Kinkku-piparjuurivoileipäkakku
Kinkku-piparjuurivoileipäkakku yhdistää klassiseen voileipäkakkuun piparjuuren maun. Voileipäkakku onnistuu myös gluteenittomana.
n. 16 annostayli 60 min260 kcal / annos (145g)
Ainekset
n. 16 annosta
- 12viipalettaruisvuokaleipää
- 6-7viipalettatäysjyväpaahtoleipää
Kostutus
Täyte
- 300gPirkka ylikypsää saunapalvikinkkua
- 1/2tlk(à 320 g)Pirkka hillosipuleita
- 3dl(n. 150 g)maustekurkkuviipaleita
- 1/2(à 200 g)punainen paprika
- 1 1/2tlk(à 150 g)crème fraîchea (ranskankerma)
- 2rs(à 125 g)piparjuurituorejuustoa (Cantadou)
Kuorrutus
- 1 1/2tlk(150 g)crème fraîchea (ranskankerma)
- 1rs(125 g)piparjuurituorejuustoa (Cantadou)
Koristeeksi
- 100gohuen ohuita porsaan kylmäsavupaistiviipaleita tai
- paahtokinkkuviipaleita
- 1/2(à 200 g)punainen paprika
- 1/2kurkkua
- 1ruukkuPirkka jää- tai tammenlehtisalaattia
Valmistus
yli 60 min- Leikkaa leipäviipaleista reunat pois. Kuutioi kinkku. Hienonna hillosipulit, maustekurkut, paprika ja persilja. Sekoita ranskankerma ja tuorejuustot keskenään. Lisää kaikki täytteen ainekset ja sekoita tasaiseksi tahnaksi.
- Suojaa tarjoiluvadin reunat leivinpaperisuikaleilla ja levitä vadille 6 tummaa leipäviipaletta suorakaiteen muotoon. Kostuta leivät maidolla.
- Levitä päälle puolet täytteestä. Asettele päälle vaaleat leivät. Vaaleat leivät ovat hieman pienempiä, joten leikkaa tarvittaessa 1 viipale puoliksi. Kostuta ja täytä samalla tavoin. Peitä pinta tummilla leipäviipaleilla ja kostuta hyvin. Peitä kakku huolellisesti muovikelmulla. Pane päälle leikkuulauta ja kevyt paino. Anna kakun mehevöityä jääkaapissa yön yli.
- Poista kelmu. Sekoita ranskankerma ja tuorejuusto keskenään. Kuorruta kakku seoksella. Puolita kinkkuviipaleet, kiepauta ne ruusukkeiksi ja asettele kakun päälle. Leikkaa paprika pieniksi kuutioiksi ja kurkku juustohöylällä pitkittäin ohuiksi viipaleiksi. Puolita viipaleet vielä pituussuunnassa. Koristele pinta paprikalla ja rullatuilla kurkkuviipaleilla. Viimeistele kakun reunat ja pinta salaatilla. Voileipäkakun täyte sopii myös kolmioleipien ja pienien kerrosleipien täytteeksi.
Katso video
Tiesitkö että...
Gluteeniton vinkki! Paahda Pirkka gluteenittomia karkeita leipäviipaleita uunissa puhtaan leivinpaperin päällä (älä käytä paahdinta, jossa olet paahtanut tavallisia leipiä). Täytä leivät voileipäkakun täytteellä kolmioleiviksi.Kategoriat
Leivonta ja jälkiruoat
Ravintosisältö per annos 145g100 g
- 260 kcal1 090 kJ
- Proteiinia 10 g
- Hiilihydraatteja17 g
- Rasvaa17 g
Lisätietoa reseptistä
Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Annoshinta on laskettu K-Citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.
Kommentoi
Tää on ihan paras voileipäkakku 👍
Todella hyvä kakku. Suosittelen.
Todella hyvä kakku.