Kalavoileipäkakku
- Annosmäärä10–12 annosta
- Valmistusaikayli 60 min
Voileipäkakku on juhlapöydän suosikki. Tämä kalavoileipäkakku on tehty hienonnetusta ruisleivästä ja savukalasta.
Ainekset
10–12 annosta
- 1 pkt (500 g) ruisvuokaviipaleita tai hapanta ruisleipää
- 2 dl maitoa
Kalatäyte
- 1 pkt (n. 200 g) lämminsavukirjolohta
- 100 g Valio Viola maustamatonta tuorejuustoa
- 1 tlk (150 g) Valio crème fraîchea (ranskankerma)
- 1/2 dl tilliä hienonnettuna
- ripaus suolaa
- ripaus mustapippuria
- 1 liivatelehti
- 1 rkl limetin- tai sitruunanmehua
Kurkkutäyte
- 1–2 (n. 150 g) maustekurkkua
- 100 g Valio Viola maustamatonta tuorejuustoa
- 1 tlk (150 g) Valio crème fraîchea (ranskankerma)
- 1/2 dl ruohosipulia hienonnettuna
- 1 liivatelehti
- 1 rkl limetin- tai sitruunanmehua
Koristeluun
- 1/2–1 dl Valio Koskenlaskija Ruoka -sulatejuustoa tai
- muuta levittyvää sulatejuustoa
- 1 pkt (150 g) Pirkka kylmäsavukirjolohiviipaleita
- tilliä
- limettilohkoja
- Pirkka Parhaat varrellisia kapriksia
Ravintosisältö
- Energia668 kJ / 160 kcal
- Rasva9,5 g
- josta tyydyttynyttä5,1 g
- Hiilihydraatit9,7 g
- josta sokereita2 g
- Proteiini7,3 g
- Suola1,2 g
Ravintoarvot ovat laskennallisia ja suuntaa antavia
Valmistus
yli 60 min
- Hienonna leipä monitoimikoneessa ja lisää joukkoon maito.
- Valmista täytteet. Poista lämminsavukirjolohesta nahka ja hienonna kirjolohi. Sekoita kirjolohi tuorejuuston ja ranskankerman kanssa. Mausta suolalla, pippurilla ja tillillä. Hienonna toiseen täytteeseen maustekurkku. Sekoita kurkku tuorejuuston ja ranskankerman kanssa. Mausta ruohosipulilla.
- Pane liivatelehdet hetkeksi kylmään veteen. Purista molemmat liivatelehdet vedestä erikseen ja liuota kahdessa erässä lämmitettyyn limetin- tai sitruunanmehuun. Sekoita liivateseos molempiin täytteisiin ohuena nauhana.
- Vuoraa suorakaiteen muotoinen 1,5 litran vuoka kelmulla. Levitä vuoan pohjalle viidennes leipäseoksesta ja levitä sen päälle puolet kalatäytteestä. Tee seuraavaksi ohut leipäkerros ja levitä päälle puolet kurkkutäytteestä. Tee seuraavat kerrokset samoin ja päällimmäiseksi jää leipäkerros.
- Anna kakun maustua kylmässä kevyen painon alla seuraavaan päivään. Kumoa vuoka tarjoiluvadille ja poista kelmu. Levitä pinnalle (ei reunoille, jotta kerrokset jäävät näkyviin) kerros sulatejuustoa. Koristele kirjolohiviipaleilla, tillillä ja limetti- tai sitruunalohkoilla sekä kapriksilla.
Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla
Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.
