Kreikkalainen voileipäkakku Testattu K-Ruoka koekeittiössä

Kreikkalainen voileipäkakku

  • Annosmäärä12 annosta
  • Valmistusaikayli 60 min
Kreikkalainen voileipäkakku on kasvisvoileipäkakku, joka on sekä kaunis että maistuva juhlapöydän tarjottava.

    Ainekset

    12 annosta
    1 pkt (16 viipaletta)
     
    paahtoleipää
    tai

    Kostutus

    1 dl
     
    vettä
    tai
    1 tl
     
    kasvisfondia
    tai

    Täyte

    1 (n. 350 g)
     
    kurkku
    tai
    1 dl
     
    mustia, kivettömiä oliiveja
    tai
    1 tlk (365 g/200 g)
     
    tai
    1/2 tlk (à 200 g/95 g)
     
    tai
    1 tlk (250 g)
     
    maitorahkaa
    tai
    1 tlk (150 g)
     
    crème fraîchea (ranskankerma)
    tai
    ripaus
     
    mustapippuria
    tai

    Pinnalle

    1 tlk (150 g)
     
    crème fraîchea (ranskankerma)
    tai
    200 g
     
    tai

    Koristeluun

    1 ruukku
     
    herneenversoja
    tai
    6–8
     
    kirsikkatomaattia
    tai
    5–6
     
    kurkkuviipaletta
    tai
    5–6
     
    mustaa kivetöntä oliivia
    tai
    2–3
     
    ohutta viipaletta punasipulia
    tai

    Ravintosisältö

    Energia
    388 kJ / 93 kcal
    Rasva
    5,9 g
    josta tyydyttynyttä
    3,2 g
    Hiilihydraatit
    5,7 g
    josta sokereita
    1,7 g
    Proteiini
    3,8 g
    Suola
    0,6 g
    Ravintoarvot ovat laskennallisia ja suuntaa antavia

    Valmistus

    yli 60 min

    Leikkaa kurkku kuutioiksi ja oliivit viipaleiksi. Jätä pieni pala kurkkua koristeluun. Kuivaa kurkkukuutiot talouspaperilla. Leikkaa valutetut salaattijuustokuutiot karkeaksi rouheeksi ja hienonna aurinkokuivatut tomaatit veitsellä tai saksilla. Sekoita täytteen ainekset ja mausta mustapippurilla.