BurgundinpataTestattu K-Ruoka koekeittiössä

Burgundinpata

  • Annosmäärä6 annosta
  • Valmistusaikayli 60 min
  • Laktoositon
  • Gluteeniton
  • Maidoton
  • Kananmunaton
Ranskalaisen keittiön klassikko burgundinpata tehdään naudanlihasta, pekonista, sienistä ja kasviksista punaviinissä hauduttaen.
  • Laktoositon
  • Gluteeniton
  • Maidoton
  • Kananmunaton

Ainekset

6 annosta
n. 800 g
 
tai
1 pkt (150 g)
 
tai
4–5 (375 g)
 
sipulia tai 10 pikkusipulia
tai
2
 
porkkanaa
tai
1 rs (200 g)
 
tai
4 dl
 
punaviiniä tai lihalientä
tai
2–3
 
valkosipulinkynttä
tai
1/2 dl
 
tai
1/2 tl
 
mustapippuria
tai
2
 
laakerinlehteä
tai
1 1/2 tl
 
kuivattua timjamia tai 2 rkl tuoretta timjamia
tai
1 1/2 tl
 
suolaa
tai

Ravintosisältö

Energia
354 kJ / 85 kcal
Rasva
3,4 g
josta tyydyttynyttä
1 g
Hiilihydraatit
2 g
josta sokereita
1,7 g
Proteiini
9,6 g
Suola
0,7 g
Ravintoarvot ovat laskennallisia ja suuntaa antavia

Valmistus

yli 60 min

Kuutioi liha ja suikaloi pekoni. Lohko kuoritut sipulit. Viipaloi porkkanat ja halkaise herkkusienet.

Ruskista pekoni pannussa ja ruskista pekonista irronneessa rasvassa lihakuutiot pienissä erissä. Siirrä lihat pataan. Kiehauta rasvassa myös sipulit ja lisää pataan porkkanoiden ja herkkusienien kanssa. Huuhdo pannu vesitilkalla ja kaada pataan. Lisää pataan punaviini tai lihaliemi, hienonnetut valkosipulinkynnet, tomaattisose ja mausteet.

Anna padan hautua kannen alla miedolla lämmöllä 1–2 tuntia tai kunnes liha on mureaa. Lisää tarvittaessa nestettä ja tarkista suolan määrä. Tarjoa burgundinpata keitettyjen perunoiden tai riisin kanssa.

Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla

Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.

