• Sesongin herkut
  • Erityisruokavaliot

Kalavoileipäkakku

Voileipäkakku on juhlapöydän suosikki. Tämä kalavoileipäkakku on tehty hienonnetusta ruisleivästä ja savukalasta.
Kalavoileipäkakku
Testattu K-Ruoka koekeittiössä
  • 10-12 annosta
  • yli 60 min
  • 175 kcal / 100 g

Ainekset

10-12 annosta
    • 1pkt(500 g)ruisvuokaviipaleita tai hapanta ruisleipää
    • 2dlmaitoa

Kalatäyte

    • 100gValio Viola maustamatonta tuorejuustoa
    • 1tlk(150 g)Valio crème fraîchea (ranskankerma)
    • 1/2dltilliä hienonnettuna
    • ripaussuolaa
    • ripausmustapippuria
    • 1liivatelehti
    • 1rkllimetin- tai sitruunanmehua

Kurkkutäyte

    • 1-2(n.150 g)maustekurkkua
    • 100gValio Viola maustamatonta tuorejuustoa
    • 1tlk(150 g)Valio crème fraîchea (ranskankerma)
    • 1/2dlruohosipulia hienonnettuna
    • 1liivatelehti
    • 1rkllimetin- tai sitruunanmehua

Koristeluun

Valmistus

yli 60 min
  1. Hienonna leipä monitoimikoneessa ja lisää joukkoon maito.
  2. Valmista täytteet. Poista lämminsavukirjolohesta nahka ja hienonna kirjolohi. Sekoita kirjolohi tuorejuuston ja ranskankerman kanssa. Mausta suolalla, pippurilla ja tillillä. Hienonna toiseen täytteeseen maustekurkku. Sekoita kurkku tuorejuuston ja ranskankerman kanssa. Mausta ruohosipulilla.
  3. Pane liivatelehdet hetkeksi kylmään veteen. Purista molemmat liivatelehdet vedestä erikseen ja liuota kahdessa erässä lämmitettyyn limetin- tai sitruunanmehuun. Sekoita liivateseos molempiin täytteisiin ohuena nauhana.
  4. Vuoraa suorakaiteen muotoinen 1,5 litran vuoka kelmulla. Levitä vuoan pohjalle viidennes leipäseoksesta ja levitä sen päälle puolet kalatäytteestä. Tee seuraavaksi ohut leipäkerros ja levitä päälle puolet kurkkutäytteestä. Tee seuraavat kerrokset samoin ja päällimmäiseksi jää leipäkerros.
  5. Anna kakun maustua kylmässä kevyen painon alla seuraavaan päivään. Kumoa vuoka tarjoiluvadille ja poista kelmu. Levitä pinnalle (ei reunoille, jotta kerrokset jäävät näkyviin) kerros sulatejuustoa. Koristele kirjolohiviipaleilla, tillillä ja limetti- tai sitruunalohkoilla sekä kapriksilla.

Ravintosisältö per 100 g

  • 175 kcal731 kJ
  • Proteiinia7,73 g
  • Hiilihydraatteja13,5 g
  • Rasvaa9,69 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kommentoi

Arvosana reseptille5
  • Nimetön käyttäjä18.2.2016

    Hyvää tuli, tein tummista ja vaaleista leipäviipaleista! Täytteet olivat todella hyvän makuiset. Kiitos ohjeesta!

  • Kuluttajapalvelu18.12.2015

    Ensikertalainen kalakakun tekijä, kiitos kysymyksestäsi. Kalavoileipäkakku onnistuu mainiosti kirjallista ohjetta noudattaen. Mikäli haluat, voit lisätä kurkkutäytteen joukkoon kylmäsavulohta samaan tapaan kuin videolla. Maustekurkku kannattaa hienontaa mahdollisimman pieniksi kuutioiksi.

  • Ensikertalainen kalakakun tekijä12.12.2015

    Kirjallinen ohje on eri kuin mitä videossa on. Videossa puhutaan "toisesta" kalatäytteestä (kylmäsavulohi) eikä kurkkutäytteestä ollenkaan. Kuinkahan pieneksi mössöksi tuo maustekurkku pitäisi hienontaa. Tai sitten, jos toinenkin täyte tulee kalasta, niin mitkä ovat ainesten määrät?