Helpot sämpylätTestattu K-Ruoka koekeittiössä

Helpot sämpylät

  • Annosmäärä12 kpl
  • Valmistusaikayli 60 min
  • Kasvis (lakto-ovo)
  • Kananmunaton
Tuoreiden sämpylöiden tuoksua on vaikea vastustaa. Helpot sämpylät maistuvat parhailta tuoreina.
  • Kasvis (lakto-ovo)
  • Kananmunaton

Ainekset

12 kpl
1/2 l
 
tai
1 ps (11 g)
 
Pirkka kuivahiivaa
tai
n. 11 dl
 
tai
2 rkl
 
tai
1 tl
 
tai
1/2 dl
 
öljyä
tai

Ravintosisältö

Energia
970 kJ / 231 kcal
Rasva
5,8 g
josta tyydyttynyttä
0,9 g
Hiilihydraatit
35,5 g
josta sokereita
5,4 g
Proteiini
7,7 g
Suola
0,6 g
Ravintoarvot ovat laskennallisia ja suuntaa antavia

Valmistus

yli 60 min

Lämmitä neste 42-asteiseksi eli hieman kädenlämpöä lämpimämmäksi. Sekoita kuivahiiva pieneen määrään jauhoja ja lisää veteen.

Lisää hunaja tai siirappi ja suola. Alusta taikinaan vähitellen loput jauhoista ja lisää öljy alustamisen loppuvaiheessa. Taikina saa olla pehmeää.

Kohota taikinaa kulhossa liinan alla 20–30 minuuttia.

Leivo taikinasta 50 cm pitkä pötkö ja leikkaa se noin 12 palaan. Nosta sämpylät pellille leivinpaperin päälle ja kohota hyvin.

Paista 225 asteessa noin 10 minuuttia. Tarjoa lämpiminä esimerkiksi tuorejuuston kanssa.

Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla

Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.

Valikoima ja hinnat kaupasta
  • Pirkka suomalainen kevytmaito 1l
    Hinta 0,95/kpl
    0,95/l
  • Sunnuntai kuivahiiva 4x11 g
    Hinta 1,49/kpl
    33,86/kg
  • Pirkka kolmen viljan sämpyläjauho 2 kg
    Hinta 3,25/kpl
    1,63/kg
  • Pirkka juokseva hunaja 350g
    Hinta 3,69/kpl
    10,54/kg
  • Pirkka jodioitu ruokasuola 1kg
    Hinta 1,19/kpl
    1,19/kg
  • Sunnuntai kuivahiiva 10x11 g
    Hinta 3,15/kpl
    28,64/kg
Reseptit on testattu reseptissä mainituilla raaka-aineilla. Huomioithan, että vaihtoehtoisten raaka-aineiden ominaisuudet voivat vaihdella ja vaikuttaa ruoan onnistumiseen. Tarkista tuotteiden soveltuvuus aina pakkausmerkinnöistä, kun valmistat ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle.

Voisit pitää myös näistä

Arvostele resepti

ka. 4,0 (885 arviota)

