LammascurryTestattu K-Ruoka koekeittiössä

Lammascurry

Intialaiseen tyyliin maustettu lammascurry maistuu naanleivän tai basmatiriisin kanssa.Tämäkin resepti vain n. 3,55€/annos*.

  • 8 annosta
  • yli 60 min
  • 362 kcal / annos (190g)

Ainekset

8 annosta

Valmistus

yli 60 min
  1. Ota liha huoneenlämpöön noin tuntia ennen valmistusta. (Jos käytät jäistä paistia, sulata liha ensin). Poista paistista näkyvä rasva ja sidekudos. Kuutioi liha.
  2. Kuori ja hienonna sipuli, valkosipulinkynnet sekä inkivääri. Ruskista lihat muutamassa erässä kuumassa padassa rasvassa. Kuullota sipulit. Lisää valkosipulit ja inkivääri pataan.
  3. Lisää pataan paseerattu tomaatti. Huuhtele tölkki vedellä ja lisää vesi pataan. Mittaa pataan tomaattisose ja mausteet. Anna padan hautua kannen alla noin 1 tunti tai kunnes liha on mureaa. Tarjoa pata kardemummalla maustetun basmatiriisin tai tuoreen naanleivän kanssa.

Tiesitkö että...

Vinkki! Lihapata on mausteinen mutta ei tulinen. Jos haluat ruokaan tulisuutta, lisää pataan 1 mieto punainen chilipalko hienonnettuna.*Annoshinnat on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan 1/2016. Tuoretuotteiden hinnat vaihtelevat sesongeittain

Kategoriat

Ravintosisältö perannos 190g100 g

  • 362 kcal1 510 kJ
  • Proteiinia33,1 g
  • Hiilihydraatteja4,41 g
  • Rasvaa23,8 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-Citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kommentoi

Arvosana reseptille 45 arvostelua
  • Hmmm30.3.2018

    Mielettömän hyvää lammasta. Tullut tehtyä nyt kahtena pääsiäisenä ja hyvin tehnyt kauppansa. Garam Masalaa varten kannattaa jauhaa mausteet itse niin tulee aromikkaampaa.

  • Spiff4.2.2018

    Oon tehnyt tätä possusta. Mausteita kannattaa laittaa inan enemmän, kuin ohjeessa, että tulee hiukan enemmän makua. Ja antaa hautua mielelään kaumeemmin, tulee lihasta mureempaa. Muuten ihan parasta syötävää!

  • Nimetön käyttäjä25.3.2016

    Ei erityisen mausteinen, eikä yksi keskivahva chilikään tehnyt tehtäväänsä tarpeeksi hyvin. Käypä resepti kunhan nykyisten mausteiden määriä korjaisi ja ehkäpä myös lisäisi jotain tämän tyyliseen ruokaan kuuluvaa.