Burgundinpata
Ranskalaisen keittiön klassikko burgundinpata tehdään naudanlihasta, pekonista, sienistä ja kasviksista punaviinissä hauduttaen. N. 2,60€/annos.
- 6 annosta
- yli 60 min
- 88,4 kcal / 100 g
Ainekset
6 annosta
- n. 800gPirkka naudan sisäpaistia
- 1pkt(150 g)Pirkka suomalaista pekonia
- 4-5sipulia tai 10 pikkusipulia
- 2porkkanaa
- 1rs(200 g)Pirkka herkkusieniä (tuoreita)
- 4dlpunaviiniä tai lihalientä
- 2-3valkosipulinkynttä
- 1/2tlmustapippuria
- 2laakerinlehteä
- 1 1/2tlkuivattua timjamia tai 2 rkl tuoretta timjamia
- 1 1/2tlsuolaa
Valmistus
yli 60 min- Kuutioi liha ja suikaloi pekoni. Lohko kuoritut sipulit. Viipaloi porkkanat ja halkaise herkkusienet.
- Ruskista pekoni pannussa ja ruskista pekonista irronneessa rasvassa lihakuutiot pienissä erissä. Siirrä lihat pataan. Kiehauta rasvassa myös sipulit ja lisää pataan porkkanoiden ja herkkusienien kanssa. Huuhdo pannu vesitilkalla ja kaada pataan. Lisää pataan punaviini tai lihaliemi, hienonnetut valkosipulinkynnet, tomaattisose ja mausteet.
- Anna padan hautua kannen alla miedolla lämmöllä 1-2 tuntia tai kunnes liha on mureaa. Lisää tarvittaessa nestettä ja tarkista suolan määrä. Tarjoa burgundinpata keitettyjen perunoiden tai riisin kanssa.
Tiesitkö että...
*Annoshinnat on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan 12/2016. Tuoretuotteiden hinnat vaihtelevat sesongeittain.Kategoriat
Pääraaka-aineet Sesongit Ruokalajit Teemat Erityisruokavaliot
Ravintosisältö per 100 g
- 88,4 kcal370 kJ
- Proteiinia 12,2 g
- Hiilihydraatteja2,08 g
- Rasvaa3,34 g
Lisätietoa reseptistä
Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Annoshinta on laskettu K-Citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.
Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteilla
Oletko verkkokauppaostoksilla? Valitsethan ensin kaupan, josta haluat tilauksesi tehdä.Valikoima ja hinnat kaupasta
Kommentoi
Hyvä resepti, jota on helppo myös soveltaa.
On runsaasti jäljellä suppilovahveroita. Viiniä en jaksa lähteä vain tätä varten hakemaan. Karpalomehu saa korvata. Burgundi kohtaa suomalaisen loppukesän metsän.
Haluaisinpa joskus nähdä kuinka joku ruskistaa nuo lihat, sipulit ja herkkusienet siitä pikku pekonipaketista irronneessa pikkuruisessa rasvatilkassa. Minulta se ei ole ikinä onnistunut, aina olen joutunut lisäämään öljyä jokaiseen paistettavaan erään aineksia.
Erittäin maukasta tuli! Haudutin liedellä padassa n. 2 tuntia.
Uunin lämpötila 150 astetta 2-3h. Kannattaa lukea vastaavaa ohjetta muualtakin niin asia selviää.
Todella maistuvaa tuli
Ja se uunin lämpötila?
Anonyymimuumi, burgundinpata haudutetaan tässä reseptissä liedellä.
Joopa, ei sisäfilettä.
Herkullista
Jees, oli hyvä ohje. Sipulia vain lisäsin. Nam
Hei nami kuva, burgundinpata tehdään tässä ohjeessa liedellä.
paljonko on uunin lämpötila
Saisiko tästä padasta kasvisversiota? Mikä voisi korvata naudanlihan ja pekonin?
Mimmi, kiitos ehdotuksesta. Välitän toiveesi eteenpäin resepteistä vastaaville henkilöille.
Hyvältä näyttää. Pitää ehdottomasti kokeilla.
Erittäin hyvä!!! Naudanpaistista valmistuu helpommin.