Hyppää sisältöön
Helpot sämpylätTestattu K-Ruoka koekeittiössä

Helpot sämpylät

  • Annosmäärä12 kpl
  • Valmistusaikayli 60 min
  • Kasvis (lakto-ovo)
  • Kananmunaton
Helpot sämpylät leivotaan sämpyläjauhoista eikä niitä tarvitse edes pyöritellä, tällä ohjeella onnistut varmasti! Itse tehdyt sämpylät maistuvat uunituoreina.
  • Kasvis (lakto-ovo)
  • Kananmunaton

Ainekset

12 kpl
1/2 l
 
tai
1 ps (11 g)
 
Pirkka kuivahiivaa
tai
n. 11 dl
 
tai
2 rkl
 
tai
1 tl
 
tai
1/2 dl
 
rypsiöljyä
tai

Ravintosisältö

Energia
970 kJ / 231 kcal
Rasva
5,8 g
josta tyydyttynyttä
0,9 g
Hiilihydraatit
35,5 g
josta sokereita
5,4 g
Proteiini
7,7 g
Suola
0,6 g
Ravintoarvot ovat laskennallisia ja suuntaa antavia

Valmistus

yli 60 min
Lämmitä neste 42-asteiseksi eli hieman kädenlämpöä lämpimämmäksi. Sekoita kuivahiiva pieneen määrään jauhoja ja lisää veteen.
Lisää hunaja tai siirappi ja suola. Alusta taikinaan vähitellen loput jauhoista ja lisää öljy alustamisen loppuvaiheessa. Taikina saa olla pehmeää.
Kohota taikinaa kulhossa liinan alla 20–30 minuuttia.
Leivo taikinasta 50 cm pitkä pötkö ja leikkaa se noin 12 palaan. Nosta sämpylät pellille leivinpaperin päälle ja kohota hyvin.
Paista 225 asteessa noin 10 minuuttia. Tarjoa lämpiminä.

Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla

Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.

Valikoima ja hinnat kaupasta
  • Pirkka suomalainen kevytmaito 1l
    Hinta 0,95/kpl
    0,95/l
  • Sunnuntai kuivahiiva 4x11 g
    Hinta 1,49/kpl
    33,86/kg
  • Pirkka kolmen viljan sämpyläjauho 2 kg
    Hinta 3,25/kpl
    1,63/kg
  • Pirkka juokseva hunaja 350g
    Hinta 3,49/kpl
    9,97/kg
  • Pirkka jodioitu ruokasuola 1kg
    Hinta 1,19/kpl
    1,19/kg
  • Valio kevytmaito 5 dl
    Hinta 1,25/kpl
    2,50/l
  • Pirkka kevytmaito 5dl
    Hinta 0,79/kpl
    1,58/l
  • Pirkka kuivahiiva 4x11g
    Hinta 1,09/kpl
    24,77/kg
  • Sunnuntai kuivahiiva 10x11 g
    Hinta 3,15/kpl
    28,64/kg
  • Sunnuntai Kaurainen Sämpylämix 400g
    Hinta 2,95/kpl
    7,38/kg
  • Myllärin Luomu Hurjan Viljainen sämpyläjauho 1kg
    Hinta 2,55/kpl
    2,55/kg
  • SAM Kesäkukka juokseva hunaja 250g
    Hinta 4,15/kpl
    16,60/kg
  • SAM Reilun kaupan hunaja juokseva 250g
    Hinta 4,29/kpl
    17,16/kg
  • Jozo jodioitu hienosuola 125g
    Hinta 0,99/kpl
    7,92/kg
  • Jozo jodioitu hienosuola 600g
    Hinta 1,75/kpl
    2,92/kg
  • Pysyvästi edullinen
    Keiju rypsiöljy 0,5l
    Hinta 2,15/kpl
    4,30/l
  • Neito rypsiöljy 500ml
    Hinta 4,25/kpl
    8,50/l
Reseptit on testattu reseptissä mainituilla raaka-aineilla. Huomioithan, että vaihtoehtoisten raaka-aineiden ominaisuudet voivat vaihdella ja vaikuttaa ruoan onnistumiseen. Tarkista tuotteiden soveltuvuus aina pakkausmerkinnöistä, kun valmistat ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle.

Voisit pitää myös näistä

Arvostele resepti

ka. 3,9 (987 arviota)

