Helpot sämpylät
- Annosmäärä12 kpl
- Valmistusaikayli 60 min
Tuoreiden sämpylöiden tuoksua on vaikea vastustaa. Helpot sämpylät maistuvat parhailta tuoreina.
Ainekset
12 kpl
1/2 l | tai |
1 ps (11 g) | tai |
n. 11 dl | tai |
2 rkl | tai |
1 tl | tai |
1/2 dl | öljyä tai |
Valmistus
yli 60 min
Huomasithan, että voit vaihenumeroa klikkaamalla merkitä työvaiheet tehdyksi.
Lämmitä neste 42-asteiseksi eli hieman kädenlämpöä lämpimämmäksi. Sekoita kuivahiiva pieneen määrään jauhoja ja lisää veteen.
Lisää hunaja tai siirappi ja suola. Alusta taikinaan vähitellen loput jauhoista ja lisää öljy alustamisen loppuvaiheessa. Taikina saa olla pehmeää.
Kohota taikinaa kulhossa liinan alla 20–30 minuuttia.
Leivo taikinasta 50 cm pitkä pötkö ja leikkaa se noin 12 palaan. Nosta sämpylät pellille leivinpaperin päälle ja kohota hyvin.
Paista 225 asteessa noin 10 minuuttia. Tarjoa lämpiminä esimerkiksi tuorejuuston kanssa.
Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla
Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.
Valikoima ja hinnat kaupasta
Reseptit on testattu reseptissä mainituilla raaka-aineilla. Huomioithan, että vaihtoehtoisten raaka-aineiden ominaisuudet voivat vaihdella ja vaikuttaa ruoan onnistumiseen. Tarkista tuotteiden soveltuvuus aina pakkausmerkinnöistä, kun valmistat ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle.
Voisit pitää myös näistä
- yli 60 min3,3(48 arvostelua)
- yli 60 min4,4(8 arvostelua)
- 30 - 60 min3,2(206 arvostelua)
- yli 60 min3,3(107 arvostelua)
- yli 60 min4,9(40 arvostelua)
- 30 - 60 min4,0(66 arvostelua)
- yli 60 min4,1(25 arvostelua)
- yli 60 min2,7(6 arvostelua)
Arvostele resepti
ka. 4,0 (733 arvostelua)
- Tamperelainen10 päivää sittenSuosikkiresepti - mutta Pekka sämpyläjauhoja en suosittele! Murskattujen jyvien osuus on noin 25 prosenttia ja ne ovat niin isoja ja kovia että jäävät hampaitten väliin. Siivilöin jyvät pois ja käytin pussin loppuun. Seuraavalla kauppareissulla Pirkka sämpyläjauhot jäävät hyllyyn.
- Tamperelainen1 kuukausi sittenNäissä reseptissä pitäisi aina olla suositeltu paistolämpötila sekä kieroilmalla että ilmAn puhallusta! Kaikki eivät ole mestarileipojia...
- Evu2 kuukautta sittenMaailman paras resepti sämpylöille ihanan makuisia ja rapeita, suosittelen iso peukku!
- Susku3 kuukautta sittenOli todella helppo resepti ja sämpylöistä tuli todella hyviä. Jatkoon!
- K-Kuluttajapalvelu6 kuukautta sittenJ, sämpylöitä kannattaa kohottaa ennen paistamista, kunnes silmämääräisesti arvioiden sämpylät ovat lähteneet nousemaan ja niiden muoto on alkanut hieman pyöristyä. Tähän kuluu yleensä noin 15-30 minuuttia esimerkiksi keittiön lämpötilasta riippuen.
- J6 kuukautta sittenKuinka pitkä aika on "antaa sämpylöiden rauhassa kohota"?
- Pulla6 kuukautta sittenHelpompaa oli tehdä 3,5 h kestävät sämpylät - siivoamista riitti näissä.
- Tuntematon9 kuukautta sittenMuuten hyvä, mutta itse lisäsin vähän lisää jauhoja ja 10min ei riittänyt paistumiseen, muuten todella hyvä ja selkeä ohje!
- Paakari10 kuukautta sittenToimiva perusohje, vähän muilla aineksilla soveltaen sitten omaan suuhun sopivaksi. Öljyä ei tarvitse, 10 min paistoaika lyhyt ainakin omalle uunille.
