Caponata eli kirpeä kasvismuhennos
Caponata on munakoisosta valmistettu sisilialainen kasvismuhennos.
4 annosta30 - 60 min435 kcal / annos (500g)
Ainekset
4 annosta
- 1(400 g)munakoiso
- suolaa
- 1-2sipulia
- 1(400 g)kesäkurpitsa
- 1keltainen paprika
- 2-3valkosipulinkynttä
- 1-2rkloliiviöljyä
- 1tlk(500 g)tomaattimurskaa
- 1tlsuolaa
- 1/2tlmustapippuria
- 2tomaattia
- 1tlk(55 g)kapriksia
- 1/2-1dltuoretta oreganoa tai basilikaa hienonnettuna
Pinnalle
- 1dlmustia, kivettömiä oliiveja
- tuoretta oreganoa tai basilikaa
- 1/2dlpinjansiemeniä
Valmistus
30 - 60 min- Leikkaa munakoiso paksuiksi viipaleiksi ja ripottele viipaleille suolaa. Anna suolan irrottaa nestettä noin puoli tuntia. Huuhdo ja kuivaa viipaleet ja leikkaa ne pienemmiksi paloiksi.
- Kuori ja leikkaa sipulit ohuiksi lohkoiksi. Paloittele kesäkurpitsa ja halkaistu paprika, josta on poistettu siemenet. Hienonna valkosipulinkynnet.
- Kuullota sipulit öljyssä. Sekoita joukkoon munakoiso-, kesäkurpitsa- ja paprikapalat. Lisää tomaattimurska. Mausta suolalla ja pippurilla. Hauduta kannen alla noin 15 minuuttia.
- Lisää kuutioidut tomaatit, kaprikset ja hienonnettua yrttiä. Hauduta vielä noin 5 minuuttia.
- Kaada caponata laakeaan tarjoilukulhoon. Ripottele pinnalle mustia oliiveja, tuoretta yrttiä ja pannulla paahdettuja pinjansiemeniä. Voit halutessasi keittää lisäksi myös riisiä tai pastaa.
Katso video
Kategoriat
Pääraaka-aineet Teemat Erityisruokavaliot
Ravintosisältö per annos 500g100 g
- 435 kcal1 840 kJ
- Proteiinia 22 g
- Hiilihydraatteja21 g
- Rasvaa30 g
Lisätietoa reseptistä
Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Annoshinta on laskettu K-Citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.
Kommentoi
Mielenkiinen toi video ku kokki tekee iha erilailla ku reseptissä on xD