Siikacrudo, granaattiomenaa ja minttuaTestattu K-Ruoka koekeittiössä

Siikacrudo, granaattiomenaa ja minttua

Siikacrudossa siika pikaraakakypsennetään verigreipin ja limetinmehussa. Koristele siika granaattiomenansiemenillä, tuoreella mintulla ja punasipulilla.

  • 4 annosta
  • 30 - 60 min

Ainekset

4 annosta
    • 4(600 g)nahatonta ja ruodotonta siikafileetä
    • 1/2ruukkuavahvaa minttua
    • 2 1/2rklverigreipin puristettua mehua
    • 1rkllimetin puristettua mehua
    • 1/2tlsuolaa
    • ripaus mustapippuria

Lisäksi

    • 1/2(à 220 g)granaattiomenan siemenet
    • 1/2ruukkua vahvaa minttua
    • 1/2(80 g)punasipuli
    • ripaus sormisuolaa
    • (auringonkukan versoja)

Valmistus

30 - 60 min
  1. Pyyhi siikafileiden pinta kuivaksi.
  2. Hienonna puolet tuoreesta mintusta ja sekoita se oliiviöljyn, verigreippi- ja limetinmehun sekaan laakeaan reunalliseen astiaan. Mausta suolalla ja pippurilla.
  3. Upota siikafileet yksitellen minttu-sitrusöljyyn noin minuutiksi. Nosta fileet tarjolle ja pirskota loput marinadista kalojen päälle. Lisää pinnalle granaattiomenansiemeniä, hienonnettua punasipulia sekä minttua ja sormisuolaa sekä halutessasi auringonkukanversoja. Tarjoa sellaisenaan alkupalana tai pääruokana esimerkiksi keitetyn basmatiriisin kanssa.

Kategoriat

Kommentoi

Arvosana reseptille