- Leipoja1 vuosi sittenKorvasin siirapin 1 rkl fariinisokerilla ja tuli oikein hyvää. 225 asteessa tulee rapea kuori, 200 asteessa jää sisältä löysäksi. Nämä ovat parempia kuin kaupan sämpylät. Hinnaksi tulee noin puolet kaupan sämpylän hinnoista.
- Sämmylä tonttu1 vuosi sittenTosi hyvää makuhermoile
- 200 asteessa liian löysiä...1 vuosi sittenOk, kiitos paljon --> johtuu sitten varmaan tosta uunista. =)
- 200 asteessa liian löysiä...1 vuosi sittenOnko toi 225 astetta kiertoilmauunissa myös?
- K-Kuluttajapalvelu1 vuosi sitten200 asteessa liian löysiä..., 225 C on testattu K-Koekeittiöllä tavallisella tasalämpöuunilla. Kiertoilmauunilla kannattaa käyttää hiukan matalampaa lämpötilaa.
- KB1 vuosi sittenBjörksav kunde man säkert använda som vätska så här på våren!
- KB1 vuosi sittenJättebra recept, jag använder olika mjöl sorter. Just att degen blir ganska lös gör att semlorna blir perfekt!
- Arki leipuri2 vuotta sittenToimiva ohje!
- Kokeilin2 vuotta sittenLiian vähän jauhoja. Levisi taikinat puurona pitkin poikin noustessa.
- Pinsku2 vuotta sittenTuli todella hyviä 👌🏼😍
- Anna2 vuotta sittenSiis tein juuri mielestäni parhaimmat sämpylät ikinä tällä reseptillä! Niin hyvänmakuiset tuli.
- Elisa2 vuotta sittenTämä on todella hyvä resepti! Tässä on juuri oikea maku ja koostumus.Itse tykkään tästä todella paljon!😋😋😋😋😋
- Amen.2 vuotta sittenEi yhtään siirappeja sokeria mihinkään leipään ikinä . Ihmiset turpoo ja lihoo eikä nälkä mene . Leipä on leipä pulla on pulla . Sokeritautia vastaan voi taistella sokerittomilla leivillä ja sämpylä on leipä .
- Laatua vailla2 vuotta sittenKaupoista ei oikeesti saa hyviä sämpylöitä . Ne missä on pelkkää ilmaa on liikaa nostatettu. Kunnollisia ei oo. Kuin myös kuivakakut on ilmaa .
- Pasane2 vuotta sittenEn tiedä miten joku voi saada tästä taikinasta vain 12 tai jopa vain 6 sämpylää.. Itselle tulee noin 16-24. 😄 Resepti on loistava, maku myös!
- K-Kuluttajapalvelu2 vuotta sittenEllu, resepti on testattu käyttämällä hunajaa tai sokeria, mutta toki nämä makeuttajat voi korvata esimerkiksi tavallisella sokerilla. Tällöin kannattaa kuitenkin ottaa huomioon, että sokeria tarvitaan hieman enemmän kuin hunajaa tai siirappia, jotta sama määrä makeutta saavutetaan. Lisäksi nesteen määrää voi joutua hieman lisämään, jos nestemäisen makeuttajan korvaa kiinteällä.
- Ellu2 vuotta sittenVoiko hunajaa tai siirappia korvata millään?
- Lisa Kilpi3 vuotta sittenTosi hyvää mutta mulle ei ainakaan tule 12kp mulle tulee 7kp Mutta muuten hyvä:)
- Jomppa3 vuotta sittenLeivon tän ja sitku maistoin oli kauheen hyvää!
- K-Kuluttajapalvelu3 vuotta sittenJokukiva, jos haluat kohottaa sämpylöitä yön yli kannattaa taikina tehdä kylmään nesteeseen, kohottaa taikinaa yön yli jääkaapissa ja muotoilla sämpylät aamulla. Yösämpylöiden ohje löytyy myös osoitteesta: https://www.k-ruoka.fi/reseptit/yosampylat
- Jokukiva3 vuotta sittenVoiko sämpylät jättää turpoamaan yön yli?