Kinkku-piparjuurivoileipäkakku
- Annosmäärän. 16 annosta
- Valmistusaikayli 60 min
Kinkku-piparjuurivoileipäkakku yhdistää klassiseen voileipäkakkuun piparjuuren maun. Voileipäkakku onnistuu myös gluteenittomana.
Ainekset
n. 16 annosta
12 viipaletta | ruisvuokaleipää tai |
6–7 viipaletta | täysjyväpaahtoleipää tai |
Kostutus | |
---|---|
2 dl | tai |
Täyte | |
300 g | Pirkka ylikypsää saunapalvikinkkua tai |
1/2 tlk (à 320 g) | tai |
3 dl (n. 150 g) | maustekurkkuviipaleita tai |
1/2 (à 200 g) | punainen paprika tai |
1 dl | Pirkka persiljaa hienonnettuna tai |
1 1/2 tlk (à 150 g) | crème fraîchea (ranskankerma) tai |
2 rs (à 125 g) | piparjuurituorejuustoa (Cantadou) tai |
Kuorrutus | |
1 1/2 tlk (150 g) | crème fraîchea (ranskankerma) tai |
1 rs (125 g) | piparjuurituorejuustoa (Cantadou) tai |
Koristeeksi | |
100 g | ohuen ohuita porsaan kylmäsavupaistiviipaleita tai tai |
paahtokinkkuviipaleita tai | |
1/2 (à 200 g) | punainen paprika tai |
1/2 | kurkkua tai |
1 ruukku | Pirkka jää- tai tammenlehtisalaattia tai |
Valmistus
yli 60 min
Leikkaa leipäviipaleista reunat pois. Kuutioi kinkku. Hienonna hillosipulit, maustekurkut, paprika ja persilja. Sekoita ranskankerma ja tuorejuustot keskenään. Lisää kaikki täytteen ainekset ja sekoita tasaiseksi tahnaksi.
Suojaa tarjoiluvadin reunat leivinpaperisuikaleilla ja levitä vadille 6 tummaa leipäviipaletta suorakaiteen muotoon. Kostuta leivät maidolla.
Levitä päälle puolet täytteestä. Asettele päälle vaaleat leivät. Vaaleat leivät ovat hieman pienempiä, joten leikkaa tarvittaessa 1 viipale puoliksi. Kostuta ja täytä samalla tavoin. Peitä pinta tummilla leipäviipaleilla ja kostuta hyvin. Peitä kakku huolellisesti muovikelmulla. Pane päälle leikkuulauta ja kevyt paino. Anna kakun mehevöityä jääkaapissa yön yli.
Poista kelmu. Sekoita ranskankerma ja tuorejuusto keskenään. Kuorruta kakku seoksella. Puolita kinkkuviipaleet, kiepauta ne ruusukkeiksi ja asettele kakun päälle. Leikkaa paprika pieniksi kuutioiksi ja kurkku juustohöylällä pitkittäin ohuiksi viipaleiksi. Puolita viipaleet vielä pituussuunnassa. Koristele pinta paprikalla ja rullatuilla kurkkuviipaleilla. Viimeistele kakun reunat ja pinta salaatilla. Voileipäkakun täyte sopii myös kolmioleipien ja pienien kerrosleipien täytteeksi.
Gluteeniton vinkki! Paahda Pirkka gluteenittomia karkeita leipäviipaleita uunissa puhtaan leivinpaperin päällä (älä käytä paahdinta, jossa olet paahtanut tavallisia leipiä). Täytä leivät voileipäkakun täytteellä kolmioleiviksi.
Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla
Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.
Valikoima ja hinnat kaupasta
Reseptit on testattu reseptissä mainituilla raaka-aineilla. Huomioithan, että vaihtoehtoisten raaka-aineiden ominaisuudet voivat vaihdella ja vaikuttaa ruoan onnistumiseen. Tarkista tuotteiden soveltuvuus aina pakkausmerkinnöistä, kun valmistat ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle.
Voisit pitää myös näistä
- yli 60 min4,8(39 arvostelua)
- yli 60 min4,0(34 arvostelua)
- yli 60 min3,9(76 arvostelua)
- yli 60 min3,9(156 arvostelua)
- yli 60 min4,0(114 arvostelua)
- yli 60 min4,3(29 arvostelua)
- yli 60 min3,7(12 arvostelua)
- yli 60 min4,7(25 arvostelua)
Arvostele resepti
ka. 4,1 (34 arvostelua)
- Annika1 vuosi sittenTää on ihan paras voileipäkakku 👍
- Mersu4 vuotta sittenTodella hyvä kakku. Suosittelen.
- Mervi5 vuotta sittenTodella hyvä kakku.