Helpot sämpylätTestattu K-Ruoka koekeittiössä

Helpot sämpylät

Tuoreiden sämpylöiden tuoksua on vaikea vastustaa. Helpot sämpylät maistuvat parhailta tuoreina.

  • 12 kpl
  • yli 60 min
  • 218 kcal / 100 g

Ainekset

12 kpl

Valmistus

yli 60 min
  1. Lämmitä neste 42-asteiseksi eli hieman kädenlämpöä lämpimämmäksi. Sekoita kuivahiiva pieneen määrään jauhoja ja lisää veteen. Lisää hunaja tai siirappi ja suola. Alusta taikinaan vähitellen loput jauhoista ja lisää öljy alustamisen loppuvaiheessa. Taikina saa olla pehmeää. Kohota taikinaa kulhossa liinan alla 20-30 minuuttia.
  2. Leivo taikinasta 50 cm pitkä pötkö ja leikkaa se noin 12 palaan. Nosta sämpylät pellille leivinpaperin päälle ja kohota hyvin. Paista 225 asteessa noin 10 minuuttia. Tarjoa lämpiminä esimerkiksi tuorejuuston kanssa.

Kategoriat

Ravintosisältö per 100 g

  • 218 kcal914 kJ
  • Proteiinia 6,55 g
  • Hiilihydraatteja35,2 g
  • Rasvaa5,52 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-Citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteilla

Oletko verkkokauppaostoksilla? Valitsethan ensin kaupan, josta haluat tilauksesi tehdä.
Valikoima ja hinnat kaupasta
Iso Omena
Vaihda
  • Pirkka kuivahiiva 4x11g
    Pirkka kuivahiiva 4x11g
    1,09/kpl24,77/kg
  • Sunnuntai kuivahiiva 10x11 g
    Sunnuntai kuivahiiva 10x11 g
    2,79/kpl25,36/kg
  • Sunnuntai kuivahiiva 4x11 g
    Sunnuntai kuivahiiva 4x11 g
    1,35/kpl30,68/kg
  • Pirkka kolmen viljan sämpyläjauho 2 kg
    Pirkka kolmen viljan sämpyläjauho 2 kg
    2,15/kpl1,08/kg
  • Myllyn Paras Sämpyläjauhoseos 2 kg
    Myllyn Paras Sämpyläjauhoseos 2 kg
    1,99/kpl1,00/kg
  • Myllärin Sämpyläjauhoseos 2kg
    Myllärin Sämpyläjauhoseos 2kg
    2,29/kpl1,15/kg
  • Pirkka juokseva hunaja 500g
    Pirkka juokseva hunaja 500g
    3,99/kpl7,98/kg
  • Pirkka juokseva hunaja 350g
    Pirkka juokseva hunaja 350g
    3,25/kpl9,29/kg
  • Pirkka Luomu juokseva hunaja 350g
    Pirkka Luomu juokseva hunaja 350g
    3,75/kpl10,71/kg
  • Pirkka jodioitu ruokasuola 1kg
    Pirkka jodioitu ruokasuola 1kg
    0,65/kpl
  • Pirkka Parhaat Himalajan suola 500g
    Pirkka Parhaat Himalajan suola 500g
    2,29/kpl4,58/kg
  • Meira ruokasuola 1kg jodioitu
    Meira ruokasuola 1kg jodioitu
    0,95/kpl
  • Pirkka rypsiöljy 450ml
    Pirkka rypsiöljy 450ml
    1,69/kpl3,76/l
  • Pirkka rypsiöljy 900ml
    Pirkka rypsiöljy 900ml
    2,49/kpl2,77/l
  • Pirkka kylmäpuristettu rypsiöljy 500ml
    Pirkka kylmäpuristettu rypsiöljy 500ml
    2,99/kpl5,98/l
Reseptit on testattu reseptissä mainituilla raaka-aineilla. Huomioithan, että vaihtoehtoisten raaka-aineiden ominaisuudet voivat vaihdella ja vaikuttaa ruoan onnistumiseen. Tarkista tuotteiden soveltuvuus aina pakkausmerkinnöistä, kun valmistat ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle.

Kommentoi

Arvosana reseptille 425 arvostelua
  • Amen. 15.5.2020

    Ei yhtään siirappeja sokeria mihinkään leipään ikinä . Ihmiset turpoo ja lihoo eikä nälkä mene . Leipä on leipä pulla on pulla . Sokeritautia vastaan voi taistella sokerittomilla leivillä ja sämpylä on leipä .

