Harissabroileri
Harissatahna maustaa uunibroilerin marinadin. Tarjoa lisäkkeenä esimerkiksi appelsiinilla ja kuivatuilla karpaloilla höystetty ohrapilahvi. Noin 1,85 €/annos*
4-6 annostayli 60 min
Ainekset
4-6 annosta
- 1(n. 1,2 kg)Pirkka suomalainen miedosti suolattu broileri
Mausteseos
- 2rklharissatahnaa (Al'Fez)
- 3-4rklPirkka juoksevaa hunajaa
- 1tlsitruunanmehua
- 1valkosipulinkynsi hienonnettuna
- 1/4tlsuolaa
- ripausmustapippuria
Valmistus
yli 60 min- Ota broileri huoneenlämpöön vähintään 1/2 tuntia ennen kypsentämistä. Taputtele broilerin pinta kuivaksi talouspaperilla.
- Sekoita mausteseoksen ainekset keskenään ja hiero broilerin pintaan ja nahan alle. Sido lintu halutessasi ja laita uunivuokaan. Kypsennä broileria 175-asteessa noin 1 tunti 15 minuuttia, kunnes broilerin sisälämpötila on 75 astetta. Kokeile kypsyyttä cocktail- tai grillitikulla, kun reiästä tihkuva lihaneste on kirkasta, broileri on kypsää.
Tiesitkö että...
*Annoshinnat on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan 01/2019. Tuoretuotteiden hinnat vaihtelevat sesongeittain.Kategoriat
Sesongit Pääraaka-aineet Ruokalajit Erityisruokavaliot
Kommentoi