Juustoinen papu-tomaattivuoka
- Annosmäärä4 annosta
- Valmistusaikayli 60 min
- Laktoositon
- Kasvis (lakto-ovo)
- Kananmunaton
Juustoinen papu-tomaattivuoka valmistuu yhdessä astiassa. Tarjoa kasvisruokana salaatin kanssa. Vuoka sopii makkaran, kalan tai lihan kanssa tarjottavaksi.
- Laktoositon
- Kasvis (lakto-ovo)
- Kananmunaton
Ainekset
4 annosta
4 (400 g) | tomaattia tai |
1 tlk (380 g/230 g) | tai |
1 tlk (380 g/230 g) | tai |
1–2 | sipulia tai |
3 | valkosipulinkynttä tai |
1/2 (100 g) | purjo tai |
100 g | tai |
1/2 ruukkua | tuoretta basilikaa tai |
1/2 tl | suolaa tai |
1/2 tl | mustapippuria tai |
1 dl | vettä tai |
1 | kasvisliemikuutio tai |
1 tlk (500 g) | tai |
Ravintosisältö
Energia | 407 kJ / 98 kcal |
Rasva | 3 g |
Hiilihydraatit | 8 g |
Proteiini | 7 g |
Ravintoarvot ovat laskennallisia ja suuntaa antavia
Valmistus
yli 60 min
Viipaloi tomaatit. Huuhtele ja valuta pavut ja kikherneet. Hienonna kuoritut sipulit. Suikaloi pesty purjo. Raasta parmesaani. Hienonna basilika.
Lado voideltuun uunivuokaan kerroksittain tomaattiviipaleita, papuja, kikherneitä, sipuleita ja purjoa. Ripottele väleihin parmesaaniraastetta, basilikaa, suolaa ja pippuria. Jätä neljäsosa juustoraasteesta vuoan päälle ripoteltavaksi.
Kiehauta vesi ja liuota siihen liemikuutio. Lisää tomaattimurska ja sekoita. Kumoa seos vuokaan kasvisten päälle. Ripottele päälle loppu juustoraaste.
Nosta vuoka 200-asteiseen uuniin noin 45 minuutiksi, tai kunnes neste kiehuu reippaasti ja pinta on sopivasti ruskistunut. Tarjoa kasvisruokana salaatin kanssa. Vuoka sopii myös makkaran, kalan tai lihan kanssa tarjottavaksi.
Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla
Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.
Valikoima ja hinnat kaupasta
Reseptit on testattu reseptissä mainituilla raaka-aineilla. Huomioithan, että vaihtoehtoisten raaka-aineiden ominaisuudet voivat vaihdella ja vaikuttaa ruoan onnistumiseen. Tarkista tuotteiden soveltuvuus aina pakkausmerkinnöistä, kun valmistat ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle.
Voisit pitää myös näistä
- 30 - 60 min3,8(38 arviota)
- 30 - 60 min4,0(20 arviota)
- yli 60 min4,1(49 arviota)
- yli 60 min3,9(147 arviota)
- yli 60 min
- 30 - 60 min4,2(207 arviota)
- 30 - 60 min4,3(234 arviota)
- 30 - 60 min4,3(418 arviota)
Arvostele resepti
ka. 3,6 (111 arviota)
- Krista2 vuotta sittenTämä oli todella hyvää - ehdottomasti jatkoon 10/10.
- Riikka2 vuotta sittenKuuluu mun "luottoresepteihin" sillä erolla että kuullotan sipulit pannulla koska ne muuten jäävät mielestäni liian raaoiksi... Reseptimuunnos nimeltä "Riikan pilaama kasvisruoka" sisältää myös jauhelihaa ja fetaa.
- Vili3 vuotta sittenMaku hyvä ja helppo veganisoida. Ensi kerralla jätän lisänesteet pois ja itketän osan tomaateista/lisään pastaa vuokaan. Nestettä tuli liikaa.
- Ärsyyntynyt4 vuotta sittenJa taas puuttuu ravintosisältö 🙄
- K-Kuluttajapalvelu4 vuotta sittenÄrsyyntynyt, kiitos huomiostasi. Välitän palautteesi eteenpäin tiedoksi.
- Maarit5 vuotta sittenPilkkomiseen meni aikaa, mutta lopputulos oli maukas. Suolaa en laittanut ( kasvisfondissa ja juustossa on reilust)i) ja ensi kerralla jätän ehkä lisäämättä veden.
- mannapuuro5 vuotta sittenLiian vetistä 'pupu-ruokaa'.
- Mv5 vuotta sittenIhan hyvää, mutta osa sipuleista jäi rouskuviksi, niitä kannattaa ehkä käyttää pannulla ennen vuoan kasaamista, jos haluaa sipulinsa pehmeinä.
- herkkuhellu5 vuotta sittenTosi herkullisia ja terveellisiä ruokia, kannattaa varmasti kokeilla! Tuota kosteutta minäkin katsoin vuoan pohjalla,ttatuli sellainenkin aatos että jos laittais pohjalle lasagnelevyjä?
- herkkuhellu5 vuotta sittenTosi herkullisia ja terveellisiä ruokia, kannattaa varmasti kokeilla!
- Harri5 vuotta sittenLiian vähän suolaa.
- Hyppypapu5 vuotta sittenMaku erinomainen, mutta kypsennyksen jälkeen todella vetinen. Vaatisi sekaan jotakin mikä imee nestettä kypsyessään.