• Sesongin herkut
  • Erityisruokavaliot

Paprikainen sieni-lihapata

Pirkka-koekeittiön testaama paprikainen sieni-lihapata sopii niin arkeen kuin juhlaankin. Sisäpaistista valmistettu pata hautuu nopeasti mureaksi.
Paprikainen sieni-lihapata
Testattu K-Ruoka koekeittiössä
  • 8 annosta
  • yli 60 min
  • 260 kcal / annos (230g)

Ainekset

8 annosta

Valmistus

yli 60 min
  1. Leikkaa naudan sisäpaisti noin 1/2 cm:n paksuisiksi viipaleiksi. Kuori ja lohko sipulit. Kuori ja viipaloi porkkanat ja halkaistu palsternakka.
  2. Ruskista lihaviipaleet pannulla 3-4 erässä tilkassa öljyä ja siirrä pataan. Kuullota pannulla myös sipulit. Lisää pataan sipulit, porkkanat ja palsternakka. Kaada joukkoon vesi ja mausta pata. Murenna joukkoon herkkutatit. Kuumenna pata liedellä kiehuvaksi ja nosta uuniin.
  3. Kypsennä kannen alla 200 asteessa noin tunti.
  4. Suikaloi paprikat ja lisää ne smetanan kanssa pataan Kypsennä vielä noin 1/2 tuntia.
  5. Tarjoa keitetyn riisin tai pastan ja vaalean leivän kanssa.

Tiesitkö että...

Vinkki! Voit kuivattujen Pirkka herkkutattien tilalla käyttää tuoreita metsäsieniä.

Ravintosisältö perannos 230g100 g

  • 260 kcal1 090 kJ
  • Proteiinia24 g
  • Hiilihydraatteja7 g
  • Rasvaa15 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kommentoi

Arvosana reseptille15