• Sesongin herkut
  • Pääraaka-aine
  • Ruokalajit
  • Leivonta ja jälkiruoat
  • Ruokavalio

Kreikkalainen voileipäkakku

Kreikkalainen voileipäkakku on kasvisvoileipäkakku, joka on sekä kaunis että maistuva juhlapöydän tarjottava.
Kreikkalainen voileipäkakku
Testattu K-Ruoka koekeittiössä
  • 12 annosta
  • yli 60 min
  • 91,8 kcal / 100 g

Ainekset

12 annosta
    • 1pkt(16 viipaletta)paahtoleipää

Kostutus

    • 1dlvettä
    • 1tlkasvisfondia

Täyte

Pinnalle

Koristeluun

    • 1ruukkuherneenversoja
    • 6-8kirsikkatomaattia
    • 5-6kurkkuviipaletta
    • 5-6mustaa, kivetöntä oliivia
    • 2-3ohutta viipaletta punasipulia

Valmistus

yli 60 min
  1. Leikkaa kurkku kuutioiksi ja oliivit viipaleiksi. Jätä pieni pala kurkkua koristeluun. Kuivaa kurkkukuutiot talouspaperilla. Leikkaa valutetut salaattijuustokuutiot karkeaksi rouheeksi ja hienonna aurinkokuivatut tomaatit veitsellä tai saksilla. Sekoita täytteen ainekset ja mausta mustapippurilla.
  2. Leikkaa leipäviipaleista pois reunat mahdollisimman ohuesti. Levitä tarjoiluvadille 4 leipäviipaletta tiiviisti kiinni toisiinsa. Kostuta leivät pullasudin avulla kasvisliemellä ja levitä päälle 1/3 täytteestä. Levitä täytteen päälle toinen leipäkerros, kostuta ja peitä 1/3 osalla täytettä. Tee samoin kolmas leipä- ja täytekerros.
  3. Peitä vielä leipäkerroksella ja kostuta. Suojaa kakku huolellisesti muovikelmulla. Pane päälle painoksi esimerkiksi kevyt leikkuulauta ja anna kakun tiivistyä kylmässä seuraavaan päivään.
  4. Kuorrutusta varten sekoita sähkövatkaimella keskenään ranskankerma ja sulatejuusto. Levitä kuorrutus kakun pinnalle ja reunoille.
  5. Leikkaa kirsikkatomaatit lohkoiksi ja paksuhkot kurkkuviipaleet neljään osaan. Viipaloi oliivit. Koristele voileipäkakun reunat herneenversoilla ja levitä päälle kirsikkatomaattilohkot, kurkkupalat ja oliiviviipaleet. Leikkaa koristeeksi vielä muutama ohut punasipulirengas.

Kategoriat

Ravintosisältö per 100 g

  • 91,8 kcal384 kJ
  • Proteiinia4,11 g
  • Hiilihydraatteja8,6 g
  • Rasvaa4,42 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-Citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kommentoi

Arvosana reseptille 12 arvostelua
  • Kuluttajapalvelu7.3.2016

    Ansku, tarvittaessa kakun sivut voi hyvin jättää koristelematta, koska kakun pääliosa on runsas ja näyttävä. Halutessaan herneenversot voi korvata vaikkapa hienonnetulla ruohosipulilla tai persiljalla.

  • ansku6.3.2016

    Hei! Olen kerran tehnyt tätä kakkua, ja siitä tuli todella maukas! Nyt olisin valmistamassa tätä uudestaan, mutta porukassa on sellaisia, jotka eivät voi syödä herneenversoa. Mikähän olisi yhtä kaunis ja sopiva koriste kakkuun?