Harissabroileri ja ohrapilahviTestattu K-Ruoka koekeittiössä

Harissabroileri ja ohrapilahvi

  • Annosmäärä4–6 annosta
  • Valmistusaikayli 60 min
  • Laktoositon
  • Maidoton
  • Kananmunaton
Harissatahna maustaa uunibroilerin marinadin. Lisäkkeenä maistuu appelsiinilla ja kuivatuilla karpaloilla höystetty ohrapilahvi.
  • Laktoositon
  • Maidoton
  • Kananmunaton

Ainekset

4–6 annosta
1 (n. 1,2 kg)
 
Pirkka suomalainen miedosti suolattu broileri
tai

Mausteseos

2 rkl
 
tai
3–4 rkl
 
tai
1 tl
 
sitruunanmehua
tai
1
 
valkosipulinkynsi hienonnettuna
tai
1/4 tl
 
suolaa
tai
ripaus
 
mustapippuria
tai

Ohrapilahvi

2 rkl
 
oliiviöljyä
tai
1/2 ps (à 150 g)
 
tai
2 (250 g)
 
porkkanaa
tai
1 (100 g)
 
punasipuli
tai
2 rkl
 
(oliivi)öljyä
tai
3/4 tl
 
tai
3 dl
 
tai
7–8 dl
 
vettä
tai
2–3 rkl
 
Knorr kasvisfondia
tai
 
(suolaa)
tai
1 rkl
 
appelsiinin kuorta raastettuna
tai
3/4 dl
 
appelsiinin mehua
tai
1/2 ps (à 150 g)
 
tai
 
(cayennepippuria)
tai
2–3 rkl
 
ruohosipulia hienonnettuna
tai

Ravintosisältö

Energia
563 kJ / 135 kcal
Rasva
6,3 g
josta tyydyttynyttä
1,4 g
Hiilihydraatit
10,2 g
josta sokereita
4,9 g
Proteiini
8,5 g
Suola
0,6 g
Ravintoarvot ovat laskennallisia ja suuntaa antavia

Valmistus

yli 60 min

Ota broileri huoneenlämpöön vähintään 1/2 tuntia ennen kypsentämistä. Taputtele broilerin pinta kuivaksi talouspaperilla.

Sekoita mausteseoksen ainekset keskenään ja hiero broilerin pintaan ja nahan alle. Sido lintu halutessasi ja laita uunivuokaan. Kypsennä broileria 175-asteessa noin 1 tunti 15 minuuttia, kunnes broilerin sisälämpötila on 75 astetta. Kokeile kypsyyttä cocktail- tai grillitikulla, kun reiästä tihkuva lihaneste on kirkasta, broileri on kypsää.

Valmista ohrapilahvi. Rouhi mantelit karkeaksi rouheeksi. Kuori ja kuutioi porkkanat. Kuori ja hienonna sipuli.

Kuumenna öljy pannulla. Paahda manteleita siinä kunnes ne saavat väriä. Siinnä mantelit sivuun. Lisää pannulle vähän öljyä ja porkkanat ja sipulit. Kuullota hetken. Lisää kaneli ja ohrasuurimot ja jatka kuullottamista hetken.

Lisää vesi, kasvisfondi, suola appelsiininmehu ja kuori sekä karpalot ja rouhitut mantelit. Hauduta välillä sekoitellen 30–40 minuuttia, kunnes ohrat pehmenevät. Viimeistele ohrapilahvi ruohosipulilla ja tarjoa harissabroilerin kanssa.

Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla

Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.

Valikoima ja hinnat kaupasta
  • Pirkka Grana Padano juustolastut 100g laktoositon
    Hinta 2,85/kpl
    28,50/kg
  • Pirkka juokseva hunaja 350g
    Hinta 3,69/kpl
    10,54/kg
  • Pirkka kuorittu manteli 150g
    Hinta 2,39/kpl
    15,93/kg
  • Pirkka kaneli 15 g jauhettu
    Hinta 0,69/kpl
    46,00/kg
  • Pirkka esikypsytetty rikottu ohrasuurimo 1kg
    Hinta 2,09/kpl
    2,09/kg
  • Valkosipuli 100g Espanja 1lk
    Hinta 1,09/kpl
    10,90/kg
  • Porkkana 500g ES/IT 1lk
    Hinta 1,89/kpl
    3,78/kpl
  • Punasipuli 500g luomu Egypti/Hollanti 2 lk
    Hinta 2,95/kpl
    5,90/kg
Reseptit on testattu reseptissä mainituilla raaka-aineilla. Huomioithan, että vaihtoehtoisten raaka-aineiden ominaisuudet voivat vaihdella ja vaikuttaa ruoan onnistumiseen. Tarkista tuotteiden soveltuvuus aina pakkausmerkinnöistä, kun valmistat ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle.

Voisit pitää myös näistä

Arvostele resepti

ka. 4,2 (10 arviota)

  • ?
    5 vuotta sitten
    Mihin jäi pilahvin mantelirouhe?
  • K-Kuluttajapalvelu
    5 vuotta sitten
    ?. kiitos huomiostasi! Olemme korjanneet reseptin.