• Sesongin herkut
  • Erityisruokavaliot

Gulassipata

Gulassi on unkarilainen liharuoka, johon laitetaan paprikaa. Hauduta gulassia padassa.
Gulassipata
Testattu K-Ruoka koekeittiössä
  • n. 8 annosta
  • yli 60 min
  • 205 kcal / annos (230g)

Ainekset

n. 8 annosta

Pinnalle

    • 1dlpersiljaa hienonnettuna

Valmistus

yli 60 min
  1. Leikkaa naudan sisäpaisti noin 1/2 cm:n paksuisiksi viipaleiksi. Leikkaa kuoritut, halkaistut sipulit lohkoiksi. Hienonna valkosipulinkynnet ja halkaistu chilipalko, josta on poistettu siemenet. Viipaloi kuoritut porkkanat ja paloittele paprikat.
  2. Ruskista lihaviipaleet pannussa 3-4 erässä tilkassa öljyä ja siirrä toiseen astiaan.
  3. Kiehauta sipulit, chili ja paprikajauhe pannussa tai padassa tilkassa öljyä. Lisää pataan sipulien kanssa ruskistetut paistiviipaleet ja porkkanat. Kaada joukkoon vesi ja mausta gulassi. Kypsennä kannen alla liedellä tai uunissa 200 asteessa noin tunti.
  4. Lisää pataan paprikat ja tomaattipyree. Kypsennä vielä noin 1/2 tuntia. Hienonna padan pinnalle runsaasti persiljaa. Tarjoa keitetyn riisin tai pastan sekä ruokajogurtin ja vaalean leivän kanssa. Vinkki! Voit valmistaa gulassipadan myös naudan niskasta, pidennä tällöin haudutusaikaa 1-2 tuntia ja tarkista, että liha on mureaa.

Ravintosisältö perannos 230g100 g

  • 205 kcal858 kJ
  • Proteiinia24 g
  • Hiilihydraatteja6 g
  • Rasvaa9 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kommentoi

Arvosana reseptille4