Paprikainen sieni-lihapata
Pirkka-koekeittiön testaama paprikainen sieni-lihapata sopii niin arkeen kuin juhlaankin. Sisäpaistista valmistettu pata hautuu nopeasti mureaksi.
8 annostayli 60 min260 kcal / annos (230g)
Ainekset
8 annosta
- n. 800gPirkka naudan sisäpaistia
- 2isoasipulia
- 2(300 g)porkkanaa
- 1(200 g)palsternakka
- 2rklöljyä
- n. 4dlvettä
- 1 1/2tlsuolaa
- 1tlmustapippuria
- 1tltimjamia
- 1tlrosmariinia
- 2laakerinlehteä
- 1ps(25 g)Pirkka kuivattuja herkkutatteja
- 2punaista paprikaa
- 1tlk(120 g)smetanaa
Valmistus
yli 60 min- Leikkaa naudan sisäpaisti noin 1/2 cm:n paksuisiksi viipaleiksi. Kuori ja lohko sipulit. Kuori ja viipaloi porkkanat ja halkaistu palsternakka.
- Ruskista lihaviipaleet pannulla 3-4 erässä tilkassa öljyä ja siirrä pataan. Kuullota pannulla myös sipulit. Lisää pataan sipulit, porkkanat ja palsternakka. Kaada joukkoon vesi ja mausta pata. Murenna joukkoon herkkutatit. Kuumenna pata liedellä kiehuvaksi ja nosta uuniin.
- Kypsennä kannen alla 200 asteessa noin tunti.
- Suikaloi paprikat ja lisää ne smetanan kanssa pataan Kypsennä vielä noin 1/2 tuntia.
- Tarjoa keitetyn riisin tai pastan ja vaalean leivän kanssa.
Tiesitkö että...
Vinkki! Voit kuivattujen Pirkka herkkutattien tilalla käyttää tuoreita metsäsieniä.Kategoriat
Sesongit Ruokalajit Pääraaka-aineet Erityisruokavaliot
Ravintosisältö per annos 230g100 g
- 260 kcal1 090 kJ
- Proteiinia 24 g
- Hiilihydraatteja7 g
- Rasvaa15 g
Lisätietoa reseptistä
Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Annoshinta on laskettu K-Citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.
Kommentoi
Oli hyvää. Jätin padan uuniin jälkilämmölle, maku vain parani.
Aivan loistava pata, ja myöskin Gluteeniton, vaikka tägi tuosta puuttuukin.