Lampaanviulu Testattu K-Ruoka koekeittiössä

Lampaanviulu

  • Annosmäärä6 annosta
  • Valmistusaikayli 60 min
  • Laktoositon
  • Gluteeniton
  • Maidoton
  • Kananmunaton
Perinteinen pääsiäisruoka lampaan- tai karitsanviulu valmistetaan luullisesta paistista, jossa on myös potka mukana. Lampaanviulu on saanut nimensä paistin muodosta.
  • Laktoositon
  • Gluteeniton
  • Maidoton
  • Kananmunaton

Ainekset

6 annosta
n. 1 1/2 kg
 
karitsanviulu tai -paisti
tai
1–2 rkl
 
sitruunanmehua
tai
1 rkl
 
rosmariinia
tai
2 tl
 
suolaa
tai
5
 
valkosipulinkynttä
tai

Ravintosisältö

Energia
752 kJ / 180 kcal
Rasva
11,8 g
josta tyydyttynyttä
5,4 g
Hiilihydraatit
0,3 g
josta sokereita
0,1 g
Proteiini
18,1 g
Suola
1 g
Ravintoarvot ovat laskennallisia ja suuntaa antavia

Valmistus

yli 60 min

Ota liha huoneenlämpöön riittävän ajoissa, 2–3 tuntia ennen paistamista. Jos käytät pakastettua lihaa, sulata liha huolellisesti (1–2 vrk jääkaapissa) ja varmista, että liha ei ole enää jäinen keskeltä. Leikkaa lihasta kalvot ja enimmät rasvat pois.

Hiero lihan pintaan sitruunanmehu, rosmariini ja suola. Kuori ja viipaloi valkosipulinkynnet. Tee lihaan reikiä sinne tänne pienellä terävällä veitsellä ja painele valkosipuliviipaleet viiltoihin.

Nosta liha uunivuokaan ja kaada sen pohjalle hieman vettä. Työnnä lihalämpömittari lihan keskelle siten, että se ei osu luuhun.

Paista viulua 175-asteisessa uunissa, noin 1 1/2–2 tuntia. Liha jää hieman punertavaksi, kun sisälämpötila on 65–70 astetta. Jos haluat täysin kypsän paistin, jatka kypsennystä, kunnes sisälämpötila on 75 astetta.

Peitä kypsä paisti foliolla ja anna vetäytyä vähintään 15 minuuttia ennen leikkaamista. Leikkaa viulun liha vinosti luuhun päin viipaleiksi paistiveitsellä.

Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla

Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.

Valikoima ja hinnat kaupasta
  • Pirkka Luomu sitruuna
    Hinta n. 0,68/kpl
    3,99/kg
  • Järvikylä rosmariini rkk FI
    Etuhinta 2,99/kpl
    norm. 4,99/kpl
  • Pirkka jodioitu ruokasuola 1kg
    Hinta 1,19/kpl
    1,19/kg
  • Pirkka Luomu valkosipuli 100 g 2 lk
    Hinta 1,99/kpl
    19,90/kg
  • Pirkka sitruuna
    Hinta n. 0,42/kpl
    2,19/kg
  • Järvikylä Rosmariini rasia 20g
    Hinta 3,95/kpl
  • Jozo jodioitu hienosuola 125g
    Hinta 0,99/kpl
    7,92/kg
  • Jozo jodioitu hienosuola 600g
    Hinta 1,75/kpl
    2,92/kg
  • Pirkka valkosipuli 100 g 2lk
    Hinta 1,45/kpl
    14,50/kg
  • Valkosipuli 100g Espanja 1lk
    Hinta 1,09/kpl
    10,90/kg
Reseptit on testattu reseptissä mainituilla raaka-aineilla. Huomioithan, että vaihtoehtoisten raaka-aineiden ominaisuudet voivat vaihdella ja vaikuttaa ruoan onnistumiseen. Tarkista tuotteiden soveltuvuus aina pakkausmerkinnöistä, kun valmistat ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle.

Voisit pitää myös näistä

Arvostele resepti

ka. 3,3 (100 arviota)

  • Markku Pesu
    10 kuukautta sitten
    Karitsan Viulun Resepti on ok. Kiitos
  • Viulu
    2 vuotta sitten
    Jos haluaa kypsän, mehevän ja murean paistin, matalampi lämpötila 100-125 astetta on hyvä ja luonnollisesti paistoaika myös pidempi. 175 asteessa paisti kuivuu.
  • Vähillä mausteilla
    7 vuotta sitten
    Näin maistuu lammas eikä kaikki maailman mausteet. Ja näin verenpainetabletteja syövänä en tarvi suolaa ollenkaan.
  • kokki
    7 vuotta sitten
    Onpa vähän suolaa ohjeessa.. mut mitä voikaan olettaa näissä tämmösissä ohjeissa, jotka ei oo yksityishenkilön tekemiä. Pitää rajoittaa suolan määrää maun kustannuksella ;o muutenkin aika valjut mausteet. Ei tarvii edes tehdä kun näkee jo ohjeesta ettei oo hyvää.