• Sesongin herkut
  • Erityisruokavaliot

Meloni-kinkkuvoileipäkakku

Hedelmäinen kinkkuvoileipäkakku kuorrutetaan tuorejuusto-ranskankerma -seoksella ja koristellaan kauniiksi.
Meloni-kinkkuvoileipäkakku
Testattu K-Ruoka koekeittiössä
  • 15 annosta
  • yli 60 min
  • 107 kcal / 100 g

Ainekset

15 annosta
    • 8viipalettatummaa ruisleipää (Fazer Real)
    • 12viipalettamoniviljapaahtoleipää (Fazer)

Kostutus

    • 1 1/2dlkiehuvaa vettä
    • 1 1/2tlkasvis- tai lihafondia

Täyte

Kuorrutus

Koristelu

    • 1/2pkt(à 300 g)ohuen ohut ylikypsiä saunapalvikinkkuviipaleita
    • n. 300gverkkomelonia
    • n. 200gvihreitä, siemenettömiä viinirypäleitä
    • herneenversoja

Lisäksi

    • Bruno-perhospaperia
    • kakkupaperi

Valmistus

yli 60 min
  1. Ota pitkä pala perhospaperia ja taita se kaksinkerroin. Kostuta paperi kylmällä vedellä ja purista ylimääräinen vesi pois. Aseta paperi isolle leikkuulaudalle, jonka keskelle kokoat voileipäkakun.
  2. Leikkaa leipäviipaleista reunat pois. Sekoita kostutusliemi ja valmista täyte. Sekoita tuorejuusto ja ranskankerma keskenään. Kuutioi kinkut ja valutetut kurkut. Leikkaa myös kuorittu meloni pieniksi kuutioiksi. Sekoita juustoseokseen kuutioidut ainekset.
  3. Aseta kostealle paperille peräkkäin neljä vaaleaa leipää. Kostuta leivät ja sivele pestolla. Levitä päälle neljäsosa täytteestä. Seuraavaksi tulee tumma leipäkerros samalla tavoin kostutettuna ja täytettynä. Vielä kerrokset vaaleaa ja tummaa leipää. Jatka edelleen niin, että päällimmäiseksi tulee vaaleaa leipää. Kostuta vaaleat leivät päältä.
  4. Kääri kakku tiukasti perhospaperiin ja peitä vielä muovikelmulla. Pane päälle kevyt paino, esimerkiksi leikkuulauta. Anna kakun mehevöityä jääkaapissa yön yli.
  5. Poista kakun ympäriltä suojapaperit. Siirrä kakku kahden ison lastan avulla tarjoiluvadille kakkupaperin päälle. Sekoita tuorejuusto ja ranskankerma keskenään. Kuorruta kakku seoksella. Kiepauta kinkkuviipaleet ruusukkeiksi ja paina kakun pintaan. Koristele lisäksi ohuilla meloni- ja paprikaviipaleilla sekä viinirypäleillä. Viimeistele kakun reunat herneenversoilla.

Ravintosisältö per 100 g

  • 107 kcal449 kJ
  • Proteiinia3,67 g
  • Hiilihydraatteja8,01 g
  • Rasvaa6,58 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kommentoi

Arvosana reseptille9