Rukiinen kinkku-piparjuurikakkuTestattu K-Ruoka koekeittiössä

Rukiinen kinkku-piparjuurikakku

  • Annosmäärä12 annosta
  • Valmistusaikayli 60 min
Rukiinen kinkku-piparjuurikakku on ruisleivästä valmistettava maistuva tumma voileipäkakku. Koristele kakun pinta kinkulla ja kirsikkatomaateilla.

    Ainekset

    12 annosta
    2 pkt (à 175 g)
     
    halkaistua ruisleipää (Vaasan tosi rukiinen)
    tai

    Kinkkutäyte

    2 rs (à 100 g)
     
    Crème Bonjour -tuorejuustoa, piparjuuri
    tai
    1 dl
     
    tai
    1 rs (150 g)
     
    HK ohut paahtokinkkua, 100 %
    tai
    1 (200 g)
     
    paprika
    tai
    1 1/2 dl (100 g)
     
    tai
    1 dl
     
    persiljaa hienonnettuna
    tai
    ripaus
     
    mustapippuria
    tai

    Kostutus

    1 1/2 dl
     
    maitoa
    tai

    Kuorrutus

    2 rs (à 100 g)
     
    Crème Bonjour -tuorejuustoa, piparjuuri
    tai
    n. 1 dl
     
    tai

    Koristelu

    1/2–1 pkt (à 150 g)
     
    HK ohut paahtokinkkua, 100 %
    tai
     
    Pirkka kirsikkatomaatteja
    tai
    1 ruukku
     
    herneenversoja
    tai

    Valmistus

    yli 60 min

    Sekoita tuorejuusto, jogurtti ja kinkkusuikaleet kulhossa. Lisää seokseen kuutioitu paprika ja hienonnetut maustekurkut. Mausta persiljalla ja pippurilla.

    Peitä tarjoiluvati leivinpaperisuikaleilla, joiden päälle kokoat voileipäkakun.

    Nosta vadille halkaistu ruisleipä halkaisupinta ylöspäin. Kostuta maidolla ja levitä päälle 1/3 täytteestä. Nosta päälle toinen halkaistu ruisleipä. Kostuta ja peitä täytteellä. Täytä kolmas kerros samoin. Kostuta kanneksi tuleva leipä molemmilta puolilta ja nosta se kakun päälle halkaisupinta ylöspäin.

    Suojaa kakku huolellisesti muovikelmulla. Pane päälle painoksi leikkuulauta ja esimerkiksi litran mehutölkki. Anna kakun kostua jääkaapissa seuraavaan päivään.

    Kuorrutusta varten sekoita keskenään tuorejuusto ja jogurtti. Levitä kuorrutus kakun pinnalle ja reunoille. Poista kakun alta leivinpaperisuikaleet.

    Koristele kakun pinta kinkulla ja kirsikkatomaateilla. Peitä kakun reunat vesikrassilla tai herneenversoilla.

    Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla

    Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.

    Valikoima ja hinnat kaupasta
    • Vaasan ruispalat ohut herkku 6kpl/195g
      Hinta 1,55/kpl
      7,95/kg
    • Creme Bonjour 100g Piparjuuri laktoositon
      Hinta 2,29/kpl
      22,90/kg