• Sesongin herkut
  • Erityisruokavaliot

Rouheiset sämpyläsolmut

Rouheiset sämpyläsolmut
Testattu K-Ruoka koekeittiössä
  • 16 kpl
  • yli 60 min
  • 159 kcal / annos (60g)

Ainekset

16 kpl

Valmistus

yli 60 min
  1. Sekoita maito ja jogurtti keskenään ja lämmitä ne +42-asteiseksi eli hieman kädenlämpöä lämpimämmäksi. Sekoita kuivahiiva pieneen määrään jauhoja ja lisää nesteeseen. Lisää hunaja ja suola.
  2. Alusta taikinaan vähitellen loput jauhoista. Lisää pähkinät ja öljy alustamisen loppuvaiheessa. Taikina saa olla pehmeää. Kohota taikinaa kulhossa lämpimässä ja vedottomassa paikassa leivinliinan alla noin 20 minuuttia.
  3. Leivo taikina tangoksi ja leikkaa se 16 palaan. Pyörittele palat paksuhkoiksi säikeiksi niin, että juuri ja juuri saat säikeet solmuun. Nosta sämpyläsolmut pellille leivinpaperin päälle ja kohota hyvin. Paista 225 asteessa noin 10 minuuttia. Tarjoa lämpiminä halkaistuna esimerkiksi juustoviipaleen kanssa.

Ravintosisältö perannos 60g100 g

  • 159 kcal663 kJ
  • Proteiinia5,02 g
  • Hiilihydraatteja19,9 g
  • Rasvaa6,47 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kommentoi

Arvosana reseptille