Hyppää sisältöön
Helpot gluteenittomat tummat sämpylät Testattu K-Ruoka koekeittiössä

Helpot gluteenittomat tummat sämpylät

  • Annosmäärä12 kpl
  • Valmistusaikayli 60 min
  • Laktoositon
  • Gluteeniton
  • Maidoton
  • Kananmunaton
Helpot gluteenittomat sämpylät valmistuvat hetkessä tummasta jauhoseoksesta, jossa on mukana psylliumia. Nämä gluteenittomat sämpylät maistuvat kaikille!
  • Laktoositon
  • Gluteeniton
  • Maidoton
  • Kananmunaton

Ainekset

12 kpl

Ravintosisältö

  • Energia
    747 kJ / 179 kcal
  • Rasva
    4,6 g
  • josta tyydyttynyttä
    0,4 g
  • Hiilihydraatit
    29 g
  • josta sokereita
    3,9 g
  • Proteiini
    3,1 g
  • Suola
    0,8 g
Ravintoarvot ovat laskennallisia ja suuntaa antavia

Valmistus

yli 60 min
  1. Sekoita noin 42 asteiseen veteen kuivahiiva, hunaja tai siirappi ja suola. Lisää jauhot vähitellen puuhaarukalla sekoittaen. Lisää öljy. Taikina saa olla pehmeää. Kohota liinan alla 10 minuuttia.
  2. Leivo taikinasta 12 sämpylää. Nosta sämpylät pellille leivinpaperin päälle ja kohota noin 20 minuuttia. Paista 225 asteessa noin 15 minuuttia.

Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla

Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.

Valikoima ja hinnat kaupasta
Reseptit on testattu reseptissä mainituilla raaka-aineilla. Huomioithan, että vaihtoehtoisten raaka-aineiden ominaisuudet voivat vaihdella ja vaikuttaa ruoan onnistumiseen. Tarkista tuotteiden soveltuvuus aina pakkausmerkinnöistä, kun valmistat ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle.

Voisit pitää myös näistä

Arvostele resepti

ka. 3,4 (53 arviota)

  • Inkeri
    2 vuotta sitten
    Sama homma kuin Pirjolla. Taikina oli aivan liian lirua. Kokeilin lisätä vielä desin jauhoja, mutta silti.
  • K-Kuluttajapalvelu
    2 vuotta sitten
    Inkeri, ikävä kuulla, etteivät sämpylät ole onnistuneet. Välitämme palautteesi resepteistä vastaaville henkilöille.
  • Säätäjä
    3 vuotta sitten
    Olipa kuohkeita sämpylöitä! Omaan makuun riitti puolet vähemmän suolaa ja hunajaa. Ja käytin eri valmistajan jauhoja, kuin ohjeessa.
  • Mauriz
    3 vuotta sitten
    Kiitos näistä resepteistä. Täytyy leipoa gluteenitonta ruoka- /kahvivieraita varten.
  • raaka sämpylä
    4 vuotta sitten
    tein sämpylöitä viisi kertaa ja aina raaka sisältä, pyysin myös siskojani tekemään ja raakoja heilläkin eli jokin ohjeessa ei täsmää.
  • K-Kuluttajapalvelu
    4 vuotta sitten
    Pirjo, harmillista kuulla ettei leivonta ole onnistunut. Palautteesi välittyy resepteistä vastaaville henkilöille.
  • Pirjo
    4 vuotta sitten
    En tiedä mitä tein väärin mut seos jäi niin veteläksi ettei sitä voinut leipoa
  • Johanna
    4 vuotta sitten
    Nami!kuohkeita tuli ja todella maukkaita