Meloni-kinkkuvoileipäkakku
- Annosmäärä15 annosta
- Valmistusaikayli 60 min
Hedelmäinen kinkkuvoileipäkakku kuorrutetaan tuorejuusto-ranskankerma -seoksella ja koristellaan kauniiksi.
Ainekset
15 annosta
8 viipaletta | tummaa ruisleipää (Fazer Real) tai |
12 viipaletta | moniviljapaahtoleipää (Fazer) tai |
Kostutus | |
---|---|
1 1/2 dl | kiehuvaa vettä tai |
1 1/2 tl | kasvis- tai lihafondia tai |
Täyte | |
1 dl | tai |
1 rs (180 g) | tai |
1/2 tlk (à 150 g) | crème fraîchea (ranskankerma) tai |
1/2 pkt (à 300 g) | ohuen ohut ylikypsiä saunapalvikinkkuviipaleita tai |
n. 2 dl | tai |
n. 300 g | verkkomelonia tai |
Kuorrutus | |
1 rs (180 g) | tai |
1/2 tlk (à 150 g) | crème fraîchea (ranskankerma) tai |
Koristelu | |
1/2 pkt (à 300 g) | ohuen ohut ylikypsiä saunapalvikinkkuviipaleita tai |
n. 300 g | verkkomelonia tai |
n. 200 g | vihreitä, siemenettömiä viinirypäleitä tai |
1/2 | tai |
herneenversoja tai | |
Lisäksi | |
kakkupaperi tai |
Ravintosisältö
Energia | 585 kJ / 140 kcal |
Rasva | 7,7 g |
josta tyydyttynyttä | 3,2 g |
Hiilihydraatit | 12 g |
josta sokereita | 3,8 g |
Proteiini | 4,5 g |
Suola | 0,8 g |
Ravintoarvot ovat laskennallisia ja suuntaa antavia
Valmistus
yli 60 min
Leikkaa leipäviipaleista reunat pois. Sekoita kostutusliemi ja valmista täyte. Sekoita tuorejuusto ja ranskankerma keskenään. Kuutioi kinkut ja valutetut kurkut. Leikkaa myös kuorittu meloni pieniksi kuutioiksi. Sekoita juustoseokseen kuutioidut ainekset.
Aseta leikkuulaudalle voipaperin päälle peräkkäin neljä vaaleaa leipää. Kostuta leivät ja sivele pestolla. Levitä päälle neljäsosa täytteestä. Seuraavaksi tulee tumma leipäkerros samalla tavoin kostutettuna ja täytettynä. Vielä kerrokset vaaleaa ja tummaa leipää. Jatka edelleen niin, että päällimmäiseksi tulee vaaleaa leipää. Kostuta vaaleat leivät päältä.
Kääri kakku tiukasti voipaperiin ja peitä vielä muovikelmulla. Pane päälle kevyt paino, esimerkiksi leikkuulauta. Anna kakun mehevöityä jääkaapissa yön yli.
Poista kakun ympäriltä suojapaperit. Siirrä kakku kahden ison lastan avulla tarjoiluvadille kakkupaperin päälle. Sekoita tuorejuusto ja ranskankerma keskenään. Kuorruta kakku seoksella. Kiepauta kinkkuviipaleet ruusukkeiksi ja paina kakun pintaan. Koristele lisäksi ohuilla meloni- ja paprikaviipaleilla sekä viinirypäleillä. Viimeistele kakun reunat herneenversoilla.
Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla
Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.
Valikoima ja hinnat kaupasta
- Vaasan Taika moniviljapaahtoleipä 350gHinta 2,09/kpl5,97/kg
- Knorr FOND DU CHEF Kasvis-annosfondi 4 x 28 gHinta 1,89/kpl16,88/kg
- Plussa-etu −10 %Pirkka punainen pesto 185gPlussa-kortillaEtuhinta 5,00/2 kpl13,51/kgIlman Plussa-korttia 2,79/kpl (15,08/kg)
- Pirkka tuorejuusto Italian yrtit 180g laktoositonHinta 1,79/kpl9,94/kg
- Arla Lempi crème Fraîche 28% 200g laktoositonHinta 1,85/kpl9,25/kg
- Savuhovi ohuen ohut saunapalvikinkku 150gEtuhinta 5,00/2 kpl16,67/kgnorm. 2,85/kpl (19,00/kg)
- Pirkka kurkkuviipaleet mausteliemessä 680g/360gHinta 1,79/kpl4,97/kg
- Pirkka suippopaprika 200 g / 2 kpl 1 lkHinta 1,69/kpl8,45/kg
- Järvikylä herneenverso rkk FIHinta 1,95/kpl
- Fazer Paahto Maalaismonivilja paahtoleipä 350gHinta 2,15/kpl6,14/kg
- Fazer Paahto Viisi viljaa paahtoleipä 505gHinta 2,19/kpl4,34/kg
- Maggi Kasvisfondi 160g Pastöroitu kasvisliemi.Hinta 3,15/kpl19,69/kg
- Plussa-etu −11 %Pirkka Kasvisfondi 180mlPlussa-kortillaEtuhinta 5,50/2 kpl15,28/lIlman Plussa-korttia 3,09/kpl (17,17/l)
- Pirkka paprika-cashewpesto 135gHinta 2,29/kpl16,96/kg
- Pirkka tomaatti-paprikapesto 135gHinta 2,39/kpl17,70/kg
- HK ohuen ohut saunapalvi 200gHinta 3,09/kpl15,45/kg
- Pirkka Ohuen ohut saunapalvikinkku 210gHinta 2,79/kpl13,29/kg
- Felix Maku viipaloituja kurkkuja mausteliemessä 560/300gHinta 2,49/kpl8,30/kg
- Felix Amerikkalainen kurkkuviipaleita makeassa mausteliemessä 410g/215gHinta 2,49/kpl11,58/kg
- Pirkka vihreä siemenetön rypäle 500gHinta 3,59/kpl7,18/kg
Voisit pitää myös näistä
- yli 60 min3,9(90 arviota)
- yli 60 min4,0(137 arviota)
- yli 60 min
- yli 60 min4,8(40 arviota)
- yli 60 min
- yli 60 min4,1(45 arviota)
- yli 60 min4,7(59 arviota)
- yli 60 min3,9(96 arviota)
Arvostele resepti
ka. 4,0 (33 arviota)
- Yo-juhlat3 vuotta sittenVoiko punaisen peston tilalla käyttää jotain, jossa ei olisi pähkinää? Mitä siis?
- K-Kuluttajapalvelu3 vuotta sittenYo-juhlat, punaisen peston tilalla voit kokeilla käyttää aurinkokuivatuista tomaateista tehtyä tahnaa. Sauvasekoittimella soseutetaan 1 prk (190 g/100 g) valutettuja Pirkka aurinkokuivattuja tomaattisuikaleita ja noin 1 rkl aurinkokuivattujen tomaattien öljyä.