• Sesongin herkut
  • Erityisruokavaliot

Melanzane

Melanzane alla Parmigiana on perinteinen italialainen munakoisoruoka, josta maukas tomaattikastike ja mehevä mozzarella tekevät herkullisen. N. 2,25€/annos.
Melanzane
Testattu K-Ruoka koekeittiössä
  • 6 annosta
  • yli 60 min

Ainekset

6 annosta

Tomaattikastike

Valmistus

yli 60 min
  1. Viipaloi munakoisot pitkittäin noin 1/2 cm:n viipaleiksi. Levitä viipaleet leikkuulaudalle ja ripottele niiden pinnalle suolaa. Itketä munakoisoja noin 30 minuuttia.
  2. Valmista sillä aikaa tomaattikastike. Kuori ja hienonna sipuli sekä valkosipulinkynnet. Kuullota sipulit pannulla rasvassa. Lisää pannulle säilyketomaatit ja riko niitä pienemmiksi lastalla. Lisää tomaattisose, sokeri, etikka ja mausteet. Revi basilikanlehdet käsin pienemmiksi ja lisää kastikkeen joukkoon. Keitä tomaattikastiketta 30-40 minuuttia ja soseuta kastike halutessasi sauvasekoittimella.
  3. Kuivaa munakoisoviipaleet kevyesti talouspaperilla. Paista munakoisoviipaleet pannulla rasvassa, kunnes ne pehmenevät ja saavat hieman väriä. Viipaloi mozzarellat ohuiksi viipaleiksi.
  4. Lado munakoisoviipaleita uunivuoan pohjalle (24 cm x 24 cm). Levitä päälle tomaattikastiketta. Asettele tomaattikastikkeen päälle basilikanlehtiä, juustoviipaleita ja 1/3 parmesaaniraasteesta. Tee yhteensä kolme kerrosta niin, että päällimmäiseen kerrokseen tulee mozzarellaviipaleita ja loput parmesaaniraasteesta.
  5. Paista vuokaa 200-asteisen uunin alatasolla noin 45 minuuttia. Ripottele melanzanen pinnalle tuoretta basilikaa.

Tiesitkö että...

*Annoshinnat on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan 12/2016. Tuoretuotteiden hinnat vaihtelevat sesongeittain.

Kommentoi

Arvosana reseptille45
  • JennaEilen

    Aivan herkullista. Korvasin tölkkitomaatit tomaattimurskalla. Suolaa kastikkeeseen laitoin 1,5 tl 1tl sijaan niin siitä tuli minun mielestäni sopivaa. Paahdoin pinjansiemeniä pannulla sillä aikaa kun melanzane oli uunissa ja ne sopivat kuin nenä päähän. Salaatti on mielestäni välttämätön tämän ruoan kanssa. Toivon, että keliaakikko anoppini pitää tästä, sillä minä ainakin olen aivan hulluna tähän ruokalajiin kuten 1- ja 3- vuotiaat tyttönikin.

  • Emma21.1.2017

    Aivan ihana!

  • Ako19.1.2017

    Ihanaa ruokaa.

  • Spmk19.1.2017

    Voiko tätä pakastaa, vai meneekö pilalle ?

  • K-Kuluttajapalvelu19.1.2017

    Spmk, melanzanen voi hyvin pakastaa.

  • Katja14.1.2017

    Vei kielen mennessään. Helppo valmistaa reseptin mukaan, vaikka vaiheita riittikin.

  • Meemi14.1.2017

    Herkullinen, uusi italialainen ruokatuttavuus. Helppo valmistaa, vaikkakaan ei mikään nopea ruoka. Mutta todella hyvää ja ihania makuja.. Hyvä vierasruoka.

  • Kati9.1.2017

    Aivan sairaan hyvää.

  • I know8.1.2017

    Tuon itketysvaiheen voi suosiolla jättää välistä, tarkoitus on poistaa munakoisosta kitkeryyttä, jota nykylajikkeissa ei ole. Testattu on useampaan otteeseen ja toimii & säästää vaivaa. Näin myös helpompi säädellä suolan määrää annoksessa. Melanzane ei muuten ole tuon ruokalajin vaan raaka-aineen eli munakoison nimi. Munakoison voi valmistaa tämän parmalaisen version lisäksi esim. sisilialaiseen, milanolaiseen, härmäläiseen tai vaikka mamman tapaan, jotka kaikki ovat tyystin eri ruokalajeja. Hiukkasen noloa, kun "uusia" reseptejä esiteltäessä perusasiat on vinossa.

  • K-Kuluttajapalvelu8.1.2017

    I know, kiitos palautteestasi. Kuten kerroit, munakoisot harvemmin enää nykyään ovat kitkeriä. Itkettäminen kuitenkin poistaa munakoisoista myös liikaa nestettä. Harmillista kuulla, ettet ole ollut tyytyväinen reseptiin. Välitän palautteesi tiedoksi reseptistä vastaaville henkilöille.

  • Kallionkatupoika2.1.2017

    Vain 2 tähteä arvosanana - onko tämä oikeasti niin pahaa tai ei-hyvää?