Kanaa tikka masalaTestattu K-Ruoka koekeittiössä

Kanaa tikka masala

  • Annosmäärä4 annosta
  • Valmistusaika30 - 60 min
  • Gluteeniton
  • Kananmunaton
Intialaisten ravintoloiden suosikki, tikka masala, onnistuu myös kotona. Lempeän mausteinen kanakastike maistuu koko perheelle.
  • Gluteeniton
  • Kananmunaton

Ainekset

4 annosta
1 rs (340 g)
 
tai

Mausteseos

2 tl
 
inkivääriä raastettuna
tai
3
 
valkosipulinkynttä raastettuna
tai
2 tl
 
kurkumaa
tai
2 tl
 
tai
2 tl
 
tai
1 tl
 
jauhettua korianteria
tai
1 tl
 
garam masala -mausteseosta
tai
1 tl
 
suolaa
tai
1 1/2 dl
 
tai

Kastike

1 (100 g)
 
sipuli
tai
2 rkl
 
voita tai kirkastettua voita
tai
2 rkl
 
tai
1 tlk (400 g)
 
tai
2 1/2 dl
 
tai
1 ruukku
 
korianteria hienonnettuna
tai

Ravintosisältö

Energia
452 kJ / 108 kcal
Rasva
6,1 g
josta tyydyttynyttä
3,6 g
Hiilihydraatit
4,4 g
josta sokereita
3,5 g
Proteiini
8,1 g
Suola
0,7 g
Ravintoarvot ovat laskennallisia ja suuntaa antavia

Valmistus

30 - 60 min

Sekoita mausteseoksen ainekset keskenään ja sekoita puolet seoksesta jogurtin joukkoon. Kääntele broilerit jogurtissa ja anna maustua noin puoli tuntia huoneenlämmössä.

Suikaloi kuorittu sipuli. Kuullota sipulia voissa yhdessä tomaattisoseen kanssa noin 5 minuuttia. Lisää loput mausteseoksesta ja jatka paistamista vielä muutama minuutti.

Kumoa kasariin kuoritut tomaatit liemineen, painele ne lastalla rikki ja kuumenna kiehuvaksi. Peitä kannella ja anna hautua.

Kuumenna uunin grillivastukset 250 asteeseen. Peitä uunipelti foliolla ja nosta siihen broilerit. Paista uunin ylätasolla, kunnes broilerit ovat saaneet väriä, noin 10 minuuttia. Jäähdytä hetki ja paloittele broilerit. Lisää ne yhdessä jogurtin kanssa kastikkeen joukkoon.

Hienonna päälle lopuksi korianteria ja tarjoa kastike riisin kanssa.

Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla

Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.

Valikoima ja hinnat kaupasta
  • Pirkka Grillaa kanan ohutleike 340 g maustamaton
    Hinta 4,85/kpl
    14,26/kg
  • Pirkka Luomu juustokumina 27g
    Hinta 2,55/kpl
    94,44/kg
  • Pirkka paprikajauhe 25g
    Hinta 0,55/kpl
    22,00/kg
  • Pirkka turkkilainen jogurtti 200g laktoositon
    Hinta 1,39/kpl
    6,95/kg
  • Pirkka tomaattisose 200g
    Hinta 1,59/kpl
    7,95/kg
  • K-Menu kuoritut tomaatit tomaattitäysmehussa 400g/240g
    Hinta 0,76/kpl
    1,90/kg
  • Valkosipuli 100g Espanja 1lk
    Hinta 1,09/kpl
    10,90/kg
  • K-Menu sipuli 500g Suomi 2lk
    Hinta 0,79/kpl
    1,58/kg
  • Sipuli 500g luomu NL/EG 2 lk
    Hinta 1,89/kpl
    3,78/kg
  • Korianteri 20g
    Hinta 1,69/kpl
    84,50/kg
  • Järvikylä Korianteri rasia 20g
    Hinta 2,99/kpl
Reseptit on testattu reseptissä mainituilla raaka-aineilla. Huomioithan, että vaihtoehtoisten raaka-aineiden ominaisuudet voivat vaihdella ja vaikuttaa ruoan onnistumiseen. Tarkista tuotteiden soveltuvuus aina pakkausmerkinnöistä, kun valmistat ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle.