Valikoima ja hinnat kaupasta
  • Pirkka suomalainen pesty porkkana 1kg 1lk
    Hinta 0,89/kpl
    0,89/kg
  • Pirkka sipuli 350g Suomi 2lk
    Hinta 1,09/kpl
    3,11/kg
  • Pirkka Luomu valkosipuli 100 g 2 lk
    Hinta 1,69/kpl
    16,90/kg
  • Pirkka mustapippuri kokonainen 75g
    Hinta 1,99/kpl
    26,53/kg
  • Pirkka Luomu timjami 14g
    Hinta 1,95/kpl
    139,29/kg
  • Pirkka laakerinlehti 4g
    Hinta 0,79/kpl
    197,50/kg
  • Pirkka jodioitu ruokasuola 1kg
    Hinta 1,19/kpl
    1,19/kg
  • Pirkka suomalainen pekoni 150g
    Hinta 2,49/kpl
    16,60/kg
  • Pirkka suomalainen viljelty herkkusieni 200g 1lk Roosa nauha
    Hinta 3,29/kpl
    16,45/kg
  • Pirkka porkkana 500g Suomi 1lk
    Hinta 1,09/kpl
    2,18/kg
  • K-Menu suomalainen pesty porkkana 2kg
    Hinta 2,19/kpl
    1,10/kg
  • Pirkka sipuli 1kg Suomi 2lk
    Hinta 1,69/kpl
    1,69/kg
  • Sipuli
    Hinta n. 0,10/kpl
    0,99/kg
  • Pirkka valkosipuli 100 g 2lk
    Hinta 1,29/kpl
    12,90/kg
  • Valkosipuli ulkomainen kg
    Hinta n. 0,50/kpl
    9,95/kg
  • Pirkka mustapippuri 21g kokonainen
    Hinta 0,85/kpl
    40,48/kg
  • Meira Mustapippuri 60g kokonainen
    Hinta 2,35/kpl
    39,17/kg
  • Pirkka timjami 9g
    Hinta 0,79/kpl
    87,78/kg
  • Santa Maria Timjami 15g
    Hinta 1,95/kpl
    130,00/kg
  • Meira laakerinlehti 4g pussi mauste
    Hinta 1,19/kpl
    297,50/kg
  • Santa Maria Laakerinlehti, pussi 4g
    Hinta 1,15/kpl
    287,50/kg
  • Jozo jodioitu hienosuola 125g
    Hinta 0,99/kpl
    7,92/kg
  • Jozo jodioitu hienosuola 600g
    Hinta 1,75/kpl
    2,92/kg
  • Naudan sisäpaisti lihamestarilta
    Hinta 24,95/kg
  • HK Amerikan pekoni tuplapakkaus 280g
    Hinta 4,29/kpl
    15,32/kg
  • K-Menu pekoni 280g
    Hinta 2,66/kpl
    9,50/kg
  • Pirkka tomaattisose 70 g
    Hinta 0,59/kpl
    8,43/kg
  • Pirkka tomaattisose 200g
    Hinta 1,59/kpl
    7,95/kg
Reseptit on testattu reseptissä mainituilla raaka-aineilla. Huomioithan, että vaihtoehtoisten raaka-aineiden ominaisuudet voivat vaihdella ja vaikuttaa ruoan onnistumiseen. Tarkista tuotteiden soveltuvuus aina pakkausmerkinnöistä, kun valmistat ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle.

Voisit pitää myös näistä

Arvostele resepti

ka. 4,0 (351 arviota)

