Burgundinpata
- Annosmäärä6 annosta
- Valmistusaikayli 60 min
- Laktoositon
- Gluteeniton
- Maidoton
- Kananmunaton
Ranskalaisen keittiön klassikko burgundinpata tehdään naudanlihasta, pekonista, sienistä ja kasviksista punaviinissä hauduttaen.
- Laktoositon
- Gluteeniton
- Maidoton
- Kananmunaton
Ainekset
6 annosta
n. 800 g | tai |
1 pkt (150 g) | tai |
4–5 (375 g) | sipulia tai 10 pikkusipulia tai |
2 | porkkanaa tai |
1 rs (200 g) | tai |
4 dl | punaviiniä tai lihalientä tai |
2–3 | valkosipulinkynttä tai |
1/2 dl | tai |
1/2 tl | mustapippuria tai |
2 | laakerinlehteä tai |
1 1/2 tl | kuivattua timjamia tai 2 rkl tuoretta timjamia tai |
1 1/2 tl | suolaa tai |
Ravintosisältö
Energia | 354 kJ / 85 kcal |
Rasva | 3,4 g |
josta tyydyttynyttä | 1 g |
Hiilihydraatit | 2 g |
josta sokereita | 1,7 g |
Proteiini | 9,6 g |
Suola | 0,7 g |
Ravintoarvot ovat laskennallisia ja suuntaa antavia
Valmistus
yli 60 min
Kuutioi liha ja suikaloi pekoni. Lohko kuoritut sipulit. Viipaloi porkkanat ja halkaise herkkusienet.
Ruskista pekoni pannussa ja ruskista pekonista irronneessa rasvassa lihakuutiot pienissä erissä. Siirrä lihat pataan. Kiehauta rasvassa myös sipulit ja lisää pataan porkkanoiden ja herkkusienien kanssa. Huuhdo pannu vesitilkalla ja kaada pataan. Lisää pataan punaviini tai lihaliemi, hienonnetut valkosipulinkynnet, tomaattisose ja mausteet.
Anna padan hautua kannen alla miedolla lämmöllä 1–2 tuntia tai kunnes liha on mureaa. Lisää tarvittaessa nestettä ja tarkista suolan määrä. Tarjoa burgundinpata keitettyjen perunoiden tai riisin kanssa.
Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla
Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.
Valikoima ja hinnat kaupasta
- Pirkka suomalainen pesty porkkana 1kg 1lkHinta 0,89/kpl0,89/kg
- Pirkka sipuli 350g Suomi 2lkHinta 1,09/kpl3,11/kg
- Pirkka Luomu valkosipuli 100 g 2 lkHinta 1,69/kpl16,90/kg
- Pirkka mustapippuri kokonainen 75gHinta 1,99/kpl26,53/kg
- Pirkka Luomu timjami 14gHinta 1,95/kpl139,29/kg
- Pirkka laakerinlehti 4gHinta 0,79/kpl197,50/kg
- Pirkka jodioitu ruokasuola 1kgHinta 1,19/kpl1,19/kg
- Pirkka suomalainen pekoni 150gHinta 2,49/kpl16,60/kg
- Pirkka suomalainen viljelty herkkusieni 200g 1lk Roosa nauhaHinta 3,29/kpl16,45/kg
- Pirkka porkkana 500g Suomi 1lkHinta 1,09/kpl2,18/kg
- K-Menu suomalainen pesty porkkana 2kgHinta 2,19/kpl1,10/kg
- Pirkka sipuli 1kg Suomi 2lkHinta 1,69/kpl1,69/kg
- SipuliHinta n. 0,10/kpl0,99/kg
- Pirkka valkosipuli 100 g 2lkHinta 1,29/kpl12,90/kg
- Valkosipuli ulkomainen kgHinta n. 0,50/kpl9,95/kg
- Pirkka mustapippuri 21g kokonainenHinta 0,85/kpl40,48/kg
- Meira Mustapippuri 60g kokonainenHinta 2,35/kpl39,17/kg
- Pirkka timjami 9gHinta 0,79/kpl87,78/kg
- Santa Maria Timjami 15gHinta 1,95/kpl130,00/kg
- Meira laakerinlehti 4g pussi mausteHinta 1,19/kpl297,50/kg
- Santa Maria Laakerinlehti, pussi 4gHinta 1,15/kpl287,50/kg
- Jozo jodioitu hienosuola 125gHinta 0,99/kpl7,92/kg
- Jozo jodioitu hienosuola 600gHinta 1,75/kpl2,92/kg
- Naudan sisäpaisti lihamestariltaHinta 24,95/kg
- HK Amerikan pekoni tuplapakkaus 280gHinta 4,29/kpl15,32/kg
- K-Menu pekoni 280gHinta 2,66/kpl9,50/kg
- Pirkka tomaattisose 70 gHinta 0,59/kpl8,43/kg
- Pirkka tomaattisose 200gHinta 1,59/kpl7,95/kg
Voisit pitää myös näistä
- yli 60 min3,7(48 arviota)
- yli 60 min4,0(54 arviota)
- yli 60 min4,0(177 arviota)
- yli 60 min4,0(40 arviota)
- yli 60 min3,4(38 arviota)
- yli 60 min3,9(80 arviota)
- 30 - 60 min4,5(84 arviota)
- yli 60 min3,2(40 arviota)
Arvostele resepti
ka. 4,0 (351 arviota)
- BassoAki12 tuntia sittenHyvä reseptipohja. Onnistuu varmasti kaikilta, jopa vegaanilta, vaikka eipä sitä silloin enää burgundinpadaksi kutsua voi. Ilmeisesti kuitenkin eläintenosien käyttämättömyydestä kumpuava ylemmyydentunne on niin huumaava, ettei ruoan maulla tai koostumuksella ole mitään väliä.
