Kreikkalainen voileipäkakku Testattu K-Ruoka koekeittiössä

Kreikkalainen voileipäkakku

  • Annosmäärä12 annosta
  • Valmistusaikayli 60 min
Kreikkalainen voileipäkakku on kasvisvoileipäkakku, joka on sekä kaunis että maistuva juhlapöydän tarjottava.

    Ainekset

    12 annosta
    1 pkt (16 viipaletta)
     
    paahtoleipää
    tai

    Kostutus

    1 dl
     
    vettä
    tai
    1 tl
     
    kasvisfondia
    tai

    Täyte

    1 (n. 350 g)
     
    kurkku
    tai
    1 dl
     
    mustia, kivettömiä oliiveja
    tai
    1 tlk (365 g/200 g)
     
    tai
    1/2 tlk (à 200 g/95 g)
     
    tai
    1 tlk (250 g)
     
    maitorahkaa
    tai
    1 tlk (150 g)
     
    crème fraîchea (ranskankerma)
    tai
    ripaus
     
    mustapippuria
    tai

    Pinnalle

    1 tlk (150 g)
     
    crème fraîchea (ranskankerma)
    tai
    200 g
     
    tai

    Koristeluun

    1 ruukku
     
    herneenversoja
    tai
    6–8
     
    kirsikkatomaattia
    tai
    5–6
     
    kurkkuviipaletta
    tai
    5–6
     
    mustaa kivetöntä oliivia
    tai
    2–3
     
    ohutta viipaletta punasipulia
    tai

    Ravintosisältö

    Energia
    388 kJ / 93 kcal
    Rasva
    5,9 g
    josta tyydyttynyttä
    3,2 g
    Hiilihydraatit
    5,7 g
    josta sokereita
    1,7 g
    Proteiini
    3,8 g
    Suola
    0,6 g
    Ravintoarvot ovat laskennallisia ja suuntaa antavia

    Valmistus

    yli 60 min

    Leikkaa kurkku kuutioiksi ja oliivit viipaleiksi. Jätä pieni pala kurkkua koristeluun. Kuivaa kurkkukuutiot talouspaperilla. Leikkaa valutetut salaattijuustokuutiot karkeaksi rouheeksi ja hienonna aurinkokuivatut tomaatit veitsellä tai saksilla. Sekoita täytteen ainekset ja mausta mustapippurilla.

    Leikkaa leipäviipaleista pois reunat mahdollisimman ohuesti. Levitä tarjoiluvadille 4 leipäviipaletta tiiviisti kiinni toisiinsa. Kostuta leivät pullasudin avulla kasvisliemellä ja levitä päälle 1/3 täytteestä. Levitä täytteen päälle toinen leipäkerros, kostuta ja peitä 1/3 osalla täytettä. Tee samoin kolmas leipä- ja täytekerros.

    Peitä vielä leipäkerroksella ja kostuta. Suojaa kakku huolellisesti muovikelmulla. Pane päälle painoksi esimerkiksi kevyt leikkuulauta ja anna kakun tiivistyä kylmässä seuraavaan päivään.

    Kuorrutusta varten sekoita sähkövatkaimella keskenään ranskankerma ja sulatejuusto. Levitä kuorrutus kakun pinnalle ja reunoille.

    Leikkaa kirsikkatomaatit lohkoiksi ja paksuhkot kurkkuviipaleet neljään osaan. Viipaloi oliivit. Koristele voileipäkakun reunat herneenversoilla ja levitä päälle kirsikkatomaattilohkot, kurkkupalat ja oliiviviipaleet. Leikkaa koristeeksi vielä muutama ohut punasipulirengas.

    Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla

    Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.