  • Laatua vailla 15.5.2020

    Kaupoista ei oikeesti saa hyviä sämpylöitä . Ne missä on pelkkää ilmaa on liikaa nostatettu. Kunnollisia ei oo. Kuin myös kuivakakut on ilmaa .

  • Pasane11.5.2020

    En tiedä miten joku voi saada tästä taikinasta vain 12 tai jopa vain 6 sämpylää.. Itselle tulee noin 16-24. 😄 Resepti on loistava, maku myös!

  • Ellu29.3.2020

    Voiko hunajaa tai siirappia korvata millään?

  • K-Kuluttajapalvelu29.3.2020

    Ellu, resepti on testattu käyttämällä hunajaa tai sokeria, mutta toki nämä makeuttajat voi korvata esimerkiksi tavallisella sokerilla. Tällöin kannattaa kuitenkin ottaa huomioon, että sokeria tarvitaan hieman enemmän kuin hunajaa tai siirappia, jotta sama määrä makeutta saavutetaan. Lisäksi nesteen määrää voi joutua hieman lisämään, jos nestemäisen makeuttajan korvaa kiinteällä.

  • Lisa Kilpi16.2.2020

    Tosi hyvää mutta mulle ei ainakaan tule 12kp mulle tulee 7kp Mutta muuten hyvä:)

  • Jomppa13.11.2019

    Leivon tän ja sitku maistoin oli kauheen hyvää!

  • Jokukiva12.10.2019

    Voiko sämpylät jättää turpoamaan yön yli?

  • K-Kuluttajapalvelu12.10.2019

    Jokukiva, jos haluat kohottaa sämpylöitä yön yli kannattaa taikina tehdä kylmään nesteeseen, kohottaa taikinaa yön yli jääkaapissa ja muotoilla sämpylät aamulla. Yösämpylöiden ohje löytyy myös osoitteesta: https://www.k-ruoka.fi/reseptit/yosampylat

  • Ei mikään leipuri29.9.2019

    Ihan älyttömän hyvät sämpylät tuli! Ehdottomasti jatkoon :) tosin laitoin teelusikallisen sokeria ja 6 rkl öljyä, lisäsin myös kaurahiutaleita pinnalle. Paistoin viimeiset minuutit ylätasolla ja tulipas ihanan rapea kuori. Kaikki meni, anoppi halusi ohjeen ja lapset halusivat huomennakin näitä, joten ohje talteen ja huomenna taas leipomaan.

  • Leipurihiiva26.4.2019

    Erittäin hyvä ohje ja video lisäksi.😀

  • Hyvät ohjeet 23.4.2019

    Voidellaanko vedellä?

  • K-Kuluttajapalvelu23.4.2019

    Hyvät ohjeet, sämpylät voi halutessaan voidella vedellä.

  • Jauhopeukalot6.4.2019

    Tosi hyvä resepti!

  • Leipuri14.3.2019

    Todella hyvä ja helppo resepti! Kiitos. Tätä tulen käyttämään jatkossakin!

  • Ellu30.7.2018

    Tein äidille töihin ja vein ne pyörällä

  • Ihme nainen30.7.2018

    Ihan sika helppo tehdä ja tosi hyvii

  • El30.4.2018

    Selkeä ohje!

  • minsku8626.2.2018

    älyttömän hyviä! ite lisäsin hieman enemmän suolaa

  • Ansku31.10.2017

    Hei millä sekoitit sämpylätaikina ainekset puulastalla vai millä?

  • K-Kuluttajapalvelu31.10.2017

    Ansku, taikinan voi sekoittaa käsin tai esimerkiksi yleiskoneella.

  • Hiiva27.10.2017

    Voinko käyttää tavallista hiivaa?:)

  • K-Kuluttajapalvelu27.10.2017

    Hiiva, sämpylät voi hyvin tehdä myös tuorehiivalla, mutta tällöin hiivaa tarvitaan noin 30 g ja nesteen lämpö saa olla matalampi. Vinkkejä hiivan käyttöön voit lukea osoitteesta: https://www.k-ruoka.fi/ruoanlaiton-kasikirja/tuorehiiva-ja-kuivahiiva-leivonnassa/

  • 😀😀18.10.2017

    Hyvä

  • Siemeniä taikinaan6.7.2017

    Tykkään vähän löysemmästä taikinasta, jossa on siemeniä, joten tupla-annokseen korvasin osan jauhoista kaurahiutaleilla, ruisjahoilla, pellavansiemenillä ja kuorituilla seesaminsiemenillä. Lisäksi laitoin hieman enemmän öljyä ja vähemmän jauhoja.

  • Pullasämpylä6.10.2016

    Todella hyvää:)!