Gulassipata
- Annosmäärän. 8 annosta
- Valmistusaikayli 60 min
- Laktoositon
- Gluteeniton
- Maidoton
- Kananmunaton
Gulassi on unkarilainen liharuoka, johon laitetaan paprikaa. Hauduta gulassia padassa.
- Laktoositon
- Gluteeniton
- Maidoton
- Kananmunaton
Ainekset
n. 8 annosta
n. 800 g | tai |
3–4 | sipulia tai |
3 | valkosipulinkynttä tai |
1 | tai |
3–4 | Pirkka porkkanaa tai |
2 isoa | punaista paprikaa tai |
2 rkl | öljyä tai |
1 rkl | paprikajauhetta tai |
n. 1/2 l | vettä tai |
2 tl | timjamia tai |
1 tl | kuminaa tai |
2 | laakerinlehteä tai |
1 1/2 tl | suolaa tai |
1/2 tl | mustapippuria tai |
1/2 dl | tai |
Pinnalle | |
---|---|
1 dl | persiljaa hienonnettuna tai |
Ravintosisältö
Energia | 363 kJ / 86 kcal |
Rasva | 3 g |
josta tyydyttynyttä | 0,6 g |
Hiilihydraatit | 3,7 g |
josta sokereita | 3,3 g |
Proteiini | 10,5 g |
Suola | 0,6 g |
Ravintoarvot ovat laskennallisia ja suuntaa antavia
Valmistus
yli 60 min
Leikkaa naudan sisäpaisti noin 1/2 cm:n paksuisiksi viipaleiksi. Leikkaa kuoritut, halkaistut sipulit lohkoiksi. Hienonna valkosipulinkynnet ja halkaistu chilipalko, josta on poistettu siemenet. Viipaloi kuoritut porkkanat ja paloittele paprikat.
Ruskista lihaviipaleet pannussa 3–4 erässä tilkassa öljyä ja siirrä toiseen astiaan.
Kiehauta sipulit, chili ja paprikajauhe pannussa tai padassa tilkassa öljyä. Lisää pataan sipulien kanssa ruskistetut paistiviipaleet ja porkkanat. Kaada joukkoon vesi ja mausta gulassi. Kypsennä kannen alla liedellä tai uunissa 200 asteessa noin tunti.
Lisää pataan paprikat ja tomaattipyree. Kypsennä vielä noin 1/2 tuntia. Hienonna padan pinnalle runsaasti persiljaa. Tarjoa keitetyn riisin tai pastan sekä ruokajogurtin ja vaalean leivän kanssa. Vinkki! Voit valmistaa gulassipadan myös naudan niskasta, pidennä tällöin haudutusaikaa 1–2 tuntia ja tarkista, että liha on mureaa.
Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla
Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.
Valikoima ja hinnat kaupasta
- Pirkka mieto punainen chili 50g 1lkHinta 1,49/kpl29,80/kg
- Porkkana pesty SuomiHinta n. 0,15/kpl1,49/kg
- Meira paprikajauhe savustettu 22gHinta 1,29/kpl58,64/kg
- Järvikylä Timjami rasia 20gHinta 2,69/kpl134,50/kg
- Santa Maria Kumina kokonainen, pussi 20gHinta 0,85/kpl42,50/kg
- Meira laakerinlehti 4g pussi mausteHinta 1,45/kpl362,50/kg
- Jozo jodioitu hienosuola 125gHinta 0,99/kpl7,92/kg
- Pirkka mustapippuri 21g kokonainenHinta 0,85/kpl40,48/kg
- Pirkka tomaattisose 200gHinta 1,55/kpl7,75/kg
- HK naudan sisäpaistipala n.950 gHinta n. 18,00/kpl18,95/kg
- Atria Takuumurea Naudan Sisäpaisti n. 1,0 kgHinta n. 22,95/kpl22,95/kg
- Pirkka sipuli 350g Suomi 2lkHinta 0,95/kpl2,71/kg
- SipuliHinta n. 0,13/kpl1,29/kg
- Valkosipuli ulkomainen kgHinta n. 0,55/kpl10,95/kg
- Pirkka Luomu valkosipuli 100 g 2 lkHinta 1,99/kpl19,90/kg
- Porkkana multa SuomiHinta n. 0,17/kpl1,69/kg
- Paavon luomuporkkana 500g Suomi 1lkHinta 1,69/kpl3,38/kg
- Paprika punainenHinta n. 1,02/kpl6,79/kg
- Pysyvästi edullinenKeiju rypsiöljy 0,5lHinta 2,15/kpl4,30/l
- Neito rypsiöljy 500mlHinta 4,25/kpl8,50/l
- Meira Paprika 24g jauh pussi mausteHinta 0,59/kpl24,58/kg
- Pirkka paprikajauhe 25gHinta 0,65/kpl26,00/kg
- Järvikylä timjami rkk FIEtuhinta 0,50/kplnorm. 1,99/kpl
- Meira Kumina 22g kok pussi mausteHinta 0,89/kpl40,45/kg
- Sallinen kumina 370gHinta 4,49/kpl12,14/kg
- Pirkka laakerinlehti 4gHinta 0,79/kpl197,50/kg
- Santa Maria Laakerinlehti, pussi 4gHinta 1,15/kpl287,50/kg
- Jozo jodioitu hienosuola 600gHinta 1,75/kpl2,92/kg
- Pirkka jodioitu ruokasuola 1kgHinta 1,19/kpl1,19/kg
- Santa Maria kokonainen Mustapippuri, pussi 22gHinta 1,29/kpl58,64/kg
- Meira mustapippuri kokonainen 27g pussi mausteHinta 1,19/kpl44,07/kg
- Mutti tuplakonsentroitu tomaattipyree 130gHinta 1,25/kpl9,62/kg
- Mutti tuplakonsentroitu tomaattipyree vihanneksilla 130gHinta 1,65/kpl12,69/kg
- Järvikylä persilja rkk FIHinta 1,69/kpl
- Pirkka suomalainen persilja ruukussaHinta 1,69/kpl
Voisit pitää myös näistä
- yli 60 min3,9(90 arviota)
- yli 60 min4,0(418 arviota)
- yli 60 min4,5(10 arviota)
- yli 60 min4,0(58 arviota)
- yli 60 min4,1(31 arviota)
- 30 - 60 min3,5(11 arviota)
- yli 60 min4,1(17 arviota)
- yli 60 min3,5(41 arviota)
Arvostele resepti
ka. 3,8 (61 arviota)
- Mr. Proper4 vuotta sittenAivan järjettömän mauton pataruuaksi. Rohkeammin niitä mausteita!
- Robert7 vuotta sittenSiis kumina vai juustokumina?
- K-Kuluttajapalvelu7 vuotta sittenRobert, gulassipadan reseptissä tarkoitetaan tavallista kuminaa, ei juustokuminaa.
- MAson9 vuotta sittenVaimon suusta "olet sä hyvä kokki,pakko ottaa lisää" :-)