteenpäin tiedoksi.
    • Hämmentynyt
      5 vuotta sitten
      "Nosta leivinpaperille kaksi paahtoleipäriviä vierekkäin ja 3-3 1/2 paahtoleipää peräkkäin." Mitä ihmettä tarkoittaa nuo luvut? Fiksumpi merkkaamistapa ois esim 5x2 tai "tee kaksi viiden leivän jonoa". Tosta ei ottanu kukaan keltä kysyin selvää miten ne pitäis kasata.
    • Tuija
      7 vuotta sitten
      Tää broilervoileipäkakku iha huippu! Helppo tehhä ja mitkä maut! Ollu meillä kaksilla ylppäreillä ja kaksilla rippijuhlilla😊
    • Harma
      7 vuotta sitten
      Todella herkullinen ja lisäksi helppo tehdä. Meidän juhlien suosikki jo monet vuodet!