Helpot sämpylätTestattu K-Ruoka koekeittiössä

Helpot sämpylät

  • Annosmäärä12 kpl
  • Valmistusaikayli 60 min
Tuoreiden sämpylöiden tuoksua on vaikea vastustaa. Helpot sämpylät maistuvat parhailta tuoreina.

    Ainekset

    12 kpl
    1/2 l
     
    tai
    1 ps (11 g)
     
    tai
    n. 11 dl
     
    tai
    2 rkl
     
    tai
    1 tl
     
    tai
    1/2 dl
     
    öljyä
    tai

    Valmistus

    yli 60 min
    Huomasithan, että voit vaihenumeroa klikkaamalla merkitä työvaiheet tehdyksi.
    Lämmitä neste 42-asteiseksi eli hieman kädenlämpöä lämpimämmäksi. Sekoita kuivahiiva pieneen määrään jauhoja ja lisää veteen.
    Lisää hunaja tai siirappi ja suola. Alusta taikinaan vähitellen loput jauhoista ja lisää öljy alustamisen loppuvaiheessa. Taikina saa olla pehmeää.
    Kohota taikinaa kulhossa liinan alla 20–30 minuuttia.
    Leivo taikinasta 50 cm pitkä pötkö ja leikkaa se noin 12 palaan. Nosta sämpylät pellille leivinpaperin päälle ja kohota hyvin.
    Paista 225 asteessa noin 10 minuuttia. Tarjoa lämpiminä esimerkiksi tuorejuuston kanssa.

    Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla

    Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.

    Valikoima ja hinnat kaupasta
    • Pirkka suomalainen kevytmaito 1l
      Pirkka suomalainen kevytmaito 1l
      0,99/kpl
      0,99/l
    • Pirkka kuivahiiva 4x11g
      Pirkka kuivahiiva 4x11g
      Plussa-kortillaPlussa-tarjous
      -8 %
      2,002 kpl
      1,09/kpl
      24,77/kg
    • Pirkka kolmen viljan sämpyläjauho 2 kg
      Pirkka kolmen viljan sämpyläjauho 2 kg
      3,35/kpl
      1,68/kg
    • Pirkka juokseva hunaja 350g
      Pirkka juokseva hunaja 350g
      3,69/kpl
      10,54/kg
    • Pirkka jodioitu ruokasuola 1kg
      Pirkka jodioitu ruokasuola 1kg
      1,19/kpl
      1,19/kg
    • Pirkka juokseva hunaja 500g
      Pirkka juokseva hunaja 500g
      4,69/kpl
      9,38/kg
    • Pirkka Luomu juokseva hunaja 350g
      Pirkka Luomu juokseva hunaja 350g
      4,59/kpl
      13,11/kg
    • Sunnuntai kuivahiiva 4x11 g
      Sunnuntai kuivahiiva 4x11 g
      1,45/kpl
      32,95/kg
    • Sunnuntai kuivahiiva 10x11 g
      Sunnuntai kuivahiiva 10x11 g
      2,99/kpl
      27,18/kg
    • Pirkka rypsiöljy 450ml
      Pirkka rypsiöljy 450ml
      2,29/kpl
      5,09/l
    • Pirkka rypsiöljy 900ml
      Pirkka rypsiöljy 900ml
      3,99/kpl
      4,43/l
    • Pirkka kylmäpuristettu rypsiöljy 500ml
      Pirkka kylmäpuristettu rypsiöljy 500ml
      3,49/kpl
      6,98/l
    • Pirkka Parhaat Himalajan suola 500g
      Pirkka Parhaat Himalajan suola 500g
      2,59/kpl
      5,18/kg
    • Meira ruokasuola 1kg jodioitu
      Meira ruokasuola 1kg jodioitu
      0,99/kpl
      0,99/kg
    • Myllärin Sämpyläjauhoseos 2kg
      Myllärin Sämpyläjauhoseos 2kg
      2,99/kpl
      1,50/kg
    • Sunnuntai rouheinen sämpyläjauho 2kg
      Sunnuntai rouheinen sämpyläjauho 2kg
      4,65/kpl
      2,33/kg

    Reseptit on testattu reseptissä mainituilla raaka-aineilla. Huomioithan, että vaihtoehtoisten raaka-aineiden ominaisuudet voivat vaihdella ja vaikuttaa ruoan onnistumiseen. Tarkista tuotteiden soveltuvuus aina pakkausmerkinnöistä, kun valmistat ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle.

    Voisit pitää myös näistä

    Arvostele resepti

    ka. 4,0 (733 arvostelua)

