Ota broileri huoneenlämpöön puolisen tuntia ennen kypsentämistä.
Pese sitruuna, raasta kuori ja purista mehu.
Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet. Hienonna yrtit ja katajanmarjat. Sekoita kulhossa kaikki maustetahnan ainekset.
Irrota broilerin nahkaa hieman lihasta työntämällä sormilla nahan ja lihan välistä. Työnnä broilerin rinta- ja koipinahkojen alle maustetahnaa. Hiero loput maustetahnasta broilerin pinnalle. Nosta broileri uunivuokaan.
Kypsennä broileria 175-asteisessa uunissa 1 tunti 15 minuuttia - 1 ½ tuntia. Sivele broileria paistamisen aikana muutaman kerran uunivuoan pohjalle valuneella paistorasvalla. Kypsän broilerin sisälämpötila on vähintään 75 astetta, ja haarukalla pistettäessä broilerin sisältä valuva neste on kirkasta.
Tiesitkö että...
*Annoshinnat on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan 10/2016. Tuoretuotteiden hinnat vaihtelevat sesongeittain.
Pirkka espanjalainen ekstra-neitsytoliiviöljy 250ml
2,99/kpl11,96/l
Pirkka Luomu ekstra-neitsytoliiviöljy 500ml
5,69/kpl11,38/l
Pirkka juokseva hunaja 500g
3,99/kpl7,98/kg
Pirkka juokseva hunaja 350g
3,15/kpl9,00/kg
Pirkka Luomu juokseva hunaja 350g
3,69/kpl10,54/kg
Pirkka jodioitu ruokasuola 1kg
0,60/kpl
Meira ruokasuola 1kg jodioitu
0,95/kpl
Reseptit on testattu reseptissä mainituilla raaka-aineilla. Huomioithan, että vaihtoehtoisten raaka-aineiden ominaisuudet voivat vaihdella ja vaikuttaa ruoan onnistumiseen.
Kommentoi