Helpot sämpylät
- Annosmäärä12 kpl
- Valmistusaikayli 60 min
- Kasvis (lakto-ovo)
- Kananmunaton
Helpot sämpylät leivotaan sämpyläjauhoista eikä niitä tarvitse edes pyöritellä, tällä ohjeella onnistut varmasti! Itse tehdyt sämpylät maistuvat uunituoreina.
- Kasvis (lakto-ovo)
- Kananmunaton
Ainekset
12 kpl
1/2 l | tai |
1 ps (11 g) | Pirkka kuivahiivaa tai |
n. 11 dl | tai |
2 rkl | tai |
1 tl | tai |
1/2 dl | rypsiöljyä tai |
Ravintosisältö
Energia | 970 kJ / 231 kcal |
Rasva | 5,8 g |
josta tyydyttynyttä | 0,9 g |
Hiilihydraatit | 35,5 g |
josta sokereita | 5,4 g |
Proteiini | 7,7 g |
Suola | 0,6 g |
Ravintoarvot ovat laskennallisia ja suuntaa antavia
Valmistus
yli 60 min
Lämmitä neste 42-asteiseksi eli hieman kädenlämpöä lämpimämmäksi. Sekoita kuivahiiva pieneen määrään jauhoja ja lisää veteen.
Lisää hunaja tai siirappi ja suola. Alusta taikinaan vähitellen loput jauhoista ja lisää öljy alustamisen loppuvaiheessa. Taikina saa olla pehmeää.
Kohota taikinaa kulhossa liinan alla 20–30 minuuttia.
Leivo taikinasta 50 cm pitkä pötkö ja leikkaa se noin 12 palaan. Nosta sämpylät pellille leivinpaperin päälle ja kohota hyvin.
Paista 225 asteessa noin 10 minuuttia. Tarjoa lämpiminä.
Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla
Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.
Valikoima ja hinnat kaupasta
- Pirkka suomalainen kevytmaito 1lHinta 0,95/kpl0,95/l
- Sunnuntai kuivahiiva 4x11 gHinta 1,49/kpl33,86/kg
- Pirkka kolmen viljan sämpyläjauho 2 kgHinta 3,25/kpl1,63/kg
- Pirkka juokseva hunaja 350gHinta 3,49/kpl9,97/kg
- Pirkka jodioitu ruokasuola 1kgHinta 1,19/kpl1,19/kg
- Valio kevytmaito 5 dlHinta 1,25/kpl2,50/l
- Pirkka kevytmaito 5dlHinta 0,79/kpl1,58/l
- Pirkka kuivahiiva 4x11gHinta 1,09/kpl24,77/kg
- Sunnuntai kuivahiiva 10x11 gHinta 3,15/kpl28,64/kg
- Sunnuntai Kaurainen Sämpylämix 400gHinta 2,95/kpl7,38/kg
- Myllärin Luomu Hurjan Viljainen sämpyläjauho 1kgHinta 2,55/kpl2,55/kg
- SAM Kesäkukka juokseva hunaja 250gHinta 4,15/kpl16,60/kg
- SAM Reilun kaupan hunaja juokseva 250gHinta 4,29/kpl17,16/kg
- Jozo jodioitu hienosuola 125gHinta 0,99/kpl7,92/kg
- Jozo jodioitu hienosuola 600gHinta 1,75/kpl2,92/kg
- Pysyvästi edullinenKeiju rypsiöljy 0,5lHinta 2,15/kpl4,30/l
- Neito rypsiöljy 500mlHinta 4,25/kpl8,50/l
Voisit pitää myös näistä
- yli 60 min4,4(9 arviota)
- yli 60 min3,9(39 arviota)
- yli 60 min3,4(124 arviota)
- 30 - 60 min3,8(1 486 arviota)
- yli 60 min3,5(20 arviota)
- yli 60 min4,1(27 arviota)
- yli 60 min5,0(2 arviota)
- 30 - 60 min
Arvostele resepti
ka. 3,9 (987 arviota)
- Timppa 11 kuukausi sittenHelpot tehdä ja hyviä olivat, kaikki meni uunista tullessaan lämpiminä.
- Laura1 kuukausi sittenHyviä olivat! Lapsetkin söivät 😊
- Emma1 kuukausi sittenTarttui käsiin paljon. Mutta tuli hyvän näköisiä ja maukuisia!
- Muori3 kuukautta sittenOnnistuu hyvin myös gluteenittomilla jauhoilla. Taikinaa ei tehdä niin kiinteäksi kuin sämpyläjauhoilla jossa gluteenia.
- j4 kuukautta sittenparas
- Satsumi4 kuukautta sittenNää oli tosi hyviä
- S4 kuukautta sittenItselle toisi vaikea resepti piti äitiltä kysy apu. Miksi ei vois olla selvä ohje. 1/2 onko see 0,5 (sama merkki mitä kupissa) tai 1l ja 0.5 pääle. Sekavaa mutta jotaki ehkä siitä tuu.
