Kreikkalainen voileipäkakku
- Annosmäärä12 annosta
- Valmistusaikayli 60 min
Ainekset
1 pkt (16 viipaletta) | paahtoleipää tai |
Kostutus | |
---|---|
1 dl | vettä tai |
1 tl | kasvisfondia tai |
Täyte | |
1 (n. 350 g) | kurkku tai |
1 dl | mustia, kivettömiä oliiveja tai |
1 tlk (365 g/200 g) | tai |
1/2 tlk (à 200 g/95 g) | tai |
1 tlk (250 g) | maitorahkaa tai |
1 tlk (150 g) | crème fraîchea (ranskankerma) tai |
ripaus | mustapippuria tai |
Pinnalle | |
1 tlk (150 g) | crème fraîchea (ranskankerma) tai |
200 g | tai |
Koristeluun | |
1 ruukku | herneenversoja tai |
6–8 | kirsikkatomaattia tai |
5–6 | kurkkuviipaletta tai |
5–6 | mustaa kivetöntä oliivia tai |
2–3 | ohutta viipaletta punasipulia tai |
Ravintosisältö
Energia | 388 kJ / 93 kcal |
Rasva | 5,9 g |
josta tyydyttynyttä | 3,2 g |
Hiilihydraatit | 5,7 g |
josta sokereita | 1,7 g |
Proteiini | 3,8 g |
Suola | 0,6 g |
Valmistus
Leikkaa kurkku kuutioiksi ja oliivit viipaleiksi. Jätä pieni pala kurkkua koristeluun. Kuivaa kurkkukuutiot talouspaperilla. Leikkaa valutetut salaattijuustokuutiot karkeaksi rouheeksi ja hienonna aurinkokuivatut tomaatit veitsellä tai saksilla. Sekoita täytteen ainekset ja mausta mustapippurilla.
Leikkaa leipäviipaleista pois reunat mahdollisimman ohuesti. Levitä tarjoiluvadille 4 leipäviipaletta tiiviisti kiinni toisiinsa. Kostuta leivät pullasudin avulla kasvisliemellä ja levitä päälle 1/3 täytteestä. Levitä täytteen päälle toinen leipäkerros, kostuta ja peitä 1/3 osalla täytettä. Tee samoin kolmas leipä- ja täytekerros.
Peitä vielä leipäkerroksella ja kostuta. Suojaa kakku huolellisesti muovikelmulla. Pane päälle painoksi esimerkiksi kevyt leikkuulauta ja anna kakun tiivistyä kylmässä seuraavaan päivään.
Kuorrutusta varten sekoita sähkövatkaimella keskenään ranskankerma ja sulatejuusto. Levitä kuorrutus kakun pinnalle ja reunoille.
Leikkaa kirsikkatomaatit lohkoiksi ja paksuhkot kurkkuviipaleet neljään osaan. Viipaloi oliivit. Koristele voileipäkakun reunat herneenversoilla ja levitä päälle kirsikkatomaattilohkot, kurkkupalat ja oliiviviipaleet. Leikkaa koristeeksi vielä muutama ohut punasipulirengas.
Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla
Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.
