Hyppää sisältöön
MelanzaneTestattu K-Ruoka koekeittiössä

Melanzane

  • Annosmäärä6 annosta
  • Valmistusaikayli 60 min
  • Gluteeniton
  • Kasvis (lakto-ovo)
  • Kananmunaton
Melanzane alla Parmigiana on perinteinen italialainen munakoisovuoka, josta maukas tomaattikastike ja mehevä mozzarella tekevät herkullisen.
  • Gluteeniton
  • Kasvis (lakto-ovo)
  • Kananmunaton

Ainekset

6 annosta

Tomaattikastike

Ravintosisältö

  • Energia
    682 kJ / 164 kcal
  • Rasva
    11,5 g
  • josta tyydyttynyttä
    4,9 g
  • Hiilihydraatit
    5,9 g
  • josta sokereita
    5,1 g
  • Proteiini
    7,8 g
  • Suola
    0,9 g
Ravintoarvot ovat laskennallisia ja suuntaa antavia

Valmistus

yli 60 min
  1. Viipaloi munakoisot pitkittäin noin 1/2 cm:n viipaleiksi. Levitä viipaleet leikkuulaudalle ja ripottele niiden pinnalle suolaa. Itketä munakoisoja noin 30 minuuttia.
  2. Valmista sillä aikaa tomaattikastike. Kuori ja hienonna sipuli sekä valkosipulinkynnet. Kuullota sipulit pannulla rasvassa. Lisää pannulle säilyketomaatit ja riko niitä pienemmiksi lastalla. Lisää tomaattisose, sokeri, etikka ja mausteet. Revi basilikanlehdet käsin pienemmiksi ja lisää kastikkeen joukkoon. Keitä tomaattikastiketta 30–40 minuuttia ja soseuta kastike halutessasi sauvasekoittimella.
  3. Kuivaa munakoisoviipaleet kevyesti talouspaperilla. Paista munakoisoviipaleet pannulla rasvassa, kunnes ne pehmenevät ja saavat hieman väriä. Viipaloi mozzarellat ohuiksi viipaleiksi.
  4. Lado munakoisoviipaleita uunivuoan pohjalle (24 cm x 24 cm). Levitä päälle tomaattikastiketta. Asettele tomaattikastikkeen päälle basilikanlehtiä, juustoviipaleita ja 1/3 parmesaaniraasteesta. Tee yhteensä kolme kerrosta niin, että päällimmäiseen kerrokseen tulee mozzarellaviipaleita ja loput parmesaaniraasteesta.
  5. Paista vuokaa 200-asteisen uunin alatasolla noin 45 minuuttia. Ripottele melanzanen pinnalle tuoretta basilikaa.

Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla

Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.

Valikoima ja hinnat kaupasta
  • Jozo jodioitu hienosuola 125g
    Hinta 0,99/kpl
    7,92/kg
  • Plussa-etu −13 %
    Pirkka mozzarella 200g/125g
    Plussa-kortilla
    Etuhinta 4,00/3 kpl
    10,67/kg
    Ilman Plussa-korttia 1,55/kpl (12,40/kg)
  • Pirkka Parhaat Parmigiano Reggiano parmesan 200g laktoositon
    Hinta 7,29/kpl
    36,45/kg
  • Basilika rkk luomu Suomi 1lk
    Hinta 2,99/kpl
  • K-Menu kuoritut tomaatit tomaattitäysmehussa 400g/240g
    Hinta 0,76/kpl
    1,90/kg
  • Pirkka tomaattisose 200g
    Hinta 1,55/kpl
    7,75/kg
  • Pysyvästi edullinen
    Dansukker Taloussokeri 1kg
    Hinta 1,25/kpl
    1,25/kg
  • Pirkka Modenalainen balsamietikka 250ml
    Hinta 3,79/kpl
    15,16/l
  • Santa Maria Basilika, pussi 6g
    Hinta 0,95/kpl
    158,33/kg
  • Pirkka mustapippuri 21g kokonainen
    Hinta 0,85/kpl
    40,48/kg
  • Pirkka munakoiso 300g Alankomaat 1lk
    Hinta 1,59/kpl
    5,30/kg
  • Jozo jodioitu hienosuola 600g
    Hinta 1,79/kpl
    2,98/kg
  • Pirkka jodioitu ruokasuola 1kg
    Hinta 1,19/kpl
    1,19/kg
  • Neito rypsiöljy 500ml
    Hinta 4,35/kpl
    8,70/l
  • Pysyvästi edullinen
    Keiju rypsiöljy 0,5l
    Hinta 2,15/kpl
    4,30/l
  • Riitan Herkku mozzarella 250g
    Hinta 4,65/kpl
    18,60/kg
  • Pirkka Parhaat Mozzarella Luomu 125 g Pizzanpaistajat
    Hinta 1,99/kpl
    15,92/kg
  • Pirkka Parhaat Parmigiano Reggiano juustoraaste 80g
    Hinta 2,89/kpl
    36,13/kg
  • Parmareggio 125g Parmigiano DOP 15kk
    Hinta 5,69/kpl
    45,52/kg
  • Järvikylä basilika rkk FI
    Hinta 1,99/kpl
  • Sipuli
    Hinta n. 0,14/kpl
    1,39/kg
  • Pirkka sipuli 350g Suomi 2lk
    Hinta 0,99/kpl
    2,83/kg
  • Valkosipuli ulkomainen kg
    Hinta n. 0,57/kpl
    11,49/kg
  • Pirkka Luomu valkosipuli 100 g 2 lk
    Hinta 1,99/kpl
    19,90/kg
  • Mutti San Marzano kuoritut tomaatit D.O.P. 400g
    Hinta 2,99/kpl
    7,48/kg
  • Mutti kokonaiset Datterini tomaatit 400g
    Hinta 2,49/kpl
    6,23/kg
  • Mutti tuplakonsentroitu tomaattipyree 130g
    Hinta 1,25/kpl
    9,62/kg
  • Mutti tuplakonsentroitu tomaattipyree vihanneksilla 130g
    Hinta 1,65/kpl
    12,69/kg
  • Pirkka sokeri 1kg
    Hinta 1,09/kpl
    1,09/kg
  • K-Menu sokeri 1kg
    Hinta 0,99/kpl
    0,99/kg
  • San Francesco balsamiviinietikka 250ml
    Hinta 3,19/kpl
    12,76/l
  • Del duca aceto balsamico di Modena 250ml
    Hinta 4,59/kpl
    18,36/l
  • Plussa-etu −20 %
    Meira Basilika 7g pussi
    Plussa-kortilla
    Etuhinta 0,60/kpl
    85,71/kg
    Ilman Plussa-korttia 0,75/kpl (107,14/kg)
  • Pirkka basilika 8g
    Hinta 0,65/kpl
    81,25/kg
  • Santa Maria kokonainen Mustapippuri, pussi 22g
    Hinta 1,29/kpl
    58,64/kg
  • Plussa-etu −20 %
    Meira mustapippuri kokonainen 27g pussi mauste
    Plussa-kortilla
    Etuhinta 0,87/kpl
    32,22/kg
    Ilman Plussa-korttia 1,09/kpl (40,37/kg)
Reseptit on testattu reseptissä mainituilla raaka-aineilla. Huomioithan, että vaihtoehtoisten raaka-aineiden ominaisuudet voivat vaihdella ja vaikuttaa ruoan onnistumiseen. Tarkista tuotteiden soveltuvuus aina pakkausmerkinnöistä, kun valmistat ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle.

Voisit pitää myös näistä

Arvostele resepti

ka. 4,3 (565 arviota)

  • RS
    9 päivää sitten
    Kestosuosikki
  • Kri
    3 kuukautta sitten
    Ihan super hyvää
  • Pulu64
    3 kuukautta sitten
    Leikataankohan ne munakoisot kuitenkin poikittain ei pitkittäin niin saadaan renkaita?
  • Nammi
    4 kuukautta sitten
    Tosi hyvin onnistui, kaikki tykkääsit ja kuitit eikä kuka huomannut ettei liha ees oo siellä.
  • AP
    6 kuukautta sitten
    Todella herkullinen ruoka. Myös lihansyöjät huomaavat yleensä vasta myöhemmin ettei tässä ollutkaan lihaa. Mozzarella kannattaa omaan makuun laittaa aika ohkaiseksi. Ja kastikkeen kanssa olen alkanut ottaa enemmin aikaa. Mitä parempi tomaattisoossi sitä maukkaampi Melanzane.
  • Italia-fani
    1 vuosi sitten
    Maukas ja tuhti lohturuoka talveen. Valmistamiseen kaikkine vaiheineen menee paljon aikaa, mutta lopputulos on sen arvoinen.
  • Roponen
    1 vuosi sitten
    Todella herkullinen ruoka!
  • Basilika
    1 vuosi sitten
    Todella maukasta! Hyvä niksi tuolla aiemmassa kommentissa paahtaa munakoisosiivut uunissa. Ensi kerralla laitan mozzarellaa vain kolme palloa, luulisin että se riittää oikein mainiosti tuomaan juustoisuutta.
  • Lumiukko L.
    2 vuotta sitten
    Kesti aivan liian kauan. Kastike on vetinen. Mozzarella tuli tosi sitkeä, ja ei sovi yhteen.
  • Bueno
    2 vuotta sitten
    Mahtavan makuinen ja vaivan arvoinen ruoka, vaikka valmistus kestääkin kauan. Itse lisään vielä mukaan karkeaa bulgaria ja kevyesti paistettua (vego)jauhelihaa. Meillä tämä syödään aina loppuun, vaikka kuinka ison satsin tekisi..
  • Alpakkasoturi
    2 vuotta sitten
    Tämä on kyllä erinomainen ja hyvin maukas resepti! Balsamiviinietikkaa tekee kastikkeesta erityisen hyvää, joten sitä ei kannata jättää pois. Oheen sopii raikas salaatti. Komppaan tovereitani vuodelta 2017 ja 2021, tälle reseptille olisi edelleen mukava saada kalorimäärä näkyviin! :). Kevyttä terveysruokaahan tämän ei kuulu olla, mutta olisi kiva tietää missä kalorimäärissä liikutaan.
  • Rva. Ollikainen
    3 vuotta sitten
    Tämä on herkkua, myös liharuokien ystävät ovat tykänneet! Toimii myös lämmitettynä seuraavana päivänä, jos sattuu jäämään yli. Vähän oikaisen reseptiä: pannulla paistamisen sijaan levitän munakoisoviipaleet uunipellille ja itketyksen jälkeen sipaisen hiukan oliiviöljyä pintaan ja pistän uuniin paahtumaan.
  • Hansu
    3 vuotta sitten
    Muutamilla pienillä muutoksilla tästä tuli sellainen suosikkiruoka, että odotan jo seuraavaa kertaa! Upea resepti, nam!
  • Heddastiina
    4 vuotta sitten
    Herkkuruoka. Ei ole niitä kaloreita saatu laskettua muutamassa vuodessa. Ehkä hyvä niin?
  • Teri
    4 vuotta sitten
    Tosi hyvä ohje tälle klassikkoherkulle, todella hyvää ja tästä pitävät jopa vannoutuneet lihansyöjäsukulaiseni. Roosalle kiitos vinkistä korvata osa mozzarellasta mifulla.
  • Inka
    4 vuotta sitten
    Ihan sairaan hyvää, ihanaa että on paljon juustoa ja makua! Tätä tekisi mieli syödä puoli vuokaa kerrallaan. Yksi suosikkiresepteistäni ja ihan mahtava lohturuoka.
  • Ei juustohiiri
    5 vuotta sitten
    Apua tätä juuston määrää! Aivan liikaa, ei mene alas tämä ruoka, vaikka muut ainekset ovatkin herkkuja. Jos vielä teen niin PAAAALJON vähemmän mozzarellaa.
  • Mamma Mia
    5 vuotta sitten
    Superherkullista! Tästä tuli ihan meidän suosikkiruoka! :)
  • Nam
    5 vuotta sitten
    Aivan täydellinen resepti! Maku oli kuin italialaisessa ravintolassa 😋
  • Hurahtanut
    5 vuotta sitten
    Aivan parhautta! Cittarissa oli munakoisot tarjouksessa ja ne huomattuani ei ollut enää muuta vaihtoehtoa kuin tehdä jälleen kerran tätä herkkua. Kiitos huippuohjeesta!
  • Namskis
    6 vuotta sitten
    Nam nam!
  • Upu
    6 vuotta sitten
    Olen sellainen kokkaaja, etten aina piittaa annetuista paino tai kappalemääristä reseptissä ja tätä tehdessä ilmeni, että munakoisoa tuli vähän liikaa suhteessa tomaattikastikkeeseen, mutta sitten heittelin jääkaappiin jääneitä erilaisia levitteitä ja tahnoja täytteeksi ja maku on silti italialainen. Täytynee kokeilla oikeilla mittasuhteilla seuraavaksi, vaikka tämäkin jo vie kielen ja mielen mennessään.
  • Kulinaristin alku
    7 vuotta sitten
    Maailman parasta ruokaa, totesi 5-vuotiaamme. Nyt, piiiiiiitkän tauon jälkeen taas uudelleen. Ei malttais oottaa herkun valmistumista. Parmesaani on oikein Rooman tuliaistahkosta raastettu 😋
  • Kokki kolmonen
    7 vuotta sitten
    Todella hyvää, tästä reseptistä tuli uusi suosikki. Jätin munakoisot itkettämättä mutta ei haitannut. Hieman jäi vetiseksi. Muuten onnistui hyvin.
  • tuikkutuikku
    7 vuotta sitten
    Tämä italialainnen munakoisoherkku on niin herkku,teen tätä usein.
  • Tomaatou tomeitou
    7 vuotta sitten
    Aivan loistavan maukas ruoka! Lisäsin tähän vielä tomaattimaustettua nyhtökauraa tuomaan ruokaisuutta, ja toimi oikein hyvin!
  • Donja
    7 vuotta sitten
    Tosi hyvää! Lihansyöjämieskin tykkäsi. Hyvää myös seuraavana päivänä lämmitettynä.
  • Kasvisruokailijat
    7 vuotta sitten
    Ihana munakoisoresepti, suosittelen!
  • Zirup
    7 vuotta sitten
    Yksi parhaimpia ellei sitten paras kasvisruoka. Yleensä tämä on meillä viikonloppuherkku, mutta nyt päätettiin aloittaa viikko melanzanella. Aion laittaa mutkia suoriksi ja käyttää valmista pastasoosia. Saa nähdä kuinka käy.
  • Mari
    8 vuotta sitten
    Tää on niiin hyvää..laitoin kyllä vaan yhden purkin tomaattimurskaa, mutta hyvää tuli! Suosittelen! Olen ulkoimailla syönyt myös pasta version..ja hyvää oli myös niin!