- Miko4 kuukautta sittenEi kyllä aina onnistu. Menin ohjeitten mukaan ja ei toiminut. Piti sen jälkeen soveltaa ja lisätä paljon enemmän nestettä, että tulisi jotain, mutta kyllä siitä sitten tuli ihan hyvää.
- Hanna5 kuukautta sittenTeen aina tällä ohjeella vaikka en osaa leipoa yhtään ja aina onnistuu! Jauhoja menee n. 9 dl minulla.
- Emppu5 kuukautta sittenTosi hyvä
- Kakka9 kuukautta sittenSuper hyvä lapseni tykkää tosi paljon😍
- Kittimirri9 kuukautta sittenKuori mukavan rapea ja sisus oikein maukas 😋hyvää vieraidenkin mielestä
- Suosikkisämpylät10 kuukautta sittenTällä sämpyläreseptillä onnistuu joka kerta. Aina niin pehmoisia ja isoja sämpylöitä! Taikinasta tulee helposti 16-20 kpl. Nam!
- Satu11 kuukautta sittenHyvä nopea resepti. Toimii myös spelttijauhoilla:)
- Vegenakki1 vuosi sittenHelppo resepti ja tuli hyvät sämpylät!
- Tuohiperän jauhopeukalo1 vuosi sittenHyviä tuli. Kiitos hyvä RESEPTI. Laitoin vehnäjauhoja puolet, en sitten miettinyt jauhojen määrää
- Veo1 vuosi sittenEn tiedä mikä meni pieleen mutta taikina oli erittäin löysää, en tiedä kohosiko ollenkaan. Lättäniksi jäivät, harmi
- An1 vuosi sittenTodella hyvää resepti, olen laittanut 1dl kaurajauhoja ja 9dl vehnäjauhoja- maku on todella hyvä!
- Satu1 vuosi sittenOnnistuisikohan gluteenittomilla jauhoilla myös 🤔😊
- Nami Nami1 vuosi sittenOon tehny tällä ohjeella super monta kertaa ja joka kerta toiminu moittetomasti! Vähän jauhoja on vaan joutunut lisäämään.
- Jauhojako liian vähän1 vuosi sittenHyvä perus resepti mitä voi lähteä omaan makuun työstämään! Vähän lisäsin itse suolaa, vähensin siirappia ja öljyn sijasta sulatin voita sekaan, mutta nämähän on makuasioita. Hauska myös kun osa kommentoinut, että ei jauhot riittänyt. Itse en saanut ihan kaikkia menemään ja hyvin pysyi kasassa😃
- Sasu1 vuosi sittenKivan helppo ohje muistaa ulkoakin. Nopeasti valmistuvat, kun käyttää taikinan tekoon konetta ja sitten vain kohotuksen jälkeen pellille ja kohottaa vielä hieman ennen uuniin laittoa. Itse olen lisännyt kaljamaltaita, kaurahiutaleita, ruishiutaleita/jauhoja ja vähentänyt niiden osalta vehnäjauhoja. Mitä milloinkin kaapista löytyy! Saa erilaisen maun. Myös mausteita on kiva kokeilla taikinaan. mm valkosipulia, chiliä, yrttejä jne. Tämä on siis helppo perusohje nopeille sämpylöille. Mikä parasta nämä säilyvätkin todella kauan hyvinä. Suosittelen kokeilemaan repetiä.
- Tamperelainen1 vuosi sittenSuosikkiresepti - mutta Pekka sämpyläjauhoja en suosittele! Murskattujen jyvien osuus on noin 25 prosenttia ja ne ovat niin isoja ja kovia että jäävät hampaitten väliin. Siivilöin jyvät pois ja käytin pussin loppuun. Seuraavalla kauppareissulla Pirkka sämpyläjauhot jäävät hyllyyn.
- Tamperelainen2 vuotta sittenNäissä reseptissä pitäisi aina olla suositeltu paistolämpötila sekä kieroilmalla että ilmAn puhallusta! Kaikki eivät ole mestarileipojia...
- Evu2 vuotta sittenMaailman paras resepti sämpylöille ihanan makuisia ja rapeita, suosittelen iso peukku!
- Susku2 vuotta sittenOli todella helppo resepti ja sämpylöistä tuli todella hyviä. Jatkoon!
- K-Kuluttajapalvelu2 vuotta sittenJ, sämpylöitä kannattaa kohottaa ennen paistamista, kunnes silmämääräisesti arvioiden sämpylät ovat lähteneet nousemaan ja niiden muoto on alkanut hieman pyöristyä. Tähän kuluu yleensä noin 15-30 minuuttia esimerkiksi keittiön lämpötilasta riippuen.
- J2 vuotta sittenKuinka pitkä aika on "antaa sämpylöiden rauhassa kohota"?
- Pulla2 vuotta sittenHelpompaa oli tehdä 3,5 h kestävät sämpylät - siivoamista riitti näissä.
- Tuntematon2 vuotta sittenMuuten hyvä, mutta itse lisäsin vähän lisää jauhoja ja 10min ei riittänyt paistumiseen, muuten todella hyvä ja selkeä ohje!