  • Kakka
    15 päivää sitten
    Super hyvä lapseni tykkää tosi paljon😍
  • Kittimirri
    1 kuukausi sitten
    Kuori mukavan rapea ja sisus oikein maukas 😋hyvää vieraidenkin mielestä
  • Suosikkisämpylät
    2 kuukautta sitten
    Tällä sämpyläreseptillä onnistuu joka kerta. Aina niin pehmoisia ja isoja sämpylöitä! Taikinasta tulee helposti 16-20 kpl. Nam!
  • Satu
    2 kuukautta sitten
    Hyvä nopea resepti. Toimii myös spelttijauhoilla:)
  • Lende
    3 kuukautta sitten
    Hei! En tiedä mikä meni pieleen ihan littanoitanoita ja ihan kovia sämpylöitä tuli. Kohotin kunnolla mutta ei sit kohonneet uunissa Ei tarvii Toista kertaa tehdä.
  • moi
    4 kuukautta sitten
    huonoin sämpylä ohje ikinä
  • Vegenakki
    4 kuukautta sitten
    Helppo resepti ja tuli hyvät sämpylät!
  • Tuohiperän jauhopeukalo
    5 kuukautta sitten
    Hyviä tuli. Kiitos hyvä RESEPTI. Laitoin vehnäjauhoja puolet, en sitten miettinyt jauhojen määrää
  • Veo
    6 kuukautta sitten
    En tiedä mikä meni pieleen mutta taikina oli erittäin löysää, en tiedä kohosiko ollenkaan. Lättäniksi jäivät, harmi
  • An
    6 kuukautta sitten
    Todella hyvää resepti, olen laittanut 1dl kaurajauhoja ja 9dl vehnäjauhoja- maku on todella hyvä!
  • vierailija
    7 kuukautta sitten
    taikina juuttuu sormiin
  • Satu
    8 kuukautta sitten
    Onnistuisikohan gluteenittomilla jauhoilla myös 🤔😊
  • Nami Nami
    8 kuukautta sitten
    Oon tehny tällä ohjeella super monta kertaa ja joka kerta toiminu moittetomasti! Vähän jauhoja on vaan joutunut lisäämään.
  • Jauhojako liian vähän
    10 kuukautta sitten
    Hyvä perus resepti mitä voi lähteä omaan makuun työstämään! Vähän lisäsin itse suolaa, vähensin siirappia ja öljyn sijasta sulatin voita sekaan, mutta nämähän on makuasioita. Hauska myös kun osa kommentoinut, että ei jauhot riittänyt. Itse en saanut ihan kaikkia menemään ja hyvin pysyi kasassa😃
  • Sasu
    1 vuosi sitten
    Kivan helppo ohje muistaa ulkoakin. Nopeasti valmistuvat, kun käyttää taikinan tekoon konetta ja sitten vain kohotuksen jälkeen pellille ja kohottaa vielä hieman ennen uuniin laittoa. Itse olen lisännyt kaljamaltaita, kaurahiutaleita, ruishiutaleita/jauhoja ja vähentänyt niiden osalta vehnäjauhoja. Mitä milloinkin kaapista löytyy! Saa erilaisen maun. Myös mausteita on kiva kokeilla taikinaan. mm valkosipulia, chiliä, yrttejä jne. Tämä on siis helppo perusohje nopeille sämpylöille. Mikä parasta nämä säilyvätkin todella kauan hyvinä. Suosittelen kokeilemaan repetiä.
  • Tamperelainen
    1 vuosi sitten
    Suosikkiresepti - mutta Pekka sämpyläjauhoja en suosittele! Murskattujen jyvien osuus on noin 25 prosenttia ja ne ovat niin isoja ja kovia että jäävät hampaitten väliin. Siivilöin jyvät pois ja käytin pussin loppuun. Seuraavalla kauppareissulla Pirkka sämpyläjauhot jäävät hyllyyn.
  • Tamperelainen
    1 vuosi sitten
    Näissä reseptissä pitäisi aina olla suositeltu paistolämpötila sekä kieroilmalla että ilmAn puhallusta! Kaikki eivät ole mestarileipojia...
  • Evu
    1 vuosi sitten
    Maailman paras resepti sämpylöille ihanan makuisia ja rapeita, suosittelen iso peukku!
  • Susku
    1 vuosi sitten
    Oli todella helppo resepti ja sämpylöistä tuli todella hyviä. Jatkoon!
  • K-Kuluttajapalvelu
    1 vuosi sitten
    J, sämpylöitä kannattaa kohottaa ennen paistamista, kunnes silmämääräisesti arvioiden sämpylät ovat lähteneet nousemaan ja niiden muoto on alkanut hieman pyöristyä. Tähän kuluu yleensä noin 15-30 minuuttia esimerkiksi keittiön lämpötilasta riippuen.
  • J
    1 vuosi sitten
    Kuinka pitkä aika on "antaa sämpylöiden rauhassa kohota"?
  • Pulla
    1 vuosi sitten
    Helpompaa oli tehdä 3,5 h kestävät sämpylät - siivoamista riitti näissä.
  • Tuntematon
    1 vuosi sitten
    Muuten hyvä, mutta itse lisäsin vähän lisää jauhoja ja 10min ei riittänyt paistumiseen, muuten todella hyvä ja selkeä ohje!
  • Paakari
    2 vuotta sitten
    Toimiva perusohje, vähän muilla aineksilla soveltaen sitten omaan suuhun sopivaksi. Öljyä ei tarvitse, 10 min paistoaika lyhyt ainakin omalle uunille.
  • Leipoja
    2 vuotta sitten
    Korvasin siirapin 1 rkl fariinisokerilla ja tuli oikein hyvää. 225 asteessa tulee rapea kuori, 200 asteessa jää sisältä löysäksi. Nämä ovat parempia kuin kaupan sämpylät. Hinnaksi tulee noin puolet kaupan sämpylän hinnoista.
  • Sämmylä tonttu
    2 vuotta sitten
    Tosi hyvää makuhermoile
  • 200 asteessa liian löysiä...
    2 vuotta sitten
    Ok, kiitos paljon --> johtuu sitten varmaan tosta uunista. =)
  • 200 asteessa liian löysiä...
    2 vuotta sitten
    Onko toi 225 astetta kiertoilmauunissa myös?
  • K-Kuluttajapalvelu
    2 vuotta sitten
    200 asteessa liian löysiä..., 225 C on testattu K-Koekeittiöllä tavallisella tasalämpöuunilla. Kiertoilmauunilla kannattaa käyttää hiukan matalampaa lämpötilaa.
  • KB
    3 vuotta sitten
    Björksav kunde man säkert använda som vätska så här på våren!