• Sesongin herkut
  • Erityisruokavaliot

Texmex-voileipäkakku

Texmex-voileipäkakku
Testattu K-Ruoka koekeittiössä
  • 24 annosta
  • yli 60 min
  • 220 kcal / annos (170g)

Ainekset

24 annosta
    • 36palaa (n. 3 pkt)täysjyväpaahtoleipää

Broileritäyte

    • 1rs(450 g)Pirkka maustamattomia broilerinfileesuikaleita
    • 1-2rklöljyä
    • 1/2tlsuolaa
    • 1/2tlmustapippuria
    • 1tlk(320 g)Pirkka Salsa Mexicana -meksikolaiskastiketta
    • 1tlk(300 g)Pirkka juustodippiä

Kasvistäyte

    • 1/2tlk(à 300 g)Pirkka avokadonmakuista dippikastiketta
    • 1punainen paprika

Kostutus

    • 1 1/2dlvettä
    • 1/2dlsitruunanmehua

Kuorrutus

    • 1/2tlk(à 300 g)Pirkka avokadonmakuista dippikastiketta
    • 150gcrème fraîchea (ranskankerma)

Koristeeksi

    • 1keltainen paprika
    • n. 200gkirsikkatomaatteja
    • n. 10cm palakurkkua
    • n. 10Pirkka kivetöntä mustaa oliivia
    • 1/2pienisipuli
    • persiljaa tai jääsalaattia
    • Pirkka maissilastuja

Valmistus

yli 60 min
  1. Ruskista broilerisuikaleet öljyssä. Mausta ne suolalla ja pippurilla. Hienonna suikaleet veitsellä. Sekoita joukkoon salsakastike ja juustodippi.
  2. Kuutioi punainen paprika. Leikkaa leipäviipaleista reunat ohuelti pois. Suojaa tarjoiluvati leivinpaperisuikaleilla. Lado vadille 9 leipäviipaletta: 3 rinnakkain ja 3 peräkkäin. Kostuta leivät sitruunavedellä. Levitä päälle puolet broileritäytteestä.
  3. Lisää toinen leipäkerros ja kostuta. Levitä päälle dippiä ja ripottele pinnalle paprikakuutiot. Lisää kolmas leipäkerros. Kostuta ja täytä lopulla broileritäytteellä.
  4. Lado vielä neljäs leipäkerros ja kostuta pinta. Suojaa kakku tuorekelmulla ja foliolla. Pane päälle kevyt paino, esimerkiksi leikkuulauta. Nosta kakku kylmään ja anna kostua yön yli.
  5. Sekoita dippi ja ranskankerma. Levitä kuorrutus kakun reunoille ja pinnalle. Koristele pinta kuutioidulla paprikalla, lohkotuilla kirsikkatomaateilla, suikaloidulla kurkulla, oliiveilla, sipulirenkailla ja persiljalla. Poista paperisuikaleet ja koristele reunat maissilastuilla.

Ravintosisältö perannos 170g100 g

  • 220 kcal920 kJ
  • Proteiinia8 g
  • Hiilihydraatteja12 g
  • Rasvaa16 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kommentoi

Arvosana reseptille22