• Sesongin herkut
  • Erityisruokavaliot

Burgundinpata

Ranskalaisen keittiön klassikko burgundinpata tehdään naudanlihasta, pekonista, sienistä ja kasviksista punaviinissä hauduttaen. N. 2,60€/annos.
Burgundinpata
Testattu K-Ruoka koekeittiössä

Ainekset

6 annostaOsta

Valmistus

yli 60 min
  1. Kuutioi liha ja suikaloi pekoni. Lohko kuoritut sipulit. Viipaloi porkkanat ja halkaise herkkusienet.
  2. Ruskista pekoni pannussa ja ruskista pekonista irronneessa rasvassa lihakuutiot pienissä erissä. Siirrä lihat pataan. Kiehauta rasvassa myös sipulit ja lisää pataan porkkanoiden ja herkkusienien kanssa. Huuhdo pannu vesitilkalla ja kaada pataan. Lisää pataan punaviini tai lihaliemi, hienonnetut valkosipulinkynnet, tomaattisose ja mausteet.
  3. Anna padan hautua kannen alla miedolla lämmöllä 1-2 tuntia tai kunnes liha on mureaa. Lisää tarvittaessa nestettä ja tarkista suolan määrä. Tarjoa burgundinpata keitettyjen perunoiden tai riisin kanssa.

Tiesitkö että...

*Annoshinnat on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan 12/2016. Tuoretuotteiden hinnat vaihtelevat sesongeittain.

Ravintosisältö per 100 g

  • 88,4 kcal370 kJ
  • Proteiinia12,2 g
  • Hiilihydraatteja2,08 g
  • Rasvaa3,34 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kommentoi

Arvosana reseptille65