• Sesongin herkut
  • Erityisruokavaliot

Lampaanviulu

Lampaanviulu on perinteinen pääsiäisruoka. Tämäkin resepti vain n. 3€/annos*.
Lampaanviulu
Testattu K-Ruoka koekeittiössä

Ainekset

6 annostaOsta
    • n. 1 1/2kglampaanviulu tai -paisti
    • 1-2rklsitruunanmehua
    • 1rklrosmariinia
    • 2tlsuolaa
    • 5valkosipulinkynttä

Valmistus

yli 60 min
  1. Ota liha huoneenlämpöön riittävän ajoissa, 2-3 tuntia ennen paistamista. Jos käytät pakastettua lihaa, sulata liha huolellisesti (1-2 vrk jääkaapissa) ja varmista, että liha ei ole enää jäinen keskeltä. Leikkaa lihasta kalvot ja enimmät rasvat pois.
  2. Hiero lihan pintaan sitruunanmehu, rosmariini ja suola. Kuori ja viipaloi valkosipulinkynnet. Tee lihaan reikiä sinne tänne pienellä terävällä veitsellä ja painele valkosipuliviipaleet viiltoihin.
  3. Nosta liha uunivuokaan ja kaada sen pohjalle hieman vettä. Työnnä lihalämpömittari lihan keskelle siten, että se ei osu luuhun.
  4. Paista viulua 175-asteisessa uunissa, noin 1 1/2-2 tuntia. Liha jää hieman punertavaksi, kun sisälämpötila on 65-70 astetta. Jos haluat täysin kypsän paistin, jatka kypsennystä, kunnes sisälämpötila on 75 astetta.
  5. Peitä kypsä paisti foliolla ja anna vetäytyä vähintään 15 minuuttia ennen leikkaamista. Leikkaa viulun liha vinosti luuhun päin viipaleiksi paistiveitsellä.

Tiesitkö että...

*Annoshinnat on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan 1/2016. Tuoretuotteiden hinnat vaihtelevat sesongeittain.

Ravintosisältö per 100 g

  • 147 kcal616 kJ
  • Proteiinia13,2 g
  • Hiilihydraatteja5,17 g
  • Rasvaa8,16 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kommentoi

Arvosana reseptille19
  • Vähillä mausteilla23.3.2016

    Näin maistuu lammas eikä kaikki maailman mausteet. Ja näin verenpainetabletteja syövänä en tarvi suolaa ollenkaan.

  • kokki17.3.2016

    Onpa vähän suolaa ohjeessa.. mut mitä voikaan olettaa näissä tämmösissä ohjeissa, jotka ei oo yksityishenkilön tekemiä. Pitää rajoittaa suolan määrää maun kustannuksella ;o muutenkin aika valjut mausteet. Ei tarvii edes tehdä kun näkee jo ohjeesta ettei oo hyvää.