Butter tofu
Intialainen klassikko butter chicken eli voikana muuntuu maukkaaksi kasvisversioksi, kun vaihdat kanan tofuun! Tarjoa riisin ja naanleivän kanssa. Noin 2,40€/annos.*
4 annosta30 - 60 min
Ainekset
4 annosta
- 1pkt(250 g)Pirkka Luomu tofua
- 1rklrypsiöljyä paistamiseen
- 2-3rklPirkka voita
- 1(120 g)sipuli
- 3valkosipulinkynttä
- 1rkl(n. 2 cm:n pala)tuoretta inkivääriä raastettuna
- 2tlgaram masala -mausteseosta
- 1tljuustokuminaa eli jeeraa
- 1tlkurkumaa
- 1tlpaprikajauhetta
- n. 1tlchilijauhetta
- 1tlk(500 g)Pirkka paseerattua tomaattia
- 1tlsuolaa
- ripaussokeria
- 1tlk(250 ml)Pirkka Parhaat kookoskermaa
Lisäksi
- tuoretta korianteria
- cashewpähkinöitä
- (tuoretta chiliä viipaleina)
Valmistus
30 - 60 min- Kuivaa tofu talouspaperilla tai puhtaalla keittiöpyyhkeellä. Kuutioi tofu ja paista pannulla öljyssä rapeaksi.
- Hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet. Lisää pannulle tai kasariin voi, sipuli ja valkosipuli. Kuullota sipuleita hetki ja lisää joukkoon inkivääri sekä mausteet. Kääntele seosta hetki.
- Lisää kasariin paseerattu tomaatti, tomaattisose, suola ja sokeri. Sekoita tasaiseksi ja kuumenna kiehuvaksi. Lisää kastikkeeseen paistetut tofut ja anna hautua miedolla lämmöllä kannen alla 15-20 minuuttia.
- Lisää lopuksi kastikkeeseen kookoskerma. Kuumenna vielä kiehuvaksi.
- Viimeistele tuoreella korianterilla, cashewpähkinöillä ja chilillä. Tarjoa basmatiriisin ja naanleivän kanssa.
Tiesitkö että...
Saat annoksesta vegaanisen, kun vaihdat voin margariiniin. *Annoshinnat on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan 12/2021. Tuoretuotteiden hinnat vaihtelevat sesongeittain.Kategoriat
Pääraaka-aineet Teemat Erityisruokavaliot
Kommentoi
Tosi pätevä ohje. Kannatan vielä maustamaan tofua erikseen ennen paistoa.