KatajanmarjabroileriReseptin teki kumppani

Katajanmarjabroileri

Kokonainen broileri maustetaan katajanmarjaisella yrtti-sitruunatahnalla. Kana sopii hyvin myös joulupöytään. N. 2,85€/annos. Resepti: Suvi Rüster

  • 4 annosta
  • yli 60 min

Ainekset

4 annosta

Maustetahna

    • 1luomusitruunan raastettu kuori
    • 2rklsitruunanmehua
    • 2valkosipulinkynttä
    • 2rkltuoretta rosmariinia hienonnettuna
    • 2rkltuoretta timjamia hienonnettuna
    • 1rklkatajanmarjoja
    • 1rklPirkka juoksevaa hunajaa
    • 1tlsuolaa

Valmistus

yli 60 min
  1. Ota broileri huoneenlämpöön puolisen tuntia ennen kypsentämistä.
  2. Pese sitruuna, raasta kuori ja purista mehu.
  3. Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet. Hienonna yrtit ja katajanmarjat. Sekoita kulhossa kaikki maustetahnan ainekset.
  4. Irrota broilerin nahkaa hieman lihasta työntämällä sormilla nahan ja lihan välistä. Työnnä broilerin rinta- ja koipinahkojen alle maustetahnaa. Hiero loput maustetahnasta broilerin pinnalle. Nosta broileri uunivuokaan.
  5. Kypsennä broileria 175-asteisessa uunissa 1 tunti 15 minuuttia - 1 ½ tuntia. Sivele broileria paistamisen aikana muutaman kerran uunivuoan pohjalle valuneella paistorasvalla. Kypsän broilerin sisälämpötila on vähintään 75 astetta, ja haarukalla pistettäessä broilerin sisältä valuva neste on kirkasta.

Tiesitkö että...

*Annoshinnat on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan 10/2016. Tuoretuotteiden hinnat vaihtelevat sesongeittain.

Kategoriat

Kommentoi

Arvosana reseptille 5 arvostelua