    • Tamperelainen
      10 päivää sitten
      Suosikkiresepti - mutta Pekka sämpyläjauhoja en suosittele! Murskattujen jyvien osuus on noin 25 prosenttia ja ne ovat niin isoja ja kovia että jäävät hampaitten väliin. Siivilöin jyvät pois ja käytin pussin loppuun. Seuraavalla kauppareissulla Pirkka sämpyläjauhot jäävät hyllyyn.
    • Tamperelainen
      1 kuukausi sitten
      Näissä reseptissä pitäisi aina olla suositeltu paistolämpötila sekä kieroilmalla että ilmAn puhallusta! Kaikki eivät ole mestarileipojia...
    • Evu
      2 kuukautta sitten
      Maailman paras resepti sämpylöille ihanan makuisia ja rapeita, suosittelen iso peukku!
    • Susku
      3 kuukautta sitten
      Oli todella helppo resepti ja sämpylöistä tuli todella hyviä. Jatkoon!
    • K-Kuluttajapalvelu
      6 kuukautta sitten
      J, sämpylöitä kannattaa kohottaa ennen paistamista, kunnes silmämääräisesti arvioiden sämpylät ovat lähteneet nousemaan ja niiden muoto on alkanut hieman pyöristyä. Tähän kuluu yleensä noin 15-30 minuuttia esimerkiksi keittiön lämpötilasta riippuen.
    • J
      6 kuukautta sitten
      Kuinka pitkä aika on "antaa sämpylöiden rauhassa kohota"?
    • Pulla
      6 kuukautta sitten
      Helpompaa oli tehdä 3,5 h kestävät sämpylät - siivoamista riitti näissä.
    • Tuntematon
      9 kuukautta sitten
      Muuten hyvä, mutta itse lisäsin vähän lisää jauhoja ja 10min ei riittänyt paistumiseen, muuten todella hyvä ja selkeä ohje!
    • Paakari
      10 kuukautta sitten
      Toimiva perusohje, vähän muilla aineksilla soveltaen sitten omaan suuhun sopivaksi. Öljyä ei tarvitse, 10 min paistoaika lyhyt ainakin omalle uunille.
    • Leipoja
      1 vuosi sitten
      Korvasin siirapin 1 rkl fariinisokerilla ja tuli oikein hyvää. 225 asteessa tulee rapea kuori, 200 asteessa jää sisältä löysäksi. Nämä ovat parempia kuin kaupan sämpylät. Hinnaksi tulee noin puolet kaupan sämpylän hinnoista.
    • Sämmylä tonttu
      1 vuosi sitten
      Tosi hyvää makuhermoile
    • 200 asteessa liian löysiä...
      1 vuosi sitten
      Ok, kiitos paljon --> johtuu sitten varmaan tosta uunista. =)
    • 200 asteessa liian löysiä...
      1 vuosi sitten
      Onko toi 225 astetta kiertoilmauunissa myös?
    • K-Kuluttajapalvelu
      1 vuosi sitten
      200 asteessa liian löysiä..., 225 C on testattu K-Koekeittiöllä tavallisella tasalämpöuunilla. Kiertoilmauunilla kannattaa käyttää hiukan matalampaa lämpötilaa.
    • KB
      1 vuosi sitten
      Björksav kunde man säkert använda som vätska så här på våren!
    • KB
      1 vuosi sitten
      Jättebra recept, jag använder olika mjöl sorter. Just att degen blir ganska lös gör att semlorna blir perfekt!
    • Arki leipuri
      2 vuotta sitten
      Toimiva ohje!
    • Kokeilin
      2 vuotta sitten
      Liian vähän jauhoja. Levisi taikinat puurona pitkin poikin noustessa.
    • Pinsku
      2 vuotta sitten
      Tuli todella hyviä 👌🏼😍
    • Anna
      2 vuotta sitten
      Siis tein juuri mielestäni parhaimmat sämpylät ikinä tällä reseptillä! Niin hyvänmakuiset tuli.
    • Elisa
      2 vuotta sitten
      Tämä on todella hyvä resepti! Tässä on juuri oikea maku ja koostumus.Itse tykkään tästä todella paljon!😋😋😋😋😋
    • Amen.
      2 vuotta sitten
      Ei yhtään siirappeja sokeria mihinkään leipään ikinä . Ihmiset turpoo ja lihoo eikä nälkä mene . Leipä on leipä pulla on pulla . Sokeritautia vastaan voi taistella sokerittomilla leivillä ja sämpylä on leipä .
    • Laatua vailla
      2 vuotta sitten
      Kaupoista ei oikeesti saa hyviä sämpylöitä . Ne missä on pelkkää ilmaa on liikaa nostatettu. Kunnollisia ei oo. Kuin myös kuivakakut on ilmaa .
    • Pasane
      2 vuotta sitten
      En tiedä miten joku voi saada tästä taikinasta vain 12 tai jopa vain 6 sämpylää.. Itselle tulee noin 16-24. 😄 Resepti on loistava, maku myös!
    • K-Kuluttajapalvelu
      2 vuotta sitten
      Ellu, resepti on testattu käyttämällä hunajaa tai sokeria, mutta toki nämä makeuttajat voi korvata esimerkiksi tavallisella sokerilla. Tällöin kannattaa kuitenkin ottaa huomioon, että sokeria tarvitaan hieman enemmän kuin hunajaa tai siirappia, jotta sama määrä makeutta saavutetaan. Lisäksi nesteen määrää voi joutua hieman lisämään, jos nestemäisen makeuttajan korvaa kiinteällä.
    • Ellu
      2 vuotta sitten
      Voiko hunajaa tai siirappia korvata millään?
    • Lisa Kilpi
      3 vuotta sitten
      Tosi hyvää mutta mulle ei ainakaan tule 12kp mulle tulee 7kp Mutta muuten hyvä:)
    • Jomppa
      3 vuotta sitten
      Leivon tän ja sitku maistoin oli kauheen hyvää!
    • K-Kuluttajapalvelu
      3 vuotta sitten
      Jokukiva, jos haluat kohottaa sämpylöitä yön yli kannattaa taikina tehdä kylmään nesteeseen, kohottaa taikinaa yön yli jääkaapissa ja muotoilla sämpylät aamulla. Yösämpylöiden ohje löytyy myös osoitteesta: https://www.k-ruoka.fi/reseptit/yosampylat
    • Jokukiva
      3 vuotta sitten
      Voiko sämpylät jättää turpoamaan yön yli?