Melanzane
Melanzane alla Parmigiana on perinteinen italialainen munakoisoruoka, josta maukas tomaattikastike ja mehevä mozzarella tekevät herkullisen. N. 2,25€/annos.
- 6 annosta
- yli 60 min
Ainekset
6 annosta
- n. 800gmunakoisoa
- 1/2tlsuolaa
- 4rklöljyä
- 4ps(à 125 g)Pirkka mozzarellaa
- 1/2ruukkuatuoretta basilikaa
Tomaattikastike
- 1(100 g)sipuli
- 3valkosipulinkynttä
- 1rklöljyä
- 2tlk(à 400 g)kokonaisia kuorittuja tomaatteja
- 2tlsokeria
- 1tlbasilikaa
- 1tlsuolaa
- 1/2tlmustapippuria
- 1dltuoreita basilikanlehtiä
Valmistus
yli 60 min- Viipaloi munakoisot pitkittäin noin 1/2 cm:n viipaleiksi. Levitä viipaleet leikkuulaudalle ja ripottele niiden pinnalle suolaa. Itketä munakoisoja noin 30 minuuttia.
- Valmista sillä aikaa tomaattikastike. Kuori ja hienonna sipuli sekä valkosipulinkynnet. Kuullota sipulit pannulla rasvassa. Lisää pannulle säilyketomaatit ja riko niitä pienemmiksi lastalla. Lisää tomaattisose, sokeri, etikka ja mausteet. Revi basilikanlehdet käsin pienemmiksi ja lisää kastikkeen joukkoon. Keitä tomaattikastiketta 30-40 minuuttia ja soseuta kastike halutessasi sauvasekoittimella.
- Kuivaa munakoisoviipaleet kevyesti talouspaperilla. Paista munakoisoviipaleet pannulla rasvassa, kunnes ne pehmenevät ja saavat hieman väriä. Viipaloi mozzarellat ohuiksi viipaleiksi.
- Lado munakoisoviipaleita uunivuoan pohjalle (24 cm x 24 cm). Levitä päälle tomaattikastiketta. Asettele tomaattikastikkeen päälle basilikanlehtiä, juustoviipaleita ja 1/3 parmesaaniraasteesta. Tee yhteensä kolme kerrosta niin, että päällimmäiseen kerrokseen tulee mozzarellaviipaleita ja loput parmesaaniraasteesta.
- Paista vuokaa 200-asteisen uunin alatasolla noin 45 minuuttia. Ripottele melanzanen pinnalle tuoretta basilikaa.
Tiesitkö että...
*Annoshinnat on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan 12/2016. Tuoretuotteiden hinnat vaihtelevat sesongeittain.Kategoriat
Pääraaka-aineet Sesongit Ruokalajit Teemat Erityisruokavaliot
Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteilla
Oletko verkkokauppaostoksilla? Valitsethan ensin kaupan, josta haluat tilauksesi tehdä.Valikoima ja hinnat kaupasta
Kommentoi
Herkkuruoka. Ei ole niitä kaloreita saatu laskettua muutamassa vuodessa. Ehkä hyvä niin?
Tosi hyvä ohje tälle klassikkoherkulle, todella hyvää ja tästä pitävät jopa vannoutuneet lihansyöjäsukulaiseni. Roosalle kiitos vinkistä korvata osa mozzarellasta mifulla.
Ihan sairaan hyvää, ihanaa että on paljon juustoa ja makua! Tätä tekisi mieli syödä puoli vuokaa kerrallaan. Yksi suosikkiresepteistäni ja ihan mahtava lohturuoka.
Apua tätä juuston määrää! Aivan liikaa, ei mene alas tämä ruoka, vaikka muut ainekset ovatkin herkkuja. Jos vielä teen niin PAAAALJON vähemmän mozzarellaa.
Superherkullista! Tästä tuli ihan meidän suosikkiruoka! :)
Aivan täydellinen resepti! Maku oli kuin italialaisessa ravintolassa 😋
Aivan parhautta! Cittarissa oli munakoisot tarjouksessa ja ne huomattuani ei ollut enää muuta vaihtoehtoa kuin tehdä jälleen kerran tätä herkkua. Kiitos huippuohjeesta!
Nam nam!
Olen sellainen kokkaaja, etten aina piittaa annetuista paino tai kappalemääristä reseptissä ja tätä tehdessä ilmeni, että munakoisoa tuli vähän liikaa suhteessa tomaattikastikkeeseen, mutta sitten heittelin jääkaappiin jääneitä erilaisia levitteitä ja tahnoja täytteeksi ja maku on silti italialainen. Täytynee kokeilla oikeilla mittasuhteilla seuraavaksi, vaikka tämäkin jo vie kielen ja mielen mennessään.
Maailman parasta ruokaa, totesi 5-vuotiaamme. Nyt, piiiiiiitkän tauon jälkeen taas uudelleen. Ei malttais oottaa herkun valmistumista. Parmesaani on oikein Rooman tuliaistahkosta raastettu 😋
Todella hyvää, tästä reseptistä tuli uusi suosikki. Jätin munakoisot itkettämättä mutta ei haitannut. Hieman jäi vetiseksi. Muuten onnistui hyvin.
Tämä italialainnen munakoisoherkku on niin herkku,teen tätä usein.
Aivan loistavan maukas ruoka! Lisäsin tähän vielä tomaattimaustettua nyhtökauraa tuomaan ruokaisuutta, ja toimi oikein hyvin!
Tosi hyvää! Lihansyöjämieskin tykkäsi. Hyvää myös seuraavana päivänä lämmitettynä.
Ihana munakoisoresepti, suosittelen!
Yksi parhaimpia ellei sitten paras kasvisruoka. Yleensä tämä on meillä viikonloppuherkku, mutta nyt päätettiin aloittaa viikko melanzanella. Aion laittaa mutkia suoriksi ja käyttää valmista pastasoosia. Saa nähdä kuinka käy.
Tää on niiin hyvää..laitoin kyllä vaan yhden purkin tomaattimurskaa, mutta hyvää tuli! Suosittelen! Olen ulkoimailla syönyt myös pasta version..ja hyvää oli myös niin!
Tosi hyvä resepti. Tätä tehdään uudelleen.
Todella hyvää! Kaikki, jopa perheen nirsoilija, tykkäsivät!
Olen jo aikaisemmin valmistanut Melanzanea ja voin lämpimästi suositella. Olen myös pyytänyt muutamaan otteeseen ruokalajin kalorimäärän, mutta turhaan.
Aivan mielettömän hyvää! Tätä tehdään uudestaan! Keitin kastiketta kauan ja lisäsin aurinkokuivattuja tomaatteja. Kiitos reseptistä!
Melanzane oli tosi hyvää, mutta paljonko kaloreita? Olen yrittänyt tätä aikaisemminkin kysyä, mutta en ole saanut vastausta.
kalorit, please, valitettavasti kaikille resepteille ei vielä ole laskettu ravintosisältöjä, mutta lisäämme niitä mahdollisuuksien mukaan. Välitän toiveesi eteenpäin.
Todella hyvää! Tosin aikaavievää ja monta työvaihetta, mutta ehdottomasti vaivan arvoista!
Ruoka oli hyvän makuista, mutta vetistä, siis nestettä oli liikaa. Itketin munakoisot. Auttaisiko, jos keitän ensi kerralla tomaattikastikkeen ilman kantta?
Kokk3, kiitos palautteestasi ja harmillista kuulla että melanzane on jäänyt vetiseksi. Tomaattikastiketta kannattaa kokeilla keittää seuraavalla kerralla ilman kantta.
Erittäin hyvää!
Oikein hyvä, että mainitaan munakoison "itketys". Mitä tulee valkosipuliin, ei mielestäni kuulu mukaan. En ole kokeillut reseptiä.
Todella herkullinen ruoka. On vaivansa väärti. Jää kyllä vakioreseptikseni. Lisukkeeksi vielä rapeaa vihersalaattia niin hyvä tulee!
Mitenhän paljon on kaloreita?