• Pääraaka-aine
  • Ruokalajit
  • Leivonta ja jälkiruoat
  • Ruokavalio
  • Sesongit ja teemat
Butterfly chicken eli litistetty kanaReseptin teki kumppani

Butterfly chicken eli litistetty kana

Litistettynä kokoinen broileri kypsyy nopeammin. Mausta perhosbroileri sitruunanmehulla, rosmariinilla ja valkosipulilla. Tarjoa litistetty kana parsa-sitrussalsan kanssa.

  • 4 annosta
  • yli 60 min

Ainekset

4 annosta
    • 1kokonainen tai perhoseksi leikattu broileri, maustamaton
    • 1tlsuolaa
    • 1/2tlmustapippuria
    • 1dlöljyä
    • 1/2dlsitruunanmehua
    • 3valkosipulinkynttä
    • 1/4dltuoretta rosmariinia hienonnettuna

Parsa-sitrussalsa

    • 1dlkuorittuja manteleita
    • 450gvihreää parsaa
    • 2appelsiinia
    • 1/4tlsuolaa
    • 1/4tlmustapippuria
    • 1rkloliiviöljyä

Valmistus

yli 60 min
  1. Poista broilerin selkäranka leikkaamalla saksilla rangan molemmilta puolilta. Ota selkäranka pois ja levitä broileri litteämmäksi. Käännä vatsaontelo alaspäin ja paina broileri litteäksi. Suolaa ja pippuroi liha kauttaaltaan.
  2. Sekoita öljyyn sitruunanmehu, hienonnetut valkosipulinkynnet ja rosmariinit. Nosta broileri isoon tukevaan muovipussiin ja kaada marinadi mukaan. Sulje pussi ja kääntele, niin että marinadi levittyy tasaisesti. Anna marinoitua huoneenlämmössä noin tunti.
  3. Pyyhi broilerista marinadit pois ja grillaa keskilämpöisessä grillissä molemmin puolin välillä käännellen. Kun lintu on saanut riittävästi väriä, työnnä rintafileen paksuimpaan kohtaan paistolämpömittari. Anna kypsyä grillin epäsuorassa lämmössä noin 125 asteen lämpötilassa, kunnes lämpömittari näyttää 65 astetta. Peitä broileri foliolla ja anna vetäytyä noin 15 minuuttia.
  4. Valmista parsa-sitrussalsa. Paahda manteleihin kunnolla väriä kuivalla, kuumalla pannulla. Rouhi mantelit veitsellä työlaudalla. Poista parsoista 3 cm tyvestä. Kuori parsat vain, mikäli välttämätöntä. Keitä parsoja suolalla maustetussa vedessä paistinpannulla lappeellaan noin 5 minuuttia. Valuta, huuhtele kylmällä vedellä ja anna jäähtyä. Leikkaa parsat sentin pituisiksi paloiksi. Leikkaa appelsiinit kalvottomiksi ja paloittele hedelmälihat. Yhdistä kulhossa mantelit, parsat ja appelsiinit. Mausta ripauksella suolaa ja mustapippuria. Pirskottele päälle oliiviöljyä.
  5. Tarjoa broilerin kanssa parsa-sitrussalsaa ja salaattia.

Kategoriat

Kommentoi

Arvosana reseptille 5 arvostelua