- Kokin poika8 kuukautta sittenOlen tehnyt enenkin ,paistoin sienet ja sipulit lihojen kanssa .Vaihtoehtoja on mutta aina tulee hyvää.Jos pitkään hautuu sitä halvinta punaviiniä enemmän.
- K-Kuluttajapalvelu10 kuukautta sittenHMV, burgundinpataan sopii marjaisa ja raikas punaviini, esimerkiksi Pinot Noir.
- HMV10 kuukautta sittenEtsin sopivaa punaviiniä tälle padalle. Miksei neuvota?
- punaviini1 vuosi sittenTämä on hyvä pohja jota voi muokata helposti eläimettömäksi versioksi jos ei halua tukea ilmastonmuutosta . Meillä eläinten kehon osien tilalle on laitettu vegepekonia ja soijasuikaleita sekä kasvisliemi. Omaa luonnon antimia on kunnioitettu keräämällä metsäsieniä ja pataan lisätty vielä rosmariinia. Paistettu tummansinisessä keijussa kaikki paistettavat.Välillä tehty arinassa 200-225 asteessa 2-3t ja välillä taas puuhellalla.Todella hyvää tullut joka kerta vaikka muunneltu reseptiä tietyiltä osin ja vieraat tykästyneet pataan kovasti. Toivoisin näihin teidän kaikkiin resepteihin näinä aikoina myös sen kasvisvaihtoehdon ohjeisiin eli ohjeessa voisi olla naudan sisäfilettä ja siinä maininta TAI tofua,soijasuikaleita,lihaliemen kohdassa TAI kasvisliemi jne. Näin resepti muokkautuu moneen tarpeeseen ja toimii myös niille jotka eivät ehkä osaa muokata näitä perinteisiä eläinten osista tehtyjä reseptejä ympäristöystävälliseksi mutta jotka haluavat silti kokea samanlaisen makunautinnon mihin ovat tottuneet eläinten osia syödessään.
- Mankelimäki1 vuosi sittenReseptien annoshintoja pitäisi päivittää, jos tämänkin Burgundinpadan annoshinnaksi on ilmoitettu 2,60 € pohjaten hintoihin 12/2016. Reseptien muutoksesta isomman nautiskelijajoukon pöytään voisi myös olla laskuri mukana, se ainakin helpottaisi reseptien muuntoa eri kokoisten käyttäjien tarpeisiin.
- K-Kuluttajapalvelu1 vuosi sittenMankelimäki, kiitos palautteestasi, välitän sen eteenpäin tiedoksi.
- Skebetti2 vuotta sittenHaudutuspadassa kokeiltu. Aivan huippuhyvä ruoka
- Molokin kita2 vuotta sittenHyvä resepti, jota on helppo myös soveltaa.
- Sundew3 vuotta sittenOn runsaasti jäljellä suppilovahveroita. Viiniä en jaksa lähteä vain tätä varten hakemaan. Karpalomehu saa korvata. Burgundi kohtaa suomalaisen loppukesän metsän.
- Ennenkin_kokkaillut3 vuotta sittenHaluaisinpa joskus nähdä kuinka joku ruskistaa nuo lihat, sipulit ja herkkusienet siitä pikku pekonipaketista irronneessa pikkuruisessa rasvatilkassa. Minulta se ei ole ikinä onnistunut, aina olen joutunut lisäämään öljyä jokaiseen paistettavaan erään aineksia.
- Sari3 vuotta sittenErittäin maukasta tuli! Haudutin liedellä padassa n. 2 tuntia.
- Minä4 vuotta sittenUunin lämpötila 150 astetta 2-3h. Kannattaa lukea vastaavaa ohjetta muualtakin niin asia selviää.
- Nettiohjeiden suurkuluttaja4 vuotta sittenTodella maistuvaa tuli
- Anonyymimuumi4 vuotta sittenJa se uunin lämpötila?
- K-Kuluttajapalvelu4 vuotta sittenAnonyymimuumi, burgundinpata haudutetaan tässä reseptissä liedellä.
- Mummi5 vuotta sittenHerkullista
- Kaisa-mummu6 vuotta sittenJees, oli hyvä ohje. Sipulia vain lisäsin. Nam
- K-Kuluttajapalvelu6 vuotta sittenHei nami kuva, burgundinpata tehdään tässä ohjeessa liedellä.
- nami kuva6 vuotta sittenpaljonko on uunin lämpötila
- K-Kuluttajapalvelu6 vuotta sittenMimmi, kiitos ehdotuksesta. Välitän toiveesi eteenpäin resepteistä vastaaville henkilöille.
- Mimmi6 vuotta sittenSaisiko tästä padasta kasvisversiota? Mikä voisi korvata naudanlihan ja pekonin?
- Soopankokki rambe6 vuotta sittenHyvältä näyttää. Pitää ehdottomasti kokeilla.
- Tuisku7 vuotta sittenErittäin hyvä!!! Naudanpaistista valmistuu helpommin.