• Pääraaka-aine
  • Ruokalajit
  • Leivonta ja jälkiruoat
  • Ruokavalio
  • Sesongit ja teemat
CashewpähkinäjuustoReseptin takana bloggaaja

Cashewpähkinäjuusto

Cashewtuorejuusto on näyttävä lisä pikkujoulujen juustotarjottimelle! Kahvia & kasvisruokaa blogissa näytetään, miten vegaani koostaa juustolautasen.

  • 2 annosta
  • yli 60 min

Ainekset

2 annosta
    • 5dl(310 g)cashewpähkinöitä
    • 1/2dl(20 g)ravintohiivahiutaleita
    • 3rkl(40 g)kookosöljyä
    • 1kpl(6 g)sitruunan kuori
    • 1/2dl(35 g)sitruunamehua
    • 1/2tlsuolaa
    • 1kpl(4 g)valkosipulinkynttä

Valmistus

yli 60 min
  1. Liota cashewpähkinöitä vedessä vähintään 2-4h mutta mielellään yön yli.
  2. Raasta sitruunankuori ja purista mehu.
  3. Valuta vesi pähkinöistä ja siirrä kaikki ainekset tehosekoittimeen tai yleiskoneeseen.
  4. Sekoita kunnes massa on tasaista.
  5. Vuoraa kulhot kelmulla ja lusikoi massaa kelmuun. Tee niin monta erillistä annosta kuin haluat.
  6. Pyöräytä kelmu pallon ympäri ja aseta jääkaappiin ainakin 2h ajaksi.
  7. Ota kelmu pois, pyörittele pallo haluamassasi kuorrutteessa (kuvassa mustapippuri ja pistaasipähkinä) ja muotoile hiukan, jotta saat haluamasi muodon. Säilytä kylmässä ennen tarjoilua.

Kategoriat

Kommentoi

Arvosana reseptille 12 arvostelua
  • Pähkinänakkeli30.11.2017

    Kovasti näyttää pistaaseilta.

  • K-Kuluttajapalvelu30.11.2017

    Pähkinänakkeli, juusto valmistetaan cashewpähkinöistä, mutta halutessaan juustopallon voi lopuksi pyöritellä kuorrutteessa. Kuvassa on käytetty pistaaseja ja mustapippuria.