Sitruunainen uunibroileri
Sitruunainen uunibroilerin saat kokonaisesta uunibroilerista ja mausteista, mm. currysta ja tinjamista. Tarjoa stiruunaisen uunikanan kera riisiä ja herukkahilloa.
5 annostayli 60 min152 kcal / 100 g
Ainekset
5 annosta
- 1(n. 1,4 kg)Kariniemen kananpojan kokonainen uunibroileri, maustamaton
- 3(300 g)sipulia
- 3-4(300 g)porkkanaa
- 1/2sitruunaa
- 2tlrosmariinia
- 1tltimjamia
- 2tlcurrya
- 1tlsuolaa
Lisäksi
- Pirkka paistopussi
Valmistus
yli 60 min- Ota broileri huoneenlämpöön noin 1/2 tuntia ennen valmistusta. Lohko kuoritut sipulit ja paloittele porkkanat. Siirrä kasvikset uunivuoassa olevaan paistopussiin. Viipaloi sitruuna.
- Irrota broilerin nahkaa sormilla, erityisesti rintafileen päältä ja mausta broilerin liha rosmariinilla ja timjamilla. Työnnä nahkan alle sitruunaviipaleita. Mausta broilerin pinta joka puolelta currylla ja suolalla. Nosta broileri paistopussiin kasvisten päälle. Sulje pussi ja leikkaa kulmaan höyryaukko.
- Paista 200 asteessa noin tunti, kunnes broilerin sisälämpötila on 72 astetta. Pistä tikulla broilerin reisitaipeeseen, jos sieltä tuleva neste on kirkasta, broileri on kypsää.
- Poista paistopussi ja paloittele broileri. Tarjoa lisäksi riisiä ja mustaherukkahilloa.
Katso video
Kategoriat
Pääraaka-aineet Ruokalajit Erityisruokavaliot
Ravintosisältö per 100 g
- 152 kcal636 kJ
- Proteiinia 14,8 g
- Hiilihydraatteja0,7 g
- Rasvaa10 g
Lisätietoa reseptistä
Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Annoshinta on laskettu K-Citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.
Kommentoi