Harissabroileri ja ohrapilahviTestattu K-Ruoka koekeittiössä

Harissabroileri ja ohrapilahvi

  • Annosmäärä4–6 annosta
  • Valmistusaikayli 60 min
  • Laktoositon
  • Maidoton
  • Kananmunaton
Harissatahna maustaa uunibroilerin marinadin. Lisäkkeenä maistuu appelsiinilla ja kuivatuilla karpaloilla höystetty ohrapilahvi.
  • Laktoositon
  • Maidoton
  • Kananmunaton

Ainekset

4–6 annosta
1 (n. 1,2 kg)
 
Pirkka suomalainen miedosti suolattu broileri
tai

Mausteseos

2 rkl
 
tai
3–4 rkl
 
tai
1 tl
 
sitruunanmehua
tai
1
 
valkosipulinkynsi hienonnettuna
tai
1/4 tl
 
suolaa
tai
ripaus
 
mustapippuria
tai

Ohrapilahvi

2 rkl
 
oliiviöljyä
tai
1/2 ps (à 150 g)
 
tai
2 (250 g)
 
porkkanaa
tai
1 (100 g)
 
punasipuli
tai
2 rkl
 
(oliivi)öljyä
tai
3/4 tl
 
tai
3 dl
 
tai
7–8 dl
 
vettä
tai
2–3 rkl
 
Knorr kasvisfondia
tai
 
(suolaa)
tai
1 rkl
 
appelsiinin kuorta raastettuna
tai
3/4 dl
 
appelsiinin mehua
tai
1/2 ps (à 150 g)
 
tai
 
(cayennepippuria)
tai
2–3 rkl
 
ruohosipulia hienonnettuna
tai

Ravintosisältö

Energia
563 kJ / 134 kcal
Rasva
6,3 g
josta tyydyttynyttä
1,4 g
Hiilihydraatit
10,2 g
josta sokereita
4,9 g
Proteiini
8,5 g
Suola
0,6 g
Ravintoarvot ovat laskennallisia ja suuntaa antavia

Valmistus

yli 60 min

Ota broileri huoneenlämpöön vähintään 1/2 tuntia ennen kypsentämistä. Taputtele broilerin pinta kuivaksi talouspaperilla.

Sekoita mausteseoksen ainekset keskenään ja hiero broilerin pintaan ja nahan alle. Sido lintu halutessasi ja laita uunivuokaan. Kypsennä broileria 175-asteessa noin 1 tunti 15 minuuttia, kunnes broilerin sisälämpötila on 75 astetta. Kokeile kypsyyttä cocktail- tai grillitikulla, kun reiästä tihkuva lihaneste on kirkasta, broileri on kypsää.

Valmista ohrapilahvi. Rouhi mantelit karkeaksi rouheeksi. Kuori ja kuutioi porkkanat. Kuori ja hienonna sipuli.

Kuumenna öljy pannulla. Paahda manteleita siinä kunnes ne saavat väriä. Siinnä mantelit sivuun. Lisää pannulle vähän öljyä ja porkkanat ja sipulit. Kuullota hetken. Lisää kaneli ja ohrasuurimot ja jatka kuullottamista hetken.

Lisää vesi, kasvisfondi, suola appelsiininmehu ja kuori sekä karpalot ja rouhitut mantelit. Hauduta välillä sekoitellen 30–40 minuuttia, kunnes ohrat pehmenevät. Viimeistele ohrapilahvi ruohosipulilla ja tarjoa harissabroilerin kanssa.

Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla

Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.

Valikoima ja hinnat kaupasta
  • Pirkka suomalainen pesty porkkana 1kg 1lk
    Hinta 0,89/kpl
    0,89/kg
  • Pirkka Luomu valkosipuli 100 g 2 lk
    Hinta 1,69/kpl
    16,90/kg
  • Pirkka punasipuli 350g Suomi 2lk
    Hinta 1,09/kpl
    3,11/kg
  • Pirkka suomalainen ruohosipuli ruukussa
    Hinta 1,49/kpl
  • Pirkka mustapippuri kokonainen 75g
    Hinta 1,99/kpl
    26,53/kg
  • Meira Cayennepippuri 22g pss
    Hinta 0,89/kpl
    40,45/kg
  • Bertolli oliiviöljy 250ml classico
    Hinta 4,75/kpl
    19,00/l
  • Pirkka jodioitu ruokasuola 1kg
    Hinta 1,19/kpl
    1,19/kg
  • Pirkka Grana Padano juustolastut 100g laktoositon
    Hinta 2,85/kpl
    28,50/kg
  • Pirkka juokseva hunaja 350g
    Hinta 3,69/kpl
    10,54/kg
  • Pirkka kuorittu manteli 150g