Kanaa tikka masala
Intialaisten ravintoloiden suosikki, tikka masala, onnistuu myös kotona. Lempeän mausteinen kanakastike maistuu koko perheelle. Noin 2,15 €/annos*
4 annosta30 - 60 min
Ainekset
4 annosta
- 1rs(340 g)Pirkka kanan ohutleikkeitä, maustamaton
Mausteseos
- 2tlinkivääriä raastettuna
- 3valkosipulinkynttä raastettuna
- 2tlkurkumaa
- 2tlPirkka Luomu juustokuminaa
- 1tljauhettua korianteria
- 1tlgaram masala -mausteseosta
- 1tlsuolaa
Kastike
- 1(100 g)sipuli
- 2rklvoita tai kirkastettua voita
- 1tlk(400 g)K-Menu kuorittuja tomaatteja tomaattimehussa
- 1ruukkukorianteria hienonnettuna
Valmistus
30 - 60 min- Sekoita mausteseoksen ainekset keskenään ja sekoita puolet seoksesta jogurtin joukkoon. Kääntele broilerit jogurtissa ja anna maustua noin puoli tuntia huoneenlämmössä.
- Suikaloi kuorittu sipuli. Kuullota sipulia voissa yhdessä tomaattisoseen kanssa noin 5 minuuttia. Lisää loput mausteseoksesta ja jatka paistamista vielä muutama minuutti.
- Kumoa kasariin kuoritut tomaatit liemineen, painele ne lastalla rikki ja kuumenna kiehuvaksi. Peitä kannella ja anna hautua.
- Kuumenna uunin grillivastukset 250 asteeseen. Peitä uunipelti foliolla ja nosta siihen broilerit. Paista uunin ylätasolla, kunnes broilerit ovat saaneet väriä, noin 10 minuuttia. Jäähdytä hetki ja paloittele broilerit. Lisää ne yhdessä jogurtin kanssa kastikkeen joukkoon.
- Hienonna päälle lopuksi korianteria ja tarjoa kastike riisin kanssa.
Katso video
Tiesitkö että...
*Annoshinnat on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan 10/2019. Tuoretuotteiden hinnat vaihtelevat sesongeittain.Kategoriat
Pääraaka-aineet Teemat Erityisruokavaliot
Kommentoi
Oli todella hyvän makuinen chicken tikka masala! Laitoin kanafileet marinoitumaan 6h aiemmin ja lisäsin muiden mausteiden lisäksi chili jauhetta.
Tarviiko lisätä kermaa? Kiitos
Miltsu, ohjeeseen käytetään turkkilaista jogurttia tuomaan täyteläisyyttä ja kermaisuutta.
Tällä reseptillä teen aina tikka masalaa. Hyvä ellei paras!
Hyvä resepti! Kiitos!
Hyvää oli!
Tässä ns. Tikkamasalassa oli kyllä aika vähän sapuskaa maksoinko 4e vihellyksestä? ei ollu mammonaa.
Kommentoijat, jotka väittävät että tällä reseptillä ei maistu muuta kuin tomaatilta tai on mauton, ovat kyllä itse mokanneet jossain kohtaa. Todella hyvä resepti! Helppo ja todellakin maistuva! :)
Tosi hyvä resepti, muutamalla muutoksella. Ensinnäkin, kanat kannattaa laittaa marinoitumaan jääkaappiin edellisenä iltana tai ainakin pari tuntia ennen kuin ne paistaa. Lisäksi tomaattikastiketta kannattaa haudutella 1-2 tuntia ennen kuin ne kanat laittaa sinne. Chilillä saa myös vähän purevuutta. Tikka masala ei ilmeisesti ole intialainen resepti, vaan se tulee Ison Britannian alueelta, jossa tuota chicken tikka reseptiä tuunailtiin paikallisten makuun sopivammaksi. Jos intialaisia makuja haluaa, niin varmaan on jotain autenttisempaakin. Itse kyllä tykkään tästä tosi paljon ja hyvä starttiresepti, kunhan sitä vähän parantelee. Siihen vielä naan-leipää kylkeen.
Todella mauton. Ei maistu muulta kun tomaatilta. Hävettää edes ajatella että kutsuvat tätä reseptiä intialaiseksi tikka masalaksi.
Pettynyt, harmillista kuulla, ettei resepti ole vastannut odotuksiasi. Palautteesi välittyy tiedoksi K-Koekeittiölle.
Tämä ei kyllä maistu yhtään miltään. Eikä varsinkaan intialaiselta.
Sanoisin, että ton kanan pitää marinoitua paljon kauemmmin...6-12 tuntia, että tulee makua. Puolen tunnin takia ei kannata edes sekoittaa marinadia.