    Valikoima ja hinnat kaupasta
    • Plussa-etu −11 %
      Pirkka Kasvisfondi 180ml
      Plussa-kortilla
      Etuhinta 5,50/2 kpl
      15,28/l
      Ilman Plussa-korttia 3,09/kpl (17,17/l)
    • Kurkku Suomi
      Hinta n. 1,73/kpl
      4,95/kg
    • Pirkka mustat oliivit 320g/160g
      Hinta 1,59/kpl
      9,94/kg
    • Pirkka salaattijuusto kuutioina suolavedessä 365g/200g laktoositon
      Hinta 2,69/kpl
      13,45/kg
    • Pirkka aurinkokuivatut tomaatit öljyssä 200g/95g
      Hinta 2,95/kpl
      31,05/kg
    • Arla Lempi crème Fraîche 28% 200g laktoositon
      Hinta 1,79/kpl
      8,95/kg
    • Pirkka mustapippuri kokonainen 75g
      Hinta 1,99/kpl
      26,53/kg
    • Pirkka maustamaton sulatejuusto 400g laktoositon
      Hinta 4,35/kpl
      10,87/kg
    • Pirkka Luomu suomalainen kirsikkatomaatti 250g
      Hinta 4,59/kpl
      18,36/kg
    • Pirkka punasipuli 350g Suomi 2lk
      Hinta 1,09/kpl
      3,11/kg
    • Pirkka paahtoleipä 430g vehnä-hapanjuuri
      Hinta 2,25/kpl
      5,23/kg
    • Vaasan Isopaahto vehnä 500 g paahtoleipä
      Hinta 2,35/kpl
      4,70/kg
    • Maggi Kasvisliemi 500ml by Puljonki
      Hinta 3,75/kpl
      7,50/l
    • Knorr FOND DU CHEF Kasvis-annosfondi 4 x 28 g
      Hinta 1,89/kpl
      16,88/kg
    • Kurkku Suomi
      Hinta n. 1,47/kpl
      4,19/kg
    • K-Menu mustat oliivit 240g/100g
      Hinta 0,85/kpl
      8,50/kg
    • K-Menu mustat oliivit 935g/455g
      Hinta 2,29/kpl
      5,03/kg
    • Pirkka aurinkokuivatut tomaattisuikaleet öljyssä 190g/100g
      Hinta 2,79/kpl
      27,90/kg
    • Royal aurinkokuivattu tomaattikuutio öljyssä 330g/200g
      Hinta 4,55/kpl
      22,75/kg
    • Valio laktoositon maitorahka 500g
      Hinta 3,79/kpl
      7,58/kg
    • Pirkka mustapippuri 21g kokonainen
      Hinta 0,85/kpl
      40,48/kg
    • Meira Mustapippuri 60g kokonainen
      Hinta 2,45/kpl
      40,83/kg
    • Pirkka sulatejuustopala 250g laktoositon
      Hinta 2,95/kpl
      11,80/kg
    • Olympia sulatejuusto 400g perinteinen
      Hinta 5,65/kpl
      14,13/kg
    • Järvikylä herneenverso rkk FI
      Hinta 1,95/kpl
    Reseptit on testattu reseptissä mainituilla raaka-aineilla. Huomioithan, että vaihtoehtoisten raaka-aineiden ominaisuudet voivat vaihdella ja vaikuttaa ruoan onnistumiseen. Tarkista tuotteiden soveltuvuus aina pakkausmerkinnöistä, kun valmistat ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle.

    Voisit pitää myös näistä

    Arvostele resepti

    ka. 3,8 (85 arviota)

    • Aloittelija
      1 kuukausi sitten
      Helppo ohje, mutta kuorrute jäi löysäksi ja valui tarjoiluastialle.
    • Kotikokki
      2 vuotta sitten
      Mikähän meni pieleen kun kuorrute jäi velliksi joka ei pysynyt kakun päällä?
    • K-Kuluttajapalvelu
      2 vuotta sitten
      Kotikokki, ikävää, että kuorrutteesta on tullut löysää. On mahdollista, että kuorrute on löysähköä huoneenlämpöisenä, mutta rakenne kyllä muuttuu kiinteämmäksi jääkaappilämpötilassa. Mikäli kuorrute on kovin löysää, voi sitä pitää hetken aikaa jääkaapissa ennen kakun pinnalle levittämistä.
    • K-Kuluttajapalvelu
      3 vuotta sitten
      Veera, tätä reseptiä ei ole testattu pyöreään vuokaan mutta voi kokeilla esim. 24 cm halkaisijaltaan olevaa vuokaan. Tässä muutama vinkki pyöreän voileipäkakun kokoamiseen https://www.k-ruoka.fi/artikkelit/nain-onnistut/nain-kokoat-pyorean-voileipakakun .
    • Veera
      3 vuotta sitten
      Jos tämän tekisi pyöreään irtopohjavuokaan, minkä kokoinen vuoka olisi hyvä?
    • Seija
      3 vuotta sitten
      Mikä sopisi mustien kivettömien oliivien tilalle?
    • K-Kuluttajapalvelu
      3 vuotta sitten
      Seija, reseptiä voi toki muokata itselleen sopivaksi. Täytteeseen voi laittaa esimerkiksi kapriksia tai lisätä aurinkokuivatun tomaatin määrää, mikäli suolaisuuden haluaa pitää samalla tasolla. Toki voit korvata oliivit myös muilla kasviksilla esimerkiksi kurkulla, tomaatilla tai paprikalla. Hyvin nestepitoisista vihanneksista kannattaa poistaa siemenet, jottei kakku vety liikaa.
    • Kuluttajapalvelu
      7 vuotta sitten
      Ansku, tarvittaessa kakun sivut voi hyvin jättää koristelematta, koska kakun pääliosa on runsas ja näyttävä. Halutessaan herneenversot voi korvata vaikkapa hienonnetulla ruohosipulilla tai persiljalla.
    • ansku
      7 vuotta sitten
      Hei! Olen kerran tehnyt tätä kakkua, ja siitä tuli todella maukas! Nyt olisin valmistamassa tätä uudestaan, mutta porukassa on sellaisia, jotka eivät voi syödä herneenversoa. Mikähän olisi yhtä kaunis ja sopiva koriste kakkuun?