Gulassipata
- Annosmäärän. 8 annosta
- Valmistusaikayli 60 min
- Laktoositon
- Gluteeniton
- Maidoton
- Kananmunaton
Gulassi on unkarilainen liharuoka, johon laitetaan paprikaa. Hauduta gulassia padassa.
- Laktoositon
- Gluteeniton
- Maidoton
- Kananmunaton
Ainekset
n. 8 annosta
n. 800 g | tai |
3–4 | sipulia tai |
3 | valkosipulinkynttä tai |
1 | tai |
3–4 | Pirkka porkkanaa tai |
2 isoa | punaista paprikaa tai |
2 rkl | öljyä tai |
1 rkl | paprikajauhetta tai |
n. 1/2 l | vettä tai |
2 tl | timjamia tai |
1 tl | kuminaa tai |
2 | laakerinlehteä tai |
1 1/2 tl | suolaa tai |
1/2 tl | mustapippuria tai |
1/2 dl | tai |
Pinnalle | |
---|---|
1 dl | persiljaa hienonnettuna tai |
Valmistus
yli 60 min
Leikkaa naudan sisäpaisti noin 1/2 cm:n paksuisiksi viipaleiksi. Leikkaa kuoritut, halkaistut sipulit lohkoiksi. Hienonna valkosipulinkynnet ja halkaistu chilipalko, josta on poistettu siemenet. Viipaloi kuoritut porkkanat ja paloittele paprikat.
Ruskista lihaviipaleet pannussa 3–4 erässä tilkassa öljyä ja siirrä toiseen astiaan.
Kiehauta sipulit, chili ja paprikajauhe pannussa tai padassa tilkassa öljyä. Lisää pataan sipulien kanssa ruskistetut paistiviipaleet ja porkkanat. Kaada joukkoon vesi ja mausta gulassi. Kypsennä kannen alla liedellä tai uunissa 200 asteessa noin tunti.
Lisää pataan paprikat ja tomaattipyree. Kypsennä vielä noin 1/2 tuntia. Hienonna padan pinnalle runsaasti persiljaa. Tarjoa keitetyn riisin tai pastan sekä ruokajogurtin ja vaalean leivän kanssa. Vinkki! Voit valmistaa gulassipadan myös naudan niskasta, pidennä tällöin haudutusaikaa 1–2 tuntia ja tarkista, että liha on mureaa.
Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla
Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.
Valikoima ja hinnat kaupasta
Reseptit on testattu reseptissä mainituilla raaka-aineilla. Huomioithan, että vaihtoehtoisten raaka-aineiden ominaisuudet voivat vaihdella ja vaikuttaa ruoan onnistumiseen. Tarkista tuotteiden soveltuvuus aina pakkausmerkinnöistä, kun valmistat ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle.
Voisit pitää myös näistä
- 30 - 60 min3,7(44 arvostelua)
- yli 60 min4,0(40 arvostelua)
- yli 60 min3,9(80 arvostelua)
- yli 60 min4,0(36 arvostelua)
- 30 - 60 min3,7(7 arvostelua)
- yli 60 min4,0(325 arvostelua)
- yli 60 min3,5(36 arvostelua)
- yli 60 min3,1(35 arvostelua)
Arvostele resepti
ka. 3,7 (44 arvostelua)
- Mr. Proper2 vuotta sittenAivan järjettömän mauton pataruuaksi. Rohkeammin niitä mausteita!
- Robert5 vuotta sittenSiis kumina vai juustokumina?
- K-Kuluttajapalvelu5 vuotta sittenRobert, gulassipadan reseptissä tarkoitetaan tavallista kuminaa, ei juustokuminaa.
- MAson7 vuotta sittenVaimon suusta "olet sä hyvä kokki,pakko ottaa lisää" :-)