GulassipataTestattu K-Ruoka koekeittiössä

Gulassipata

  • Annosmäärän. 8 annosta
  • Valmistusaikayli 60 min
  • Laktoositon
  • Gluteeniton
  • Maidoton
  • Kananmunaton
Gulassi on unkarilainen liharuoka, johon laitetaan paprikaa. Hauduta gulassia padassa.
  • Laktoositon
  • Gluteeniton
  • Maidoton
  • Kananmunaton

Ainekset

n. 8 annosta
n. 800 g
 
tai
3–4
 
sipulia
tai
3
 
valkosipulinkynttä
tai
1
 
tai
3–4
 
Pirkka porkkanaa
tai
2 isoa
 
punaista paprikaa
tai
2 rkl
 
öljyä
tai
1 rkl
 
paprikajauhetta
tai
n. 1/2 l
 
vettä
tai
2 tl
 
timjamia
tai
1 tl
 
kuminaa
tai
2
 
laakerinlehteä
tai
1 1/2 tl
 
suolaa
tai
1/2 tl
 
mustapippuria
tai
1/2 dl
 
tai

Pinnalle

1 dl
 
persiljaa hienonnettuna
tai

Ravintosisältö

Energia
358 kJ / 86 kcal
Rasva
3,7 g
josta tyydyttynyttä
0,6 g
Hiilihydraatit
3,7 g
josta sokereita
3,3 g
Proteiini
10,5 g
Suola
0,6 g
Ravintoarvot ovat laskennallisia ja suuntaa antavia

Valmistus

yli 60 min

Leikkaa naudan sisäpaisti noin 1/2 cm:n paksuisiksi viipaleiksi. Leikkaa kuoritut, halkaistut sipulit lohkoiksi. Hienonna valkosipulinkynnet ja halkaistu chilipalko, josta on poistettu siemenet. Viipaloi kuoritut porkkanat ja paloittele paprikat.

Ruskista lihaviipaleet pannussa 3–4 erässä tilkassa öljyä ja siirrä toiseen astiaan.

Kiehauta sipulit, chili ja paprikajauhe pannussa tai padassa tilkassa öljyä. Lisää pataan sipulien kanssa ruskistetut paistiviipaleet ja porkkanat. Kaada joukkoon vesi ja mausta gulassi. Kypsennä kannen alla liedellä tai uunissa 200 asteessa noin tunti.

Lisää pataan paprikat ja tomaattipyree. Kypsennä vielä noin 1/2 tuntia. Hienonna padan pinnalle runsaasti persiljaa. Tarjoa keitetyn riisin tai pastan sekä ruokajogurtin ja vaalean leivän kanssa. Vinkki! Voit valmistaa gulassipadan myös naudan niskasta, pidennä tällöin haudutusaikaa 1–2 tuntia ja tarkista, että liha on mureaa.

Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla

Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.

Valikoima ja hinnat kaupasta
  • Pirkka mieto punainen chili 50g 1lk
    Hinta 1,49/kpl
    29,80/kg
  • Järvikylä Timjami rasia 20g
    Hinta 2,99/kpl
  • Sallinen kumina 370g
    Hinta 4,49/kpl
    12,14/kg
  • Pirkka tomaattisose 200g
    Hinta 1,59/kpl
    7,95/kg
  • K-Menu sipuli 500g Suomi 2lk
    Hinta 0,79/kpl
    1,58/kg
  • Sipuli 500g luomu NL/EG 2 lk
    Hinta 1,89/kpl
    3,78/kg
  • Valkosipuli 100g Espanja 1lk
    Hinta 1,09/kpl
    10,90/kg
  • Porkkana 500g ES/IT 1lk
    Hinta 1,99/kpl
    3,98/kpl
Reseptit on testattu reseptissä mainituilla raaka-aineilla. Huomioithan, että vaihtoehtoisten raaka-aineiden ominaisuudet voivat vaihdella ja vaikuttaa ruoan onnistumiseen. Tarkista tuotteiden soveltuvuus aina pakkausmerkinnöistä, kun valmistat ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle.

Voisit pitää myös näistä

Arvostele resepti

ka. 3,8 (55 arviota)

  • Kokki
    9 kuukautta sitten
    Ei tämä ole gulassin ohje. Tällaisen ruoan nimi on pörökölt.
  • Mr. Proper
    3 vuotta sitten
    Aivan järjettömän mauton pataruuaksi. Rohkeammin niitä mausteita!
  • Robert
    6 vuotta sitten
    Siis kumina vai juustokumina?
  • K-Kuluttajapalvelu
    6 vuotta sitten
    Robert, gulassipadan reseptissä tarkoitetaan tavallista kuminaa, ei juustokuminaa.
  • MAson
    8 vuotta sitten
    Vaimon suusta "olet sä hyvä kokki,pakko ottaa lisää" :-)