Caponata uunissa
Caponata on hieman kirpeä italialainen kasvispata. Pata hautuu kätevästi uunin pohjalla samalla kun voit kypsentää broilerit pellillä. Noin 3,90€/annos.
4 annostayli 60 min
Ainekset
4 annosta
- 2(550 g)pientä munakoisoa
- 2(250 g)sipulia
- 3-4valkosipulinkynttä
- 2rkloliiviöljyä
- 4(400 g)kypsää tomaattia
- 1tlk(500 g)Pirkka tomaattimurskaa
- 2rklPirkka kapriksia
- 2-3rklpunaviinietikkaa
- 2tlkuivattua oreganoa
- n. 1tlsuolaa
- 1/2tlmustapippuria
- 1/2-1tlsokeria
- 1/2dltuoretta basilikaa hienonnettuna
- 1/2dltuoretta (lehti)persiljaa hienonnettuna
Valmistus
yli 60 min- Poista munakoisoista kannat ja kuutioi munakoisot. Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet. Leikkaa lehtiselleri pieniksi kuutioiksi.
- Kuullota kasviksia öljyssä padassa liedellä noin 7 minuuttia, kunnes ne painuvat hieman kasaan.
- Poista tomaateista kannat ja kuutioi tomaatit. Lisää tomaatit, tomaattimurska, oliivit ja kaprikset pataan. Kuumenna kiehuvaksi. Mausta etikalla, oreganolla, suolalla, pippurilla ja sokerilla. Lisää lopuksi joukkoon tuoreet yrtit.
- Sulje pata kannella ja nosta 200-asteisen uunin alatasolle. Kypsennä noin 50 minuuttia. Sekoita caponataa kerran valmistuksen aikana ja lisää tarvittaessa tilkka vettä. Sekoita caponataa kerran valmistuksen aikana ja lisää tarvittaessa tilkka vettä.
Katso video
Tiesitkö että...
Vinkki! Voit kypsentää samassa uunissa broilerin koipireidet. Nosta pata uunin pohjalle ja kypsennä broilereita leivinpaperin päällä pellillä noin 50 minuuttia tai kunnes broileri on kypsää.Kategoriat
Pääraaka-aineet Ruokalajit Teemat Erityisruokavaliot
Kommentoi