Melanzane
- Annosmäärä6 annosta
- Valmistusaikayli 60 min
- Gluteeniton
- Kasvis (lakto-ovo)
- Kananmunaton
Melanzane alla Parmigiana on perinteinen italialainen munakoisovuoka, josta maukas tomaattikastike ja mehevä mozzarella tekevät herkullisen.
- Gluteeniton
- Kasvis (lakto-ovo)
- Kananmunaton
Ainekset
6 annosta
- n. 800 g munakoisoa
- 1/2 tl suolaa
- 4 rkl öljyä
- 4 ps (à 200 g/ 125 g) Pirkka mozzarellaa
- 1 dl Pirkka Parhaat parmesaania raastettuna
- 1/2 ruukkua tuoretta basilikaa
Tomaattikastike
- 1 (100 g) sipuli
- 3 valkosipulinkynttä
- 1 rkl öljyä
- 2 tlk (à 400 g) K-Menu kuorittuja tomaatteja tomaattimehussa
- 2 rkl Pirkka tomaattisosetta
- 2 tl sokeria
- 1 tl Pirkka balsamiviinietikkaa
- 1 tl basilikaa
- 1 tl suolaa
- 1/2 tl mustapippuria
- 1 dl tuoreita basilikanlehtiä
Ravintosisältö
- Energia682 kJ / 164 kcal
- Rasva11,5 g
- josta tyydyttynyttä4,9 g
- Hiilihydraatit5,9 g
- josta sokereita5,1 g
- Proteiini7,8 g
- Suola0,9 g
Ravintoarvot ovat laskennallisia ja suuntaa antavia
Valmistus
yli 60 min
- Viipaloi munakoisot pitkittäin noin 1/2 cm:n viipaleiksi. Levitä viipaleet leikkuulaudalle ja ripottele niiden pinnalle suolaa. Itketä munakoisoja noin 30 minuuttia.
- Valmista sillä aikaa tomaattikastike. Kuori ja hienonna sipuli sekä valkosipulinkynnet. Kuullota sipulit pannulla rasvassa. Lisää pannulle säilyketomaatit ja riko niitä pienemmiksi lastalla. Lisää tomaattisose, sokeri, etikka ja mausteet. Revi basilikanlehdet käsin pienemmiksi ja lisää kastikkeen joukkoon. Keitä tomaattikastiketta 30–40 minuuttia ja soseuta kastike halutessasi sauvasekoittimella.
- Kuivaa munakoisoviipaleet kevyesti talouspaperilla. Paista munakoisoviipaleet pannulla rasvassa, kunnes ne pehmenevät ja saavat hieman väriä. Viipaloi mozzarellat ohuiksi viipaleiksi.
- Lado munakoisoviipaleita uunivuoan pohjalle (24 cm x 24 cm). Levitä päälle tomaattikastiketta. Asettele tomaattikastikkeen päälle basilikanlehtiä, juustoviipaleita ja 1/3 parmesaaniraasteesta. Tee yhteensä kolme kerrosta niin, että päällimmäiseen kerrokseen tulee mozzarellaviipaleita ja loput parmesaaniraasteesta.
- Paista vuokaa 200-asteisen uunin alatasolla noin 45 minuuttia. Ripottele melanzanen pinnalle tuoretta basilikaa.
Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla
Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.
Valikoima ja hinnat kaupasta
- Jozo jodioitu hienosuola 125gHinta 0,99/kpl7,92/kg
- Plussa-etu −13 %Pirkka mozzarella 200g/125gPlussa-kortillaEtuhinta 4,00/3 kpl10,67/kgIlman Plussa-korttia 1,55/kpl (12,40/kg)
- Pirkka Parhaat Parmigiano Reggiano parmesan 200g laktoositonHinta 7,29/kpl36,45/kg
- Basilika rkk luomu Suomi 1lkHinta 2,99/kpl
- K-Menu kuoritut tomaatit tomaattitäysmehussa 400g/240gHinta 0,76/kpl1,90/kg
- Pirkka tomaattisose 200gHinta 1,55/kpl7,75/kg
- Pysyvästi edullinenDansukker Taloussokeri 1kgHinta 1,25/kpl1,25/kg
- Pirkka Modenalainen balsamietikka 250mlHinta 3,79/kpl15,16/l
- Santa Maria Basilika, pussi 6gHinta 0,95/kpl158,33/kg
- Pirkka mustapippuri 21g kokonainenHinta 0,85/kpl40,48/kg
- Pirkka munakoiso 300g Alankomaat 1lkHinta 1,59/kpl5,30/kg
- Jozo jodioitu hienosuola 600gHinta 1,79/kpl2,98/kg
- Pirkka jodioitu ruokasuola 1kgHinta 1,19/kpl1,19/kg
