Kreikkalainen voileipäkakku
Kreikkalainen voileipäkakku on kasvisvoileipäkakku, joka on sekä kaunis että maistuva juhlapöydän tarjottava.
12 annostayli 60 min91,8 kcal / 100 g
Ainekset
12 annosta
- 1pkt(16 viipaletta)paahtoleipää
Kostutus
- 1dlvettä
- 1tlkasvisfondia
Täyte
- 1(n. 350 g)kurkku
- 1dlmustia, kivettömiä oliiveja
- 1tlk(366 g)Pirkka salaattijuustokuutioita suolavedessä
- 1/2tlk(n. 50 g)Pirkka aurinkokuivattuja tomaatteja
- 1tlk(250 g)maitorahkaa
- 1tlk(150 g)crème fraîchea (ranskankerma)
- ripausmustapippuria
Pinnalle
- 1tlk(150 g)crème fraîchea (ranskankerma)
Koristeluun
- 1ruukkuherneenversoja
- 6-8kirsikkatomaattia
- 5-6kurkkuviipaletta
- 5-6mustaa, kivetöntä oliivia
- 2-3ohutta viipaletta punasipulia
Valmistus
yli 60 min- Leikkaa kurkku kuutioiksi ja oliivit viipaleiksi. Jätä pieni pala kurkkua koristeluun. Kuivaa kurkkukuutiot talouspaperilla. Leikkaa valutetut salaattijuustokuutiot karkeaksi rouheeksi ja hienonna aurinkokuivatut tomaatit veitsellä tai saksilla. Sekoita täytteen ainekset ja mausta mustapippurilla.
- Leikkaa leipäviipaleista pois reunat mahdollisimman ohuesti. Levitä tarjoiluvadille 4 leipäviipaletta tiiviisti kiinni toisiinsa. Kostuta leivät pullasudin avulla kasvisliemellä ja levitä päälle 1/3 täytteestä. Levitä täytteen päälle toinen leipäkerros, kostuta ja peitä 1/3 osalla täytettä. Tee samoin kolmas leipä- ja täytekerros.
- Peitä vielä leipäkerroksella ja kostuta. Suojaa kakku huolellisesti muovikelmulla. Pane päälle painoksi esimerkiksi kevyt leikkuulauta ja anna kakun tiivistyä kylmässä seuraavaan päivään.
- Kuorrutusta varten sekoita sähkövatkaimella keskenään ranskankerma ja sulatejuusto. Levitä kuorrutus kakun pinnalle ja reunoille.
- Leikkaa kirsikkatomaatit lohkoiksi ja paksuhkot kurkkuviipaleet neljään osaan. Viipaloi oliivit. Koristele voileipäkakun reunat herneenversoilla ja levitä päälle kirsikkatomaattilohkot, kurkkupalat ja oliiviviipaleet. Leikkaa koristeeksi vielä muutama ohut punasipulirengas.
Katso video
Kategoriat
Leivonta ja jälkiruoat
Ravintosisältö per 100 g
- 91,8 kcal384 kJ
- Proteiinia 4,11 g
- Hiilihydraatteja8,6 g
- Rasvaa4,42 g
Lisätietoa reseptistä
Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Annoshinta on laskettu K-Citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.
Kommentoi
Mikähän meni pieleen kun kuorrute jäi velliksi joka ei pysynyt kakun päällä?
Kotikokki, ikävää, että kuorrutteesta on tullut löysää. On mahdollista, että kuorrute on löysähköä huoneenlämpöisenä, mutta rakenne kyllä muuttuu kiinteämmäksi jääkaappilämpötilassa. Mikäli kuorrute on kovin löysää, voi sitä pitää hetken aikaa jääkaapissa ennen kakun pinnalle levittämistä.
Veera, tätä reseptiä ei ole testattu pyöreään vuokaan mutta voi kokeilla esim. 24 cm halkaisijaltaan olevaa vuokaan. Tässä muutama vinkki pyöreän voileipäkakun kokoamiseen https://www.k-ruoka.fi/artikkelit/nain-onnistut/nain-kokoat-pyorean-voileipakakun .
Jos tämän tekisi pyöreään irtopohjavuokaan, minkä kokoinen vuoka olisi hyvä?
Mikä sopisi mustien kivettömien oliivien tilalle?
Seija, reseptiä voi toki muokata itselleen sopivaksi. Täytteeseen voi laittaa esimerkiksi kapriksia tai lisätä aurinkokuivatun tomaatin määrää, mikäli suolaisuuden haluaa pitää samalla tasolla. Toki voit korvata oliivit myös muilla kasviksilla esimerkiksi kurkulla, tomaatilla tai paprikalla. Hyvin nestepitoisista vihanneksista kannattaa poistaa siemenet, jottei kakku vety liikaa.
Ansku, tarvittaessa kakun sivut voi hyvin jättää koristelematta, koska kakun pääliosa on runsas ja näyttävä. Halutessaan herneenversot voi korvata vaikkapa hienonnetulla ruohosipulilla tai persiljalla.
Hei! Olen kerran tehnyt tätä kakkua, ja siitä tuli todella maukas! Nyt olisin valmistamassa tätä uudestaan, mutta porukassa on sellaisia, jotka eivät voi syödä herneenversoa. Mikähän olisi yhtä kaunis ja sopiva koriste kakkuun?