• Sesongin herkut
  • Pääraaka-aine
  • Ruokalajit
  • Leivonta ja jälkiruoat
  • Ruokavalio

Gratinoidut munakoisot

Gratinoidut munakoisot on tosi helppo tehdä, ne kypsyvät uunissa itsekseen. Voit tarjota ne kuumina tai hieman haaleina.
Gratinoidut munakoisot
Testattu K-Ruoka koekeittiössä
  • 4 annosta
  • yli 60 min
  • 260 kcal / annos (240g)

Ainekset

4 annosta
    • 2(650 g)munakoisoa
    • n. 1/2dlPirkka ekstra neitsytoliiviöljyä
    • 1tlsuolaa
    • 1/2tlmustapippuria

Kastike

Valmistus

yli 60 min
  1. Halkaise munakoisot pitkittäin. Vedä halkaisupintaan ristiviiltoja ja levitä pinnalle öljyä. Mausta suolalla ja pippurilla. Nosta munakoisot uunivuokaan halkaisupinnat ylöspäin ja peitä foliolla. Paista 200 asteessa noin 45 minuuttia.
  2. Kaada tomaattimurska kattilaan. Lisää balsamiviinietikka, hienonnettu valkosipuli, suola ja pippuri. Keitä ilman kantta noin 15 minuuttia. Mausta basilikalla.
  3. Ota munakoisot uunista ja lusikoi niiden pinnalle tomaattikastike. Ripottele päälle molemmat juustoraasteet. Jatka paistamista ilman foliota vielä noin 30 minuuttia. Tarjoa kasvisruokana leivän kanssa tai esimerkiksi broilerin lisäkkeenä

Kategoriat

Ravintosisältö perannos 240g100 g

  • 260 kcal1 090 kJ
  • Proteiinia11 g
  • Hiilihydraatteja9 g
  • Rasvaa20 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-Citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kommentoi

Arvosana reseptille 29 arvostelua