Voisit pitää myös näistä

Arvostele resepti

ka. 4,6 (467 arviota)

  • Suvi
    11 päivää sitten
    Onko jauhettu korianteri lehteä vai siementä?
  • K-Kuluttajapalvelu
    11 päivää sitten
    Suvi, mausteseokseen on käytetty jauhettua korianteria ja ruoan pinnalle voi halutessaan lisätä tuoretta korianteria.
  • Eve
    5 kuukautta sitten
    Super hyvä!
  • Kata
    6 kuukautta sitten
    Oikein hyvää. Lisäsin hieman sokeria pyörittämään tomaattia. Huomasin, että kun lisää tuotteet ostoskoriin, niin tilauttaa vain yhden 200g jogurtin, vaikka reseptiin tulee 1,5 dl ja 2,5 dl, eli yhteensä 3 dl jogurttia = 300g.
  • EH
    1 vuosi sitten
    Varmaan hyvää
  • Yritän kyllä
    1 vuosi sitten
    Oli varmasti hyvä, mutta näköjään ei Intian maut iskeneet meidän perheen suomalaisiin perusmakuihin tottuneisiin aisteihin :(
  • Johanna
    1 vuosi sitten
    Oli tosi hyvää. Marinoin kanaa n.1-1,5h, muuten tein ohjeen mukaan
  • Kolmonen
    1 vuosi sitten
    Oli todella hyvän makuinen chicken tikka masala! Laitoin kanafileet marinoitumaan 6h aiemmin ja lisäsin muiden mausteiden lisäksi chili jauhetta.
  • K-Kuluttajapalvelu
    1 vuosi sitten
    Miltsu, ohjeeseen käytetään turkkilaista jogurttia tuomaan täyteläisyyttä ja kermaisuutta.
  • Miltsu
    1 vuosi sitten
    Tarviiko lisätä kermaa? Kiitos
  • Biiu
    1 vuosi sitten
    Tällä reseptillä teen aina tikka masalaa. Hyvä ellei paras!
  • Väsynyt äiti
    2 vuotta sitten
    Hyvä resepti! Kiitos!
  • Kyösti R.
    3 vuotta sitten
    Hyvää oli!
  • No aim no brain shotgun main
    3 vuotta sitten
    Tässä ns. Tikkamasalassa oli kyllä aika vähän sapuskaa maksoinko 4e vihellyksestä? ei ollu mammonaa.
  • Helge
    3 vuotta sitten
    Kommentoijat, jotka väittävät että tällä reseptillä ei maistu muuta kuin tomaatilta tai on mauton, ovat kyllä itse mokanneet jossain kohtaa. Todella hyvä resepti! Helppo ja todellakin maistuva! :)
  • Juha
    3 vuotta sitten
    Tosi hyvä resepti, muutamalla muutoksella. Ensinnäkin, kanat kannattaa laittaa marinoitumaan jääkaappiin edellisenä iltana tai ainakin pari tuntia ennen kuin ne paistaa. Lisäksi tomaattikastiketta kannattaa haudutella 1-2 tuntia ennen kuin ne kanat laittaa sinne. Chilillä saa myös vähän purevuutta. Tikka masala ei ilmeisesti ole intialainen resepti, vaan se tulee Ison Britannian alueelta, jossa tuota chicken tikka reseptiä tuunailtiin paikallisten makuun sopivammaksi. Jos intialaisia makuja haluaa, niin varmaan on jotain autenttisempaakin. Itse kyllä tykkään tästä tosi paljon ja hyvä starttiresepti, kunhan sitä vähän parantelee. Siihen vielä naan-leipää kylkeen.
  • Pettynyt
    3 vuotta sitten
    Todella mauton. Ei maistu muulta kun tomaatilta. Hävettää edes ajatella että kutsuvat tätä reseptiä intialaiseksi tikka masalaksi.
  • K-Kuluttajapalvelu
    3 vuotta sitten
    Pettynyt, harmillista kuulla, ettei resepti ole vastannut odotuksiasi. Palautteesi välittyy tiedoksi K-Koekeittiölle.
  • Bzz
    3 vuotta sitten
    Tämä ei kyllä maistu yhtään miltään. Eikä varsinkaan intialaiselta.
  • Teukka
    4 vuotta sitten
    Sanoisin, että ton kanan pitää marinoitua paljon kauemmmin...6-12 tuntia, että tulee makua. Puolen tunnin takia ei kannata edes sekoittaa marinadia.