Katajanmarjabroileri
Kokonainen broileri maustetaan katajanmarjaisella yrtti-sitruunatahnalla. Kana sopii hyvin myös joulupöytään. N. 2,85€/annos. Resepti: Suvi Rüster
4 annostayli 60 min
Ainekset
4 annosta
- 1(n. 1,2 kg)Pirkka kokonainen broileri (miedosti suolattu)
Maustetahna
- 1luomusitruunan raastettu kuori
- 2rklsitruunanmehua
- 2valkosipulinkynttä
- 2rkltuoretta rosmariinia hienonnettuna
- 2rkltuoretta timjamia hienonnettuna
- 1rklkatajanmarjoja
- 1rklPirkka juoksevaa hunajaa
- 1tlsuolaa
Valmistus
yli 60 min- Ota broileri huoneenlämpöön puolisen tuntia ennen kypsentämistä.
- Pese sitruuna, raasta kuori ja purista mehu.
- Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet. Hienonna yrtit ja katajanmarjat. Sekoita kulhossa kaikki maustetahnan ainekset.
- Irrota broilerin nahkaa hieman lihasta työntämällä sormilla nahan ja lihan välistä. Työnnä broilerin rinta- ja koipinahkojen alle maustetahnaa. Hiero loput maustetahnasta broilerin pinnalle. Nosta broileri uunivuokaan.
- Kypsennä broileria 175-asteisessa uunissa 1 tunti 15 minuuttia - 1 ½ tuntia. Sivele broileria paistamisen aikana muutaman kerran uunivuoan pohjalle valuneella paistorasvalla. Kypsän broilerin sisälämpötila on vähintään 75 astetta, ja haarukalla pistettäessä broilerin sisältä valuva neste on kirkasta.
Tiesitkö että...
*Annoshinnat on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan 10/2016. Tuoretuotteiden hinnat vaihtelevat sesongeittain.Kategoriat
Sesongit Pääraaka-aineet Ruokalajit Erityisruokavaliot
Kommentoi