• Sesongin herkut
  • Erityisruokavaliot

Cheddar-juurisellerikeitto

Pehmeä juurisellerikeitto maustuu uudella tapaa cheddarjuuston makuisella sulatejuustolla. Voit halutessasi koristella keiton krutongeilla.
Cheddar-juurisellerikeitto
Testattu K-Ruoka koekeittiössä

Ainekset

4 annosta
    • 1-2(1 kg)juuriselleriä
    • 1(120 g)sipuli
    • 1rkloliiviöljyä
    • 1laakerinlehti
    • 1lvettä
    • 1kasvisliemikuutio
    • 1 1/2dl(à 250 g)Valio Koskenlaskija Ruoka -cheddarsulatejuustoa
    • (ripaussuolaa)

Valmistus

30 - 60 min
  1. Kuori ja kuutioi selleri. Siirrä kuutiot kylmään veteen odottamaan.
  2. Hienonna sipuli ja kuullota se öljyssä. Lisää laakerinlehti, vesi ja kasvisliemikuutio. Kuumenna kiehuvaksi ja lisää sellerikuutiot. Keitä hiljalleen kannen alla noin 15 minuuttia tai kunnes sellerit ovat pehmenneet.
  3. Poista laakerinlehti ja soseuta keitto. Lisää sulatejuusto ja kuumenna uudelleen. Tarkista maku ja lisää suolaa tarvittaessa. Tarjoa keiton kanssa rapeakuorista leipää.

Ravintosisältö perannos 400g100 g

  • 180 kcal763 kJ
  • Proteiinia9 g
  • Hiilihydraatteja5 g
  • Rasvