• Sesongin herkut
  • Erityisruokavaliot

Melanzane

Melanzane alla Parmigiana on perinteinen italialainen munakoisoruoka, josta maukas tomaattikastike ja mehevä mozzarella tekevät herkullisen. N. 2,25€/annos.
Melanzane
Testattu K-Ruoka koekeittiössä
  • 6 annosta
  • yli 60 min

Ainekset

6 annosta

Tomaattikastike

Valmistus

yli 60 min
  1. Viipaloi munakoisot pitkittäin noin 1/2 cm:n viipaleiksi. Levitä viipaleet leikkuulaudalle ja ripottele niiden pinnalle suolaa. Itketä munakoisoja noin 30 minuuttia.
  2. Valmista sillä aikaa tomaattikastike. Kuori ja hienonna sipuli sekä valkosipulinkynnet. Kuullota sipulit pannulla rasvassa. Lisää pannulle säilyketomaatit ja riko niitä pienemmiksi lastalla. Lisää tomaattisose, sokeri, etikka ja mausteet. Revi basilikanlehdet käsin pienemmiksi ja lisää kastikkeen joukkoon. Keitä tomaattikastiketta 30-40 minuuttia ja soseuta kastike halutessasi sauvasekoittimella.
  3. Kuivaa munakoisoviipaleet kevyesti talouspaperilla. Paista munakoisoviipaleet pannulla rasvassa, kunnes ne pehmenevät ja saavat hieman väriä. Viipaloi mozzarellat ohuiksi viipaleiksi.
  4. Lado munakoisoviipaleita uunivuoan pohjalle (24 cm x 24 cm). Levitä päälle tomaattikastiketta. Asettele tomaattikastikkeen päälle basilikanlehtiä, juustoviipaleita ja 1/3 parmesaaniraasteesta. Tee yhteensä kolme kerrosta niin, että päällimmäiseen kerrokseen tulee mozzarellaviipaleita ja loput parmesaaniraasteesta.
  5. Paista vuokaa 200-asteisen uunin alatasolla noin 45 minuuttia. Ripottele melanzanen pinnalle tuoretta basilikaa.

Tiesitkö että...

*Annoshinnat on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan 12/2016. Tuoretuotteiden hinnat vaihtelevat sesongeittain.

Kommentoi

Arvosana reseptille152
  • Mari21.4.2017

    Tää on niiin hyvää..laitoin kyllä vaan yhden purkin tomaattimurskaa, mutta hyvää tuli! Suosittelen! Olen ulkoimailla syönyt myös pasta version..ja hyvää oli myös niin!

  • Sini31.3.2017

    Tosi hyvä resepti. Tätä tehdään uudelleen.

  • Pia28.3.2017

    Todella hyvää! Kaikki, jopa perheen nirsoilija, tykkäsivät!

  • Pirkkaan pettynyt23.2.2017

    Olen jo aikaisemmin valmistanut Melanzanea ja voin lämpimästi suositella. Olen myös pyytänyt muutamaan otteeseen ruokalajin kalorimäärän, mutta turhaan.

  • Satunnainen kokkaaja17.2.2017

    Aivan mielettömän hyvää! Tätä tehdään uudestaan! Keitin kastiketta kauan ja lisäsin aurinkokuivattuja tomaatteja. Kiitos reseptistä!

  • kalorit, please2.2.2017

    Melanzane oli tosi hyvää, mutta paljonko kaloreita? Olen yrittänyt tätä aikaisemminkin kysyä, mutta en ole saanut vastausta.

  • K-Kuluttajapalvelu2.2.2017

    kalorit, please, valitettavasti kaikille resepteille ei vielä ole laskettu ravintosisältöjä, mutta lisäämme niitä mahdollisuuksien mukaan. Välitän toiveesi eteenpäin.

  • EJ2.2.2017

    Todella hyvää! Tosin aikaavievää ja monta työvaihetta, mutta ehdottomasti vaivan arvoista!

  • Kokk32.2.2017

    Ruoka oli hyvän makuista, mutta vetistä, siis nestettä oli liikaa. Itketin munakoisot. Auttaisiko, jos keitän ensi kerralla tomaattikastikkeen ilman kantta?

  • K-Kuluttajapalvelu2.2.2017

    Kokk3, kiitos palautteestasi ja harmillista kuulla että melanzane on jäänyt vetiseksi. Tomaattikastiketta kannattaa kokeilla keittää seuraavalla kerralla ilman kantta.

  • Nam1.2.2017

    Erittäin hyvää!

  • Italiassa asunut30.1.2017

    Oikein hyvä, että mainitaan munakoison "itketys". Mitä tulee valkosipuliin, ei mielestäni kuulu mukaan. En ole kokeillut reseptiä.

  • Kotikokki29.1.2017

    Todella herkullinen ruoka. On vaivansa väärti. Jää kyllä vakioreseptikseni. Lisukkeeksi vielä rapeaa vihersalaattia niin hyvä tulee!

  • herkullinen28.1.2017

    Mitenhän paljon on kaloreita?

  • K-Kuluttajapalvelu28.1.2017

    herkullinen, valitettavasti tälle reseptille ei ole vielä laskettu ravintosisältöjä. Pyrimme mahdollisuuksien mukaan lisäämään ravintosisällöt resepteille.

  • Outi28.1.2017

    Tosi hyvää!

  • Tipimimi28.1.2017

    Huikean hyvää, tätä on pakko laittaa pian uudelleen!

  • Mökö27.1.2017

    Hyvää tuli, vaikka laitoin vain puolet mozzarellasta. Paistoajaksi riitti 25 minuuttia meidän uunissa.

  • Don25.1.2017

    Hieman istuinten, mutta palkitsi!

  • Roosa23.1.2017

    Tämä oli aivan älyttömän hyvää ja ehdottomasti vaivansa väärti!! Korvasin osan välikerrosten mozzarellasta Mifulla (Välimeren tomaatti), jolloin sain lisää proteiinia ruokaan. Kiitos ohjeesta!

  • Jenna22.1.2017

    Aivan herkullista. Korvasin tölkkitomaatit tomaattimurskalla. Suolaa kastikkeeseen laitoin 1,5 tl 1tl sijaan niin siitä tuli minun mielestäni sopivaa. Paahdoin pinjansiemeniä pannulla sillä aikaa kun melanzane oli uunissa ja ne sopivat kuin nenä päähän. Salaatti on mielestäni välttämätön tämän ruoan kanssa. Toivon, että keliaakikko anoppini pitää tästä, sillä minä ainakin olen aivan hulluna tähän ruokalajiin kuten 1- ja 3- vuotiaat tyttönikin.

  • Emma21.1.2017

    Aivan ihana!

  • Ako19.1.2017

    Ihanaa ruokaa.

  • Spmk19.1.2017

    Voiko tätä pakastaa, vai meneekö pilalle ?

  • K-Kuluttajapalvelu19.1.2017

    Spmk, melanzanen voi hyvin pakastaa.

  • Katja14.1.2017

    Vei kielen mennessään. Helppo valmistaa reseptin mukaan, vaikka vaiheita riittikin.

  • Meemi14.1.2017

    Herkullinen, uusi italialainen ruokatuttavuus. Helppo valmistaa, vaikkakaan ei mikään nopea ruoka. Mutta todella hyvää ja ihania makuja.. Hyvä vierasruoka.

  • Kati9.1.2017

    Aivan sairaan hyvää.

  • I know8.1.2017

    Tuon itketysvaiheen voi suosiolla jättää välistä, tarkoitus on poistaa munakoisosta kitkeryyttä, jota nykylajikkeissa ei ole. Testattu on useampaan otteeseen ja toimii & säästää vaivaa. Näin myös helpompi säädellä suolan määrää annoksessa. Melanzane ei muuten ole tuon ruokalajin vaan raaka-aineen eli munakoison nimi. Munakoison voi valmistaa tämän parmalaisen version lisäksi esim. sisilialaiseen, milanolaiseen, härmäläiseen tai vaikka mamman tapaan, jotka kaikki ovat tyystin eri ruokalajeja. Hiukkasen noloa, kun "uusia" reseptejä esiteltäessä perusasiat on vinossa.

  • K-Kuluttajapalvelu8.1.2017

    I know, kiitos palautteestasi. Kuten kerroit, munakoisot harvemmin enää nykyään ovat kitkeriä. Itkettäminen kuitenkin poistaa munakoisoista myös liikaa nestettä. Harmillista kuulla, ettet ole ollut tyytyväinen reseptiin. Välitän palautteesi tiedoksi reseptistä vastaaville henkilöille.