• Sesongin herkut
  • Erityisruokavaliot

Rukiinen kinkku-piparjuurikakku

Rukiinen kinkku-piparjuurikakku
Testattu K-Ruoka koekeittiössä
  • 12 annosta
  • yli 60 min
  • 171 kcal / annos (120g)

Ainekset

12 annosta
    • 2pkt(à 175 g)halkaistua ruisleipää (Vaasan tosi rukiinen)

Kinkkutäyte

Kostutus

    • 1 1/2dlmaitoa

Kuorrutus

Koristelu

    • 1/2-1pkt(à 150 g)HK ohut paahtokinkkua, 100 %
    • Pirkka kirsikkatomaatteja
    • 1ruukkuJärvikylä vesikrassia tai herneenversoja

Valmistus

yli 60 min
  1. Sekoita tuorejuusto, jogurtti ja kinkkusuikaleet kulhossa. Lisää seokseen kuutioitu paprika ja hienonnetut maustekurkut. Mausta persiljalla ja pippurilla.
  2. Peitä tarjoiluvati leivinpaperisuikaleilla, joiden päälle kokoat voileipäkakun.
  3. Nosta vadille halkaistu ruisleipä halkaisupinta ylöspäin. Kostuta maidolla ja levitä päälle 1/3 täytteestä. Nosta päälle toinen halkaistu ruisleipä. Kostuta ja peitä täytteellä. Täytä kolmas kerros samoin. Kostuta kanneksi tuleva leipä molemmilta puolilta ja nosta se kakun päälle halkaisupinta ylöspäin.
  4. Suojaa kakku huolellisesti muovikelmulla. Pane päälle painoksi leikkuulauta ja esimerkiksi litran mehutölkki. Anna kakun kostua jääkaapissa seuraavaan päivään.
  5. Kuorrutusta varten sekoita keskenään tuorejuusto ja jogurtti. Levitä kuorrutus kakun pinnalle ja reunoille. Poista kakun alta leivinpaperisuikaleet.
  6. Koristele kakun pinta kinkulla ja kirsikkatomaateilla. Peitä kakun reunat vesikrassilla tai herneenversoilla.

Ravintosisältö perannos 120g100 g

  • 171 kcal715 kJ
  • Proteiinia8,62 g
  • Hiilihydraatteja14,8 g
  • Rasvaa9,05 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kommentoi

Arvosana reseptille5