• Sesongin herkut
  • Erityisruokavaliot

Sitruunainen uunibroileri

Sitruunainen uunibroileri
Testattu K-Ruoka koekeittiössä
  • 5 annosta
  • yli 60 min
  • 152 kcal / 100 g

Ainekset

5 annosta
    • 1(n. 1,4 kg)Kariniemen kokonainen uunibroileri, maustamaton
    • 3(300 g)sipulia
    • 3-4(300 g)porkkanaa
    • 1/2sitruunaa
    • 2tlrosmariinia
    • 1tltimjamia
    • 2tlcurrya
    • 1tlsuolaa

Lisäksi

    • Pirkka paistopussi

Valmistus

yli 60 min
  1. Ota broileri huoneenlämpöön noin 1/2 tuntia ennen valmistusta. Lohko kuoritut sipulit ja paloittele porkkanat. Siirrä kasvikset uunivuoassa olevaan paistopussiin. Viipaloi sitruuna.
  2. Irrota broilerin nahkaa sormilla, erityisesti rintafileen päältä ja mausta broilerin liha rosmariinilla ja timjamilla. Työnnä nahkan alle sitruunaviipaleita. Mausta broilerin pinta joka puolelta currylla ja suolalla. Nosta broileri paistopussiin kasvisten päälle. Sulje pussi ja leikkaa kulmaan höyryaukko.
  3. Paista 200 asteessa noin tunti, kunnes broilerin sisälämpötila on 72 astetta. Pistä tikulla broilerin reisitaipeeseen, jos sieltä tuleva neste on kirkasta, broileri on kypsää.
  4. Poista paistopussi ja paloittele broileri. Tarjoa lisäksi riisiä ja mustaherukkahilloa.

Ravintosisältö per 100 g

  • 152 kcal636 kJ
  • Proteiinia14,8 g
  • Hiilihydraatteja0,7 g
  • Rasvaa10 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kommentoi

Arvosana reseptille