• Sesongin herkut
  • Erityisruokavaliot

Paprikainen lihapata

Paprikainen lihapata valmistuu helposti, sillä se hautuu itsekseen uunissa tai liedellä meheväksi.
Paprikainen lihapata
Testattu K-Ruoka koekeittiössä
  • 5-6 annosta
  • yli 60 min
  • 101 kcal / 100 g

Ainekset

5-6 annosta

Valmistus

yli 60 min
  1. Kuori sipulit ja leikkaa lohkoiksi. Hienonna kuoritut valkosipulinkynnet. Kuori ja paloittele porkkanat. Paloittele myös halkaistut paprikat, joista on poistettu siemenet.
  2. Ruskista lihapalat padassa tai pannussa kahdessa-kolmessa erässä tilkassa öljyä. Siirrä lihapalat lautaselle. Kiehauta öljyssä sipulit sekä paprikajauhe ja tomaattisose.
  3. Pane lihakuutiot takaisin pataan ja kaada päälle vettä niin paljon, että lihapalat juuri ja juuri peittyvät. Lisää porkkanat ja mausta pata timjamilla, suolalla ja pippurilla.
  4. Hauduta pataa liedellä tai 175 asteessa noin 1 1/2 tuntia. Lisää paprikapalat ja hauduta edelleen noin 1/2 tuntia. Hienonna kypsän padan pinnalle persiljaa. Tarjoa keitetyn riisin tai perunoiden, salaatin ja leivän kanssa.

Ravintosisältö per 100 g

  • 101 kcal423 kJ
  • Proteiinia9,41 g
  • Hiilihydraatteja2,77 g
  • Rasvaa5,94 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kommentoi

Arvosana reseptille15