  • BassoAki
    12 tuntia sitten
    Hyvä reseptipohja. Onnistuu varmasti kaikilta, jopa vegaanilta, vaikka eipä sitä silloin enää burgundinpadaksi kutsua voi. Ilmeisesti kuitenkin eläintenosien käyttämättömyydestä kumpuava ylemmyydentunne on niin huumaava, ettei ruoan maulla tai koostumuksella ole mitään väliä.
  • Kokin poika
    8 kuukautta sitten
    Olen tehnyt enenkin ,paistoin sienet ja sipulit lihojen kanssa .Vaihtoehtoja on mutta aina tulee hyvää.Jos pitkään hautuu sitä halvinta punaviiniä enemmän.
  • K-Kuluttajapalvelu
    10 kuukautta sitten
    HMV, burgundinpataan sopii marjaisa ja raikas punaviini, esimerkiksi Pinot Noir.
  • HMV
    10 kuukautta sitten
    Etsin sopivaa punaviiniä tälle padalle. Miksei neuvota?
  • punaviini
    1 vuosi sitten
    Tämä on hyvä pohja jota voi muokata helposti eläimettömäksi versioksi jos ei halua tukea ilmastonmuutosta . Meillä eläinten kehon osien tilalle on laitettu vegepekonia ja soijasuikaleita sekä kasvisliemi. Omaa luonnon antimia on kunnioitettu keräämällä metsäsieniä ja pataan lisätty vielä rosmariinia. Paistettu tummansinisessä keijussa kaikki paistettavat.Välillä tehty arinassa 200-225 asteessa 2-3t ja välillä taas puuhellalla.Todella hyvää tullut joka kerta vaikka muunneltu reseptiä tietyiltä osin ja vieraat tykästyneet pataan kovasti. Toivoisin näihin teidän kaikkiin resepteihin näinä aikoina myös sen kasvisvaihtoehdon ohjeisiin eli ohjeessa voisi olla naudan sisäfilettä ja siinä maininta TAI tofua,soijasuikaleita,lihaliemen kohdassa TAI kasvisliemi jne. Näin resepti muokkautuu moneen tarpeeseen ja toimii myös niille jotka eivät ehkä osaa muokata näitä perinteisiä eläinten osista tehtyjä reseptejä ympäristöystävälliseksi mutta jotka haluavat silti kokea samanlaisen makunautinnon mihin ovat tottuneet eläinten osia syödessään.
  • Mankelimäki
    1 vuosi sitten
    Reseptien annoshintoja pitäisi päivittää, jos tämänkin Burgundinpadan annoshinnaksi on ilmoitettu 2,60 € pohjaten hintoihin 12/2016. Reseptien muutoksesta isomman nautiskelijajoukon pöytään voisi myös olla laskuri mukana, se ainakin helpottaisi reseptien muuntoa eri kokoisten käyttäjien tarpeisiin.
  • K-Kuluttajapalvelu
    1 vuosi sitten
    Mankelimäki, kiitos palautteestasi, välitän sen eteenpäin tiedoksi.
  • Skebetti
    2 vuotta sitten
    Haudutuspadassa kokeiltu. Aivan huippuhyvä ruoka
  • Molokin kita
    2 vuotta sitten
    Hyvä resepti, jota on helppo myös soveltaa.
  • Sundew
    3 vuotta sitten
    On runsaasti jäljellä suppilovahveroita. Viiniä en jaksa lähteä vain tätä varten hakemaan. Karpalomehu saa korvata. Burgundi kohtaa suomalaisen loppukesän metsän.
  • Ennenkin_kokkaillut
    3 vuotta sitten
    Haluaisinpa joskus nähdä kuinka joku ruskistaa nuo lihat, sipulit ja herkkusienet siitä pikku pekonipaketista irronneessa pikkuruisessa rasvatilkassa. Minulta se ei ole ikinä onnistunut, aina olen joutunut lisäämään öljyä jokaiseen paistettavaan erään aineksia.
  • Sari
    3 vuotta sitten
    Erittäin maukasta tuli! Haudutin liedellä padassa n. 2 tuntia.
  • Minä
    4 vuotta sitten
    Uunin lämpötila 150 astetta 2-3h. Kannattaa lukea vastaavaa ohjetta muualtakin niin asia selviää.
  • Nettiohjeiden suurkuluttaja
    4 vuotta sitten
    Todella maistuvaa tuli
  • Anonyymimuumi
    4 vuotta sitten
    Ja se uunin lämpötila?
  • K-Kuluttajapalvelu
    4 vuotta sitten
    Anonyymimuumi, burgundinpata haudutetaan tässä reseptissä liedellä.
  • Mummi
    5 vuotta sitten
    Herkullista
  • Kaisa-mummu
    6 vuotta sitten
    Jees, oli hyvä ohje. Sipulia vain lisäsin. Nam
  • K-Kuluttajapalvelu
    6 vuotta sitten
    Hei nami kuva, burgundinpata tehdään tässä ohjeessa liedellä.
  • nami kuva
    6 vuotta sitten
    paljonko on uunin lämpötila
  • K-Kuluttajapalvelu
    6 vuotta sitten
    Mimmi, kiitos ehdotuksesta. Välitän toiveesi eteenpäin resepteistä vastaaville henkilöille.
  • Mimmi
    6 vuotta sitten
    Saisiko tästä padasta kasvisversiota? Mikä voisi korvata naudanlihan ja pekonin?
  • Soopankokki rambe
    6 vuotta sitten
    Hyvältä näyttää. Pitää ehdottomasti kokeilla.
  • Tuisku
    7 vuotta sitten
    Erittäin hyvä!!! Naudanpaistista valmistuu helpommin.