Valikoima ja hinnat kaupasta
- Pågen Limpukka 500g moniviljaleipäHinta 2,79/kpl5,58/kg
- Plussa-etu −15 %Philadelphia tuorejuusto 175g original laktoositonPlussa-kortillaEtuhinta 1,99/kpl11,37/kgIlman Plussa-korttia 2,35/kpl (13,43/kg)
- Arla Lempi crème Fraîche 28% 200g laktoositonHinta 1,95/kpl9,75/kg
- Järvikylä tilli ruukku SuomiHinta 1,69/kpl
- Jozo jodioitu hienosuola 125gHinta 0,99/kpl7,92/kg
- Pirkka mustapippuri 21g kokonainenHinta 0,85/kpl40,48/kg
- Dr.Oetker liivatelehti 10kpl luomuHinta 2,35/kpl138,24/kg
- LimeHinta n. 0,32/kpl3,99/kg
- Herkkumaa Makeita maustekurkkuja 670g/360gHinta 4,15/kpl11,53/kg
- Ruohosipuli ruukku luomu SuomiHinta 2,99/kpl
- Pysyvästi edullinenValio Koskenlaskija Ruoka 250 g maustamaton laktoositonHinta 3,29/kpl13,16/kg
- Plussa-etu −13 %Pirkka suomalainen kylmäsavustettu kirjolohifilee 150g viipaloituPlussa-kortillaEtuhinta 8,50/2 kpl28,33/kgIlman Plussa-korttia 4,89/kpl (32,60/kg)
- Pirkka Parhaat varrelliset kaprikset viinietikassa 280g/140gHinta 5,89/kpl42,07/kg
- Oululainen Äitimuorin Herkkulimppu 450 gHinta 2,59/kpl5,76/kg
- Vaasan taika taikaruis täysjyväruisviipaleet 550gHinta 2,59/kpl4,71/kg
- Arla Suomi kevytmaito 2dl ESLHinta 0,59/kpl2,95/l
- Pirkka kevytmaito 5dlHinta 0,79/kpl1,58/l
- Pirkka suomalainen savustettu kirjolohifilee n.700gHinta n. 16,07/kpl22,95/kg
- Pirkka tuorejuusto maustamaton 180g laktoositonHinta 1,79/kpl9,94/kg
- Crème Bonjour Maustamaton laktoositon levite 200gHinta 2,25/kpl11,25/kg
- Pirkka suomalainen tilli ruukussaHinta 1,69/kpl
- Pirkka tilli 50gEtuhinta 1,00/kpl20,00/kgnorm. 2,19/kpl (43,80/kg)
- Jozo jodioitu hienosuola 600gHinta 1,75/kpl2,92/kg
- Pirkka jodioitu ruokasuola 1kgHinta 1,19/kpl1,19/kg
- Santa Maria kokonainen Mustapippuri, pussi 22gHinta 1,29/kpl58,64/kg
- Meira mustapippuri kokonainen 27g pussi mausteHinta 1,19/kpl44,07/kg
- Dr. Oetker Liivatelehti 10kplHinta 1,49/kpl87,65/kg
- Dr.Oetker Liivatelehti 10kpl nautaHinta 2,89/kpl152,11/kg
- Sauvon Maustekurkkua kokonaisia kurkkuja mausteliemessä 1700g/850gHinta 6,29/kpl7,40/kg
- Sauvon Maustekurkkua 2,9/1,6 kgHinta 9,55/kpl5,97/kg
- Järvikylä ruohosipuli ruukku SuomiHinta 1,79/kpl
- La vache qui rit sulatejuusto 133gHinta 2,45/kpl18,42/kg
- Creme De Saint agur juustolevite 150gHinta 5,15/kpl34,33/kg
Voisit pitää myös näistä
- yli 60 min3,6(206 arviota)
- yli 60 min2,8(4 arviota)
- yli 60 min4,6(21 arviota)
- yli 60 min4,4(86 arviota)
- yli 60 min4,0(139 arviota)
- yli 60 min3,6(170 arviota)
- yli 60 min5,0(4 arviota)
- yli 60 min4,1(29 arviota)
Arvostele resepti
ka. 3,9 (45 arviota)
- Minä vaan23 päivää sittenSuuritöinen ja kallis kakku. 12
- Malla10 kuukautta sittenPerus voileipäkakku
- Nimetön käyttäjä9 vuotta sittenHyvää tuli, tein tummista ja vaaleista leipäviipaleista! Täytteet olivat todella hyvän makuiset. Kiitos ohjeesta!
- Kuluttajapalvelu9 vuotta sittenEnsikertalainen kalakakun tekijä, kiitos kysymyksestäsi. Kalavoileipäkakku onnistuu mainiosti kirjallista ohjetta noudattaen. Mikäli haluat, voit lisätä kurkkutäytteen joukkoon kylmäsavulohta samaan tapaan kuin videolla. Maustekurkku kannattaa hienontaa mahdollisimman pieniksi kuutioiksi.
- Ensikertalainen kalakakun tekijä9 vuotta sittenKirjallinen ohje on eri kuin mitä videossa on. Videossa puhutaan "toisesta" kalatäytteestä (kylmäsavulohi) eikä kurkkutäytteestä ollenkaan. Kuinkahan pieneksi mössöksi tuo maustekurkku pitäisi hienontaa. Tai sitten, jos toinenkin täyte tulee kalasta, niin mitkä ovat ainesten määrät?