  • Timppa 1
    1 kuukausi sitten
    Helpot tehdä ja hyviä olivat, kaikki meni uunista tullessaan lämpiminä.
  • Laura
    1 kuukausi sitten
    Hyviä olivat! Lapsetkin söivät 😊
  • Emma
    1 kuukausi sitten
    Tarttui käsiin paljon. Mutta tuli hyvän näköisiä ja maukuisia!
  • Muori
    3 kuukautta sitten
    Onnistuu hyvin myös gluteenittomilla jauhoilla. Taikinaa ei tehdä niin kiinteäksi kuin sämpyläjauhoilla jossa gluteenia.
  • j
    4 kuukautta sitten
    paras
  • Satsumi
    4 kuukautta sitten
    Nää oli tosi hyviä
  • S
    4 kuukautta sitten
    Itselle toisi vaikea resepti piti äitiltä kysy apu. Miksi ei vois olla selvä ohje. 1/2 onko see 0,5 (sama merkki mitä kupissa) tai 1l ja 0.5 pääle. Sekavaa mutta jotaki ehkä siitä tuu.
  • Miko
    4 kuukautta sitten
    Ei kyllä aina onnistu. Menin ohjeitten mukaan ja ei toiminut. Piti sen jälkeen soveltaa ja lisätä paljon enemmän nestettä, että tulisi jotain, mutta kyllä siitä sitten tuli ihan hyvää.
  • Hanna
    5 kuukautta sitten
    Teen aina tällä ohjeella vaikka en osaa leipoa yhtään ja aina onnistuu! Jauhoja menee n. 9 dl minulla.
  • Emppu
    5 kuukautta sitten
    Tosi hyvä
  • Kakka
    9 kuukautta sitten
    Super hyvä lapseni tykkää tosi paljon😍
  • Kittimirri
    9 kuukautta sitten
    Kuori mukavan rapea ja sisus oikein maukas 😋hyvää vieraidenkin mielestä
  • Suosikkisämpylät
    10 kuukautta sitten
    Tällä sämpyläreseptillä onnistuu joka kerta. Aina niin pehmoisia ja isoja sämpylöitä! Taikinasta tulee helposti 16-20 kpl. Nam!
  • Satu
    11 kuukautta sitten
    Hyvä nopea resepti. Toimii myös spelttijauhoilla:)
  • Vegenakki
    1 vuosi sitten
    Helppo resepti ja tuli hyvät sämpylät!
  • Tuohiperän jauhopeukalo
    1 vuosi sitten
    Hyviä tuli. Kiitos hyvä RESEPTI. Laitoin vehnäjauhoja puolet, en sitten miettinyt jauhojen määrää
  • Veo
    1 vuosi sitten
    En tiedä mikä meni pieleen mutta taikina oli erittäin löysää, en tiedä kohosiko ollenkaan. Lättäniksi jäivät, harmi
  • An
    1 vuosi sitten
    Todella hyvää resepti, olen laittanut 1dl kaurajauhoja ja 9dl vehnäjauhoja- maku on todella hyvä!
  • Satu
    1 vuosi sitten
    Onnistuisikohan gluteenittomilla jauhoilla myös 🤔😊
  • Nami Nami
    1 vuosi sitten
    Oon tehny tällä ohjeella super monta kertaa ja joka kerta toiminu moittetomasti! Vähän jauhoja on vaan joutunut lisäämään.
  • Jauhojako liian vähän
    1 vuosi sitten
    Hyvä perus resepti mitä voi lähteä omaan makuun työstämään! Vähän lisäsin itse suolaa, vähensin siirappia ja öljyn sijasta sulatin voita sekaan, mutta nämähän on makuasioita. Hauska myös kun osa kommentoinut, että ei jauhot riittänyt. Itse en saanut ihan kaikkia menemään ja hyvin pysyi kasassa😃
  • Sasu
    1 vuosi sitten
    Kivan helppo ohje muistaa ulkoakin. Nopeasti valmistuvat, kun käyttää taikinan tekoon konetta ja sitten vain kohotuksen jälkeen pellille ja kohottaa vielä hieman ennen uuniin laittoa. Itse olen lisännyt kaljamaltaita, kaurahiutaleita, ruishiutaleita/jauhoja ja vähentänyt niiden osalta vehnäjauhoja. Mitä milloinkin kaapista löytyy! Saa erilaisen maun. Myös mausteita on kiva kokeilla taikinaan. mm valkosipulia, chiliä, yrttejä jne. Tämä on siis helppo perusohje nopeille sämpylöille. Mikä parasta nämä säilyvätkin todella kauan hyvinä. Suosittelen kokeilemaan repetiä.
  • Tamperelainen
    1 vuosi sitten
    Suosikkiresepti - mutta Pekka sämpyläjauhoja en suosittele! Murskattujen jyvien osuus on noin 25 prosenttia ja ne ovat niin isoja ja kovia että jäävät hampaitten väliin. Siivilöin jyvät pois ja käytin pussin loppuun. Seuraavalla kauppareissulla Pirkka sämpyläjauhot jäävät hyllyyn.
  • Tamperelainen
    2 vuotta sitten
    Näissä reseptissä pitäisi aina olla suositeltu paistolämpötila sekä kieroilmalla että ilmAn puhallusta! Kaikki eivät ole mestarileipojia...
  • Evu
    2 vuotta sitten
    Maailman paras resepti sämpylöille ihanan makuisia ja rapeita, suosittelen iso peukku!
  • Susku
    2 vuotta sitten
    Oli todella helppo resepti ja sämpylöistä tuli todella hyviä. Jatkoon!
  • K-Kuluttajapalvelu
    2 vuotta sitten
    J, sämpylöitä kannattaa kohottaa ennen paistamista, kunnes silmämääräisesti arvioiden sämpylät ovat lähteneet nousemaan ja niiden muoto on alkanut hieman pyöristyä. Tähän kuluu yleensä noin 15-30 minuuttia esimerkiksi keittiön lämpötilasta riippuen.
  • J
    2 vuotta sitten
    Kuinka pitkä aika on "antaa sämpylöiden rauhassa kohota"?
  • Pulla
    2 vuotta sitten
    Helpompaa oli tehdä 3,5 h kestävät sämpylät - siivoamista riitti näissä.
  • Tuntematon
    2 vuotta sitten
    Muuten hyvä, mutta itse lisäsin vähän lisää jauhoja ja 10min ei riittänyt paistumiseen, muuten todella hyvä ja selkeä ohje!