KatajanmarjabroileriReseptin takana kumppani

Katajanmarjabroileri

  • Annosmäärä4 annosta
  • Valmistusaikayli 60 min
  • Laktoositon
  • Gluteeniton
  • Maidoton
  • Kananmunaton
Kokonainen broileri maustetaan katajanmarjaisella yrtti-sitruunatahnalla. Kana sopii hyvin myös joulupöytään. Resepti: Suvi Rüster
  • Laktoositon
  • Gluteeniton
  • Maidoton
  • Kananmunaton

Ainekset

4 annosta
1 (n. 1,2 kg)
 
kokonainen broileri (miedosti suolattu)
tai

Maustetahna

1
 
luomusitruunan raastettu kuori
tai
2 rkl
 
sitruunanmehua
tai
2
 
valkosipulinkynttä
tai
2 rkl
 
tuoretta rosmariinia hienonnettuna
tai
2 rkl
 
tuoretta timjamia hienonnettuna
tai
1 rkl
 
katajanmarjoja
tai
3/4 dl
 
tai
1 rkl
 
tai
1 tl
 
suolaa
tai

Ravintosisältö

Energia
649 kJ / 156 kcal
Rasva
10,1 g
josta tyydyttynyttä
2,4 g
Hiilihydraatit
1,5 g
josta sokereita
1,4 g
Proteiini
14,3 g
Suola
0,9 g
Ravintoarvot ovat laskennallisia ja suuntaa antavia

Valmistus

yli 60 min

Ota broileri huoneenlämpöön puolisen tuntia ennen kypsentämistä.

Pese sitruuna, raasta kuori ja purista mehu.

Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet. Hienonna yrtit ja katajanmarjat. Sekoita kulhossa kaikki maustetahnan ainekset.

Irrota broilerin nahkaa hieman lihasta työntämällä sormilla nahan ja lihan välistä. Työnnä broilerin rinta- ja koipinahkojen alle maustetahnaa. Hiero loput maustetahnasta broilerin pinnalle. Nosta broileri uunivuokaan.

Kypsennä broileria 175-asteisessa uunissa 1 tunti 15 minuuttia – 1 ½ tuntia. Sivele broileria paistamisen aikana muutaman kerran uunivuoan pohjalle valuneella paistorasvalla. Kypsän broilerin sisälämpötila on vähintään 75 astetta, ja haarukalla pistettäessä broilerin sisältä valuva neste on kirkasta.

Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla

Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.

Valikoima ja hinnat kaupasta