- Plussa-etu −11 %Pirkka Kasvisfondi 180mlPlussa-kortillaEtuhinta 5,50/2 kpl15,28/lIlman Plussa-korttia 3,09/kpl (17,17/l)
- Kurkku SuomiHinta n. 1,73/kpl4,95/kg
- Pirkka mustat oliivit 320g/160gHinta 1,59/kpl9,94/kg
- Pirkka salaattijuusto kuutioina suolavedessä 365g/200g laktoositonHinta 2,69/kpl13,45/kg
- Pirkka aurinkokuivatut tomaatit öljyssä 200g/95gHinta 2,95/kpl31,05/kg
- Arla Lempi crème Fraîche 28% 200g laktoositonHinta 1,79/kpl8,95/kg
- Pirkka mustapippuri kokonainen 75gHinta 1,99/kpl26,53/kg
- Pirkka maustamaton sulatejuusto 400g laktoositonHinta 4,35/kpl10,87/kg
- Pirkka Luomu suomalainen kirsikkatomaatti 250gHinta 4,59/kpl18,36/kg
- Pirkka punasipuli 350g Suomi 2lkHinta 1,09/kpl3,11/kg
- Pirkka paahtoleipä 430g vehnä-hapanjuuriHinta 2,25/kpl5,23/kg
- Vaasan Isopaahto vehnä 500 g paahtoleipäHinta 2,35/kpl4,70/kg
- Maggi Kasvisliemi 500ml by PuljonkiHinta 3,75/kpl7,50/l
- Knorr FOND DU CHEF Kasvis-annosfondi 4 x 28 gHinta 1,89/kpl16,88/kg
- Kurkku SuomiHinta n. 1,47/kpl4,19/kg
- K-Menu mustat oliivit 240g/100gHinta 0,85/kpl8,50/kg
- K-Menu mustat oliivit 935g/455gHinta 2,29/kpl5,03/kg
- Pirkka aurinkokuivatut tomaattisuikaleet öljyssä 190g/100gHinta 2,79/kpl27,90/kg
- Royal aurinkokuivattu tomaattikuutio öljyssä 330g/200gHinta 4,55/kpl22,75/kg
- Valio laktoositon maitorahka 500gHinta 3,79/kpl7,58/kg
- Pirkka mustapippuri 21g kokonainenHinta 0,85/kpl40,48/kg
- Meira Mustapippuri 60g kokonainenHinta 2,45/kpl40,83/kg
- Pirkka sulatejuustopala 250g laktoositonHinta 2,95/kpl11,80/kg
- Olympia sulatejuusto 400g perinteinenHinta 5,65/kpl14,13/kg
- Järvikylä herneenverso rkk FIHinta 1,95/kpl
Voisit pitää myös näistä
- yli 60 min4,0(127 arviota)
- yli 60 min4,2(31 arviota)
- yli 60 min3,6(164 arviota)
- yli 60 min2,0(3 arviota)
- yli 60 min4,2(5 arviota)
- yli 60 min4,3(43 arviota)
- yli 60 min4,2(39 arviota)
- yli 60 min4,0(1 arvio)
Arvostele resepti
- Aloittelija1 kuukausi sittenHelppo ohje, mutta kuorrute jäi löysäksi ja valui tarjoiluastialle.
- Kotikokki2 vuotta sittenMikähän meni pieleen kun kuorrute jäi velliksi joka ei pysynyt kakun päällä?
- K-Kuluttajapalvelu2 vuotta sittenKotikokki, ikävää, että kuorrutteesta on tullut löysää. On mahdollista, että kuorrute on löysähköä huoneenlämpöisenä, mutta rakenne kyllä muuttuu kiinteämmäksi jääkaappilämpötilassa. Mikäli kuorrute on kovin löysää, voi sitä pitää hetken aikaa jääkaapissa ennen kakun pinnalle levittämistä.
- K-Kuluttajapalvelu3 vuotta sittenVeera, tätä reseptiä ei ole testattu pyöreään vuokaan mutta voi kokeilla esim. 24 cm halkaisijaltaan olevaa vuokaan. Tässä muutama vinkki pyöreän voileipäkakun kokoamiseen https://www.k-ruoka.fi/artikkelit/nain-onnistut/nain-kokoat-pyorean-voileipakakun .
- Veera3 vuotta sittenJos tämän tekisi pyöreään irtopohjavuokaan, minkä kokoinen vuoka olisi hyvä?
- Seija3 vuotta sittenMikä sopisi mustien kivettömien oliivien tilalle?
- K-Kuluttajapalvelu3 vuotta sittenSeija, reseptiä voi toki muokata itselleen sopivaksi. Täytteeseen voi laittaa esimerkiksi kapriksia tai lisätä aurinkokuivatun tomaatin määrää, mikäli suolaisuuden haluaa pitää samalla tasolla. Toki voit korvata oliivit myös muilla kasviksilla esimerkiksi kurkulla, tomaatilla tai paprikalla. Hyvin nestepitoisista vihanneksista kannattaa poistaa siemenet, jottei kakku vety liikaa.
- Kuluttajapalvelu7 vuotta sittenAnsku, tarvittaessa kakun sivut voi hyvin jättää koristelematta, koska kakun pääliosa on runsas ja näyttävä. Halutessaan herneenversot voi korvata vaikkapa hienonnetulla ruohosipulilla tai persiljalla.
- ansku7 vuotta sittenHei! Olen kerran tehnyt tätä kakkua, ja siitä tuli todella maukas! Nyt olisin valmistamassa tätä uudestaan, mutta porukassa on sellaisia, jotka eivät voi syödä herneenversoa. Mikähän olisi yhtä kaunis ja sopiva koriste kakkuun?