Meloni-kinkkuvoileipäkakku
Hedelmäinen kinkkuvoileipäkakku kuorrutetaan tuorejuusto-ranskankerma -seoksella ja koristellaan kauniiksi.
15 annostayli 60 min107 kcal / 100 g
Ainekset
15 annosta
- 8viipalettatummaa ruisleipää (Fazer Real)
- 12viipalettamoniviljapaahtoleipää (Fazer)
Kostutus
- 1 1/2dlkiehuvaa vettä
- 1 1/2tlkasvis- tai lihafondia
Täyte
- 1rs(180 g)Pirkka Italian yrtit tuorejuustoa
- 1/2tlk(à 150 g)crème fraîchea (ranskankerma)
- 1/2pkt(à 300 g)ohuen ohut ylikypsiä saunapalvikinkkuviipaleita
- n. 300gverkkomelonia
Kuorrutus
- 1rs(180 g)Pirkka Italian yrtit tuorejuustoa
- 1/2tlk(à 150 g)crème fraîchea (ranskankerma)
Koristelu
- 1/2pkt(à 300 g)ohuen ohut ylikypsiä saunapalvikinkkuviipaleita
- n. 300gverkkomelonia
- n. 200gvihreitä, siemenettömiä viinirypäleitä
- herneenversoja
Lisäksi
- kakkupaperi
Valmistus
yli 60 min- Leikkaa leipäviipaleista reunat pois. Sekoita kostutusliemi ja valmista täyte. Sekoita tuorejuusto ja ranskankerma keskenään. Kuutioi kinkut ja valutetut kurkut. Leikkaa myös kuorittu meloni pieniksi kuutioiksi. Sekoita juustoseokseen kuutioidut ainekset.
- Aseta leikkuulaudalle voipaperin päälle peräkkäin neljä vaaleaa leipää. Kostuta leivät ja sivele pestolla. Levitä päälle neljäsosa täytteestä. Seuraavaksi tulee tumma leipäkerros samalla tavoin kostutettuna ja täytettynä. Vielä kerrokset vaaleaa ja tummaa leipää. Jatka edelleen niin, että päällimmäiseksi tulee vaaleaa leipää. Kostuta vaaleat leivät päältä.
- Kääri kakku tiukasti voipaperiin ja peitä vielä muovikelmulla. Pane päälle kevyt paino, esimerkiksi leikkuulauta. Anna kakun mehevöityä jääkaapissa yön yli.
- Poista kakun ympäriltä suojapaperit. Siirrä kakku kahden ison lastan avulla tarjoiluvadille kakkupaperin päälle. Sekoita tuorejuusto ja ranskankerma keskenään. Kuorruta kakku seoksella. Kiepauta kinkkuviipaleet ruusukkeiksi ja paina kakun pintaan. Koristele lisäksi ohuilla meloni- ja paprikaviipaleilla sekä viinirypäleillä. Viimeistele kakun reunat herneenversoilla.
Katso video
Kategoriat
Leivonta ja jälkiruoat
Ravintosisältö per 100 g
- 107 kcal449 kJ
- Proteiinia 3,67 g
- Hiilihydraatteja8,01 g
- Rasvaa6,58 g
Lisätietoa reseptistä
Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Annoshinta on laskettu K-Citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.
Kommentoi
Voiko punaisen peston tilalla käyttää jotain, jossa ei olisi pähkinää? Mitä siis?
Yo-juhlat, punaisen peston tilalla voit kokeilla käyttää aurinkokuivatuista tomaateista tehtyä tahnaa. Sauvasekoittimella soseutetaan 1 prk (190 g/100 g) valutettuja Pirkka aurinkokuivattuja tomaattisuikaleita ja noin 1 rkl aurinkokuivattujen tomaattien öljyä.