- Neito rypsiöljy 500mlHinta 4,35/kpl8,70/l
- Pysyvästi edullinenKeiju rypsiöljy 0,5lHinta 2,15/kpl4,30/l
- Riitan Herkku mozzarella 250gHinta 4,65/kpl18,60/kg
- Pirkka Parhaat Mozzarella Luomu 125 g PizzanpaistajatHinta 1,99/kpl15,92/kg
- Pirkka Parhaat Parmigiano Reggiano juustoraaste 80gHinta 2,89/kpl36,13/kg
- Parmareggio 125g Parmigiano DOP 15kkHinta 5,69/kpl45,52/kg
- Järvikylä basilika rkk FIHinta 1,99/kpl
- SipuliHinta n. 0,14/kpl1,39/kg
- Pirkka sipuli 350g Suomi 2lkHinta 0,99/kpl2,83/kg
- Valkosipuli ulkomainen kgHinta n. 0,57/kpl11,49/kg
- Pirkka Luomu valkosipuli 100 g 2 lkHinta 1,99/kpl19,90/kg
- Mutti San Marzano kuoritut tomaatit D.O.P. 400gHinta 2,99/kpl7,48/kg
- Mutti kokonaiset Datterini tomaatit 400gHinta 2,49/kpl6,23/kg
- Mutti tuplakonsentroitu tomaattipyree 130gHinta 1,25/kpl9,62/kg
- Mutti tuplakonsentroitu tomaattipyree vihanneksilla 130gHinta 1,65/kpl12,69/kg
- Pirkka sokeri 1kgHinta 1,09/kpl1,09/kg
- K-Menu sokeri 1kgHinta 0,99/kpl0,99/kg
- San Francesco balsamiviinietikka 250mlHinta 3,19/kpl12,76/l
- Del duca aceto balsamico di Modena 250mlHinta 4,59/kpl18,36/l
- Plussa-etu −20 %Meira Basilika 7g pussiPlussa-kortillaEtuhinta 0,60/kpl85,71/kgIlman Plussa-korttia 0,75/kpl (107,14/kg)
- Pirkka basilika 8gHinta 0,65/kpl81,25/kg
- Santa Maria kokonainen Mustapippuri, pussi 22gHinta 1,29/kpl58,64/kg
- Plussa-etu −20 %Meira mustapippuri kokonainen 27g pussi maustePlussa-kortillaEtuhinta 0,87/kpl32,22/kgIlman Plussa-korttia 1,09/kpl (40,37/kg)
Voisit pitää myös näistä
- 30 - 60 min3,8(53 arviota)
- yli 60 min4,1(56 arviota)
- alle 30 min3,8(265 arviota)
- yli 60 min4,1(144 arviota)
- yli 60 min3,9(7 arviota)
- yli 60 min3,9(77 arviota)
- yli 60 min3,3(90 arviota)
- Videoyli 60 min4,6(96 arviota)
Arvostele resepti
ka. 4,3 (565 arviota)
- RS9 päivää sittenKestosuosikki
- Kri3 kuukautta sittenIhan super hyvää
- Pulu643 kuukautta sittenLeikataankohan ne munakoisot kuitenkin poikittain ei pitkittäin niin saadaan renkaita?
- Nammi4 kuukautta sittenTosi hyvin onnistui, kaikki tykkääsit ja kuitit eikä kuka huomannut ettei liha ees oo siellä.
- AP6 kuukautta sittenTodella herkullinen ruoka. Myös lihansyöjät huomaavat yleensä vasta myöhemmin ettei tässä ollutkaan lihaa. Mozzarella kannattaa omaan makuun laittaa aika ohkaiseksi. Ja kastikkeen kanssa olen alkanut ottaa enemmin aikaa. Mitä parempi tomaattisoossi sitä maukkaampi Melanzane.
- Italia-fani1 vuosi sittenMaukas ja tuhti lohturuoka talveen. Valmistamiseen kaikkine vaiheineen menee paljon aikaa, mutta lopputulos on sen arvoinen.
- Roponen1 vuosi sittenTodella herkullinen ruoka!
- Basilika1 vuosi sittenTodella maukasta! Hyvä niksi tuolla aiemmassa kommentissa paahtaa munakoisosiivut uunissa. Ensi kerralla laitan mozzarellaa vain kolme palloa, luulisin että se riittää oikein mainiosti tuomaan juustoisuutta.
- Lumiukko L.2 vuotta sittenKesti aivan liian kauan. Kastike on vetinen. Mozzarella tuli tosi sitkeä, ja ei sovi yhteen.
- Bueno2 vuotta sittenMahtavan makuinen ja vaivan arvoinen ruoka, vaikka valmistus kestääkin kauan. Itse lisään vielä mukaan karkeaa bulgaria ja kevyesti paistettua (vego)jauhelihaa. Meillä tämä syödään aina loppuun, vaikka kuinka ison satsin tekisi..
- Alpakkasoturi2 vuotta sittenTämä on kyllä erinomainen ja hyvin maukas resepti! Balsamiviinietikkaa tekee kastikkeesta erityisen hyvää, joten sitä ei kannata jättää pois. Oheen sopii raikas salaatti. Komppaan tovereitani vuodelta 2017 ja 2021, tälle reseptille olisi edelleen mukava saada kalorimäärä näkyviin! :). Kevyttä terveysruokaahan tämän ei kuulu olla, mutta olisi kiva tietää missä kalorimäärissä liikutaan.
- Rva. Ollikainen3 vuotta sittenTämä on herkkua, myös liharuokien ystävät ovat tykänneet! Toimii myös lämmitettynä seuraavana päivänä, jos sattuu jäämään yli. Vähän oikaisen reseptiä: pannulla paistamisen sijaan levitän munakoisoviipaleet uunipellille ja itketyksen jälkeen sipaisen hiukan oliiviöljyä pintaan ja pistän uuniin paahtumaan.
- Hansu3 vuotta sittenMuutamilla pienillä muutoksilla tästä tuli sellainen suosikkiruoka, että odotan jo seuraavaa kertaa! Upea resepti, nam!
- Heddastiina4 vuotta sittenHerkkuruoka. Ei ole niitä kaloreita saatu laskettua muutamassa vuodessa. Ehkä hyvä niin?
- Teri4 vuotta sittenTosi hyvä ohje tälle klassikkoherkulle, todella hyvää ja tästä pitävät jopa vannoutuneet lihansyöjäsukulaiseni. Roosalle kiitos vinkistä korvata osa mozzarellasta mifulla.
- Inka4 vuotta sittenIhan sairaan hyvää, ihanaa että on paljon juustoa ja makua! Tätä tekisi mieli syödä puoli vuokaa kerrallaan. Yksi suosikkiresepteistäni ja ihan mahtava lohturuoka.
- Ei juustohiiri5 vuotta sittenApua tätä juuston määrää! Aivan liikaa, ei mene alas tämä ruoka, vaikka muut ainekset ovatkin herkkuja. Jos vielä teen niin PAAAALJON vähemmän mozzarellaa.
- Mamma Mia5 vuotta sittenSuperherkullista! Tästä tuli ihan meidän suosikkiruoka! :)
- Nam5 vuotta sittenAivan täydellinen resepti! Maku oli kuin italialaisessa ravintolassa 😋
- Hurahtanut5 vuotta sittenAivan parhautta! Cittarissa oli munakoisot tarjouksessa ja ne huomattuani ei ollut enää muuta vaihtoehtoa kuin tehdä jälleen kerran tätä herkkua. Kiitos huippuohjeesta!
- Namskis6 vuotta sittenNam nam!
- Upu6 vuotta sittenOlen sellainen kokkaaja, etten aina piittaa annetuista paino tai kappalemääristä reseptissä ja tätä tehdessä ilmeni, että munakoisoa tuli vähän liikaa suhteessa tomaattikastikkeeseen, mutta sitten heittelin jääkaappiin jääneitä erilaisia levitteitä ja tahnoja täytteeksi ja maku on silti italialainen. Täytynee kokeilla oikeilla mittasuhteilla seuraavaksi, vaikka tämäkin jo vie kielen ja mielen mennessään.
- Kulinaristin alku7 vuotta sittenMaailman parasta ruokaa, totesi 5-vuotiaamme. Nyt, piiiiiiitkän tauon jälkeen taas uudelleen. Ei malttais oottaa herkun valmistumista. Parmesaani on oikein Rooman tuliaistahkosta raastettu 😋
- Kokki kolmonen7 vuotta sittenTodella hyvää, tästä reseptistä tuli uusi suosikki. Jätin munakoisot itkettämättä mutta ei haitannut. Hieman jäi vetiseksi. Muuten onnistui hyvin.
- tuikkutuikku7 vuotta sittenTämä italialainnen munakoisoherkku on niin herkku,teen tätä usein.
- Tomaatou tomeitou7 vuotta sittenAivan loistavan maukas ruoka! Lisäsin tähän vielä tomaattimaustettua nyhtökauraa tuomaan ruokaisuutta, ja toimi oikein hyvin!
- Donja7 vuotta sittenTosi hyvää! Lihansyöjämieskin tykkäsi. Hyvää myös seuraavana päivänä lämmitettynä.
- Kasvisruokailijat7 vuotta sittenIhana munakoisoresepti, suosittelen!
- Zirup7 vuotta sittenYksi parhaimpia ellei sitten paras kasvisruoka. Yleensä tämä on meillä viikonloppuherkku, mutta nyt päätettiin aloittaa viikko melanzanella. Aion laittaa mutkia suoriksi ja käyttää valmista pastasoosia. Saa nähdä kuinka käy.
- Mari8 vuotta sittenTää on niiin hyvää..laitoin kyllä vaan yhden purkin tomaattimurskaa, mutta hyvää tuli! Suosittelen! Olen ulkoimailla syönyt myös pasta version..ja hyvää oli myös niin!