Melanzane
- Annosmäärä6 annosta
- Valmistusaikayli 60 min
- Gluteeniton
- Kasvis (lakto-ovo)
- Kananmunaton
- Gluteeniton
- Kasvis (lakto-ovo)
- Kananmunaton
Ainekset
n. 800 g | munakoisoa tai |
1/2 tl | suolaa tai |
4 rkl | öljyä tai |
4 ps (à 200 g/ 125 g) | tai |
1 dl | tai |
1/2 ruukkua | tuoretta basilikaa tai |
Tomaattikastike | |
---|---|
1 (100 g) | sipuli tai |
3 | valkosipulinkynttä tai |
1 rkl | öljyä tai |
2 tlk (à 400 g) | tai |
2 rkl | tai |
2 tl | sokeria tai |
1 tl | tai |
1 tl | basilikaa tai |
1 tl | suolaa tai |
1/2 tl | mustapippuria tai |
1 dl | tuoreita basilikanlehtiä tai |
Ravintosisältö
Energia | 681 kJ / 164 kcal |
Rasva | 11,5 g |
josta tyydyttynyttä | 4,8 g |
Hiilihydraatit | 5,9 g |
josta sokereita | 5,1 g |
Proteiini | 7,8 g |
Suola | 0,9 g |
Valmistus
Viipaloi munakoisot pitkittäin noin 1/2 cm:n viipaleiksi. Levitä viipaleet leikkuulaudalle ja ripottele niiden pinnalle suolaa. Itketä munakoisoja noin 30 minuuttia.
Valmista sillä aikaa tomaattikastike. Kuori ja hienonna sipuli sekä valkosipulinkynnet. Kuullota sipulit pannulla rasvassa. Lisää pannulle säilyketomaatit ja riko niitä pienemmiksi lastalla. Lisää tomaattisose, sokeri, etikka ja mausteet. Revi basilikanlehdet käsin pienemmiksi ja lisää kastikkeen joukkoon. Keitä tomaattikastiketta 30–40 minuuttia ja soseuta kastike halutessasi sauvasekoittimella.
Kuivaa munakoisoviipaleet kevyesti talouspaperilla. Paista munakoisoviipaleet pannulla rasvassa, kunnes ne pehmenevät ja saavat hieman väriä. Viipaloi mozzarellat ohuiksi viipaleiksi.
Lado munakoisoviipaleita uunivuoan pohjalle (24 cm x 24 cm). Levitä päälle tomaattikastiketta. Asettele tomaattikastikkeen päälle basilikanlehtiä, juustoviipaleita ja 1/3 parmesaaniraasteesta. Tee yhteensä kolme kerrosta niin, että päällimmäiseen kerrokseen tulee mozzarellaviipaleita ja loput parmesaaniraasteesta.
Paista vuokaa 200-asteisen uunin alatasolla noin 45 minuuttia. Ripottele melanzanen pinnalle tuoretta basilikaa.
Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla
Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.
- Munakoiso ulkomainenHinta n. 1,14/kpl3,79/kg
- Pirkka jodioitu ruokasuola 1kgHinta 1,19/kpl1,19/kg
- Pirkka rypsiöljy 450mlHinta 2,19/kpl4,87/l
- Plussa-etu −11 %Pirkka mozzarella 200g/125gPlussa-kortillaEtuhinta 2,80/2 kpl11,20/kgIlman Plussa-korttia 1,59/kpl (12,72/kg)
- Pirkka Parhaat Parmigiano Reggiano parmesan 200g laktoositonHinta 6,99/kpl34,95/kg
- Pirkka suomalainen basilika ruukussaHinta 0,99/kpl
- Pirkka sipuli 350g Suomi 2lkHinta 1,09/kpl3,11/kg
- Pirkka Luomu valkosipuli 100 g 2 lkHinta 1,69/kpl16,90/kg
- K-Menu kuoritut tomaatit tomaattitäysmehussa 400g/240gHinta 0,79/kpl1,98/kg
- Pirkka sokeri 1 kgHinta 1,49/kpl1,49/kg
- Pirkka Modenalainen balsamietikka 250mlHinta 3,79/kpl15,16/l
- Pirkka basilika 8gHinta 0,79/kpl98,75/kg
- Pirkka mustapippuri kokonainen 75gHinta 1,99/kpl26,53/kg
- Jozo jodioitu hienosuola 125gHinta 0,99/kpl7,92/kg
- Jozo jodioitu hienosuola 600gHinta 1,75/kpl2,92/kg
- Pirkka rypsiöljy 900mlHinta 3,99/kpl4,43/l
- Neito rypsiöljy 500mlHinta 4,35/kpl8,70/l
- Pirkka mozzarella 280g/125g laktoositonHinta 2,09/kpl16,72/kg
- Galbani Mozzarella vedessä 100g laktoositonHinta 2,19/kpl21,90/kg
- Pirkka Parhaat Parmigiano Reggiano juustoraaste 80gHinta 2,99/kpl37,38/kg
- Giovanni Ferrari Parmigiano Reggiano Dop 150gHinta 7,35/kpl49,00/kg
- Järvikylä basilika rkk FIHinta 1,89/kpl
- Pirkka sipuli 1kg Suomi 2lkHinta 1,69/kpl1,69/kg
- SipuliHinta n. 0,10/kpl0,95/kg
- Pirkka valkosipuli 100 g 2lkHinta 1,29/kpl12,90/kg
- Valkosipuli ulkomainen kgHinta n. 0,50/kpl9,95/kg
- Ciao Amore kuoritut tomaatit tomaattimehussa 400gHinta 1,39/kpl3,47/kg
- Plussa-etu −21 %Mutti Kokonaiset kuoritut tomaatit 400gPlussa-kortillaEtuhinta 2,50/2 kpl3,13/kgIlman Plussa-korttia 1,59/kpl (3,98/kg)
- Pirkka tomaattisose 70 gHinta 0,59/kpl8,43/kg
- Mutti tuplakonsentroitu tomaattipyree 140gHinta 0,99/kpl7,07/kg
- Dansukker Taloussokeri 1kgHinta 1,59/kpl1,59/kg
- K-Menu sokeri 1 kgHinta 1,39/kpl1,39/kg
- Del duca aceto balsamico di Modena 250mlHinta 4,29/kpl17,16/l
- San Francesco balsamiviinietikka 250mlHinta 3,19/kpl12,76/l
- Santa Maria Basilika Luomu, purkki 12gHinta 1,85/kpl154,17/kg
- Santa Maria Basilika 10gHinta 2,29/kpl229,00/kg
- Pirkka mustapippuri 21g kokonainenHinta 0,85/kpl40,48/kg
- Meira Mustapippuri 60g kokonainenHinta 2,45/kpl40,83/kg
Voisit pitää myös näistä
- 30 - 60 min3,6(41 arviota)
- yli 60 min4,0(52 arviota)
- yli 60 min3,2(81 arviota)
- yli 60 min4,1(127 arviota)
- alle 30 min3,8(251 arviota)
- yli 60 min3,9(68 arviota)
- 30 - 60 min4,0(108 arviota)
- yli 60 min3,6(11 arviota)
Arvostele resepti
- Roponen4 kuukautta sittenTodella herkullinen ruoka!
- Basilika5 kuukautta sittenTodella maukasta! Hyvä niksi tuolla aiemmassa kommentissa paahtaa munakoisosiivut uunissa. Ensi kerralla laitan mozzarellaa vain kolme palloa, luulisin että se riittää oikein mainiosti tuomaan juustoisuutta.
- Lumiukko L.6 kuukautta sittenKesti aivan liian kauan. Kastike on vetinen. Mozzarella tuli tosi sitkeä, ja ei sovi yhteen.
- Bueno8 kuukautta sittenMahtavan makuinen ja vaivan arvoinen ruoka, vaikka valmistus kestääkin kauan. Itse lisään vielä mukaan karkeaa bulgaria ja kevyesti paistettua (vego)jauhelihaa. Meillä tämä syödään aina loppuun, vaikka kuinka ison satsin tekisi..
- Alpakkasoturi1 vuosi sittenTämä on kyllä erinomainen ja hyvin maukas resepti! Balsamiviinietikkaa tekee kastikkeesta erityisen hyvää, joten sitä ei kannata jättää pois. Oheen sopii raikas salaatti. Komppaan tovereitani vuodelta 2017 ja 2021, tälle reseptille olisi edelleen mukava saada kalorimäärä näkyviin! :). Kevyttä terveysruokaahan tämän ei kuulu olla, mutta olisi kiva tietää missä kalorimäärissä liikutaan.
- Rva. Ollikainen1 vuosi sittenTämä on herkkua, myös liharuokien ystävät ovat tykänneet! Toimii myös lämmitettynä seuraavana päivänä, jos sattuu jäämään yli. Vähän oikaisen reseptiä: pannulla paistamisen sijaan levitän munakoisoviipaleet uunipellille ja itketyksen jälkeen sipaisen hiukan oliiviöljyä pintaan ja pistän uuniin paahtumaan.
- Hansu1 vuosi sittenMuutamilla pienillä muutoksilla tästä tuli sellainen suosikkiruoka, että odotan jo seuraavaa kertaa! Upea resepti, nam!
- Heddastiina2 vuotta sittenHerkkuruoka. Ei ole niitä kaloreita saatu laskettua muutamassa vuodessa. Ehkä hyvä niin?
- Teri3 vuotta sittenTosi hyvä ohje tälle klassikkoherkulle, todella hyvää ja tästä pitävät jopa vannoutuneet lihansyöjäsukulaiseni. Roosalle kiitos vinkistä korvata osa mozzarellasta mifulla.
- Inka3 vuotta sittenIhan sairaan hyvää, ihanaa että on paljon juustoa ja makua! Tätä tekisi mieli syödä puoli vuokaa kerrallaan. Yksi suosikkiresepteistäni ja ihan mahtava lohturuoka.
- Ei juustohiiri4 vuotta sittenApua tätä juuston määrää! Aivan liikaa, ei mene alas tämä ruoka, vaikka muut ainekset ovatkin herkkuja. Jos vielä teen niin PAAAALJON vähemmän mozzarellaa.
- Mamma Mia4 vuotta sittenSuperherkullista! Tästä tuli ihan meidän suosikkiruoka! :)
- Nam4 vuotta sittenAivan täydellinen resepti! Maku oli kuin italialaisessa ravintolassa 😋
- Hurahtanut4 vuotta sittenAivan parhautta! Cittarissa oli munakoisot tarjouksessa ja ne huomattuani ei ollut enää muuta vaihtoehtoa kuin tehdä jälleen kerran tätä herkkua. Kiitos huippuohjeesta!
- Namskis4 vuotta sittenNam nam!
- Upu5 vuotta sittenOlen sellainen kokkaaja, etten aina piittaa annetuista paino tai kappalemääristä reseptissä ja tätä tehdessä ilmeni, että munakoisoa tuli vähän liikaa suhteessa tomaattikastikkeeseen, mutta sitten heittelin jääkaappiin jääneitä erilaisia levitteitä ja tahnoja täytteeksi ja maku on silti italialainen. Täytynee kokeilla oikeilla mittasuhteilla seuraavaksi, vaikka tämäkin jo vie kielen ja mielen mennessään.
- Kulinaristin alku5 vuotta sittenMaailman parasta ruokaa, totesi 5-vuotiaamme. Nyt, piiiiiiitkän tauon jälkeen taas uudelleen. Ei malttais oottaa herkun valmistumista. Parmesaani on oikein Rooman tuliaistahkosta raastettu 😋
- Kokki kolmonen5 vuotta sittenTodella hyvää, tästä reseptistä tuli uusi suosikki. Jätin munakoisot itkettämättä mutta ei haitannut. Hieman jäi vetiseksi. Muuten onnistui hyvin.
- tuikkutuikku5 vuotta sittenTämä italialainnen munakoisoherkku on niin herkku,teen tätä usein.
- Tomaatou tomeitou5 vuotta sittenAivan loistavan maukas ruoka! Lisäsin tähän vielä tomaattimaustettua nyhtökauraa tuomaan ruokaisuutta, ja toimi oikein hyvin!
- Donja6 vuotta sittenTosi hyvää! Lihansyöjämieskin tykkäsi. Hyvää myös seuraavana päivänä lämmitettynä.
- Kasvisruokailijat6 vuotta sittenIhana munakoisoresepti, suosittelen!
- Zirup6 vuotta sittenYksi parhaimpia ellei sitten paras kasvisruoka. Yleensä tämä on meillä viikonloppuherkku, mutta nyt päätettiin aloittaa viikko melanzanella. Aion laittaa mutkia suoriksi ja käyttää valmista pastasoosia. Saa nähdä kuinka käy.
- Mari6 vuotta sittenTää on niiin hyvää..laitoin kyllä vaan yhden purkin tomaattimurskaa, mutta hyvää tuli! Suosittelen! Olen ulkoimailla syönyt myös pasta version..ja hyvää oli myös niin!
- Sini6 vuotta sittenTosi hyvä resepti. Tätä tehdään uudelleen.
- Pia6 vuotta sittenTodella hyvää! Kaikki, jopa perheen nirsoilija, tykkäsivät!
- Pirkkaan pettynyt6 vuotta sittenOlen jo aikaisemmin valmistanut Melanzanea ja voin lämpimästi suositella. Olen myös pyytänyt muutamaan otteeseen ruokalajin kalorimäärän, mutta turhaan.
- Satunnainen kokkaaja6 vuotta sittenAivan mielettömän hyvää! Tätä tehdään uudestaan! Keitin kastiketta kauan ja lisäsin aurinkokuivattuja tomaatteja. Kiitos reseptistä!
- kalorit, please6 vuotta sittenMelanzane oli tosi hyvää, mutta paljonko kaloreita? Olen yrittänyt tätä aikaisemminkin kysyä, mutta en ole saanut vastausta.
- K-Kuluttajapalvelu6 vuotta sittenkalorit, please, valitettavasti kaikille resepteille ei vielä ole laskettu ravintosisältöjä, mutta lisäämme niitä mahdollisuuksien mukaan. Välitän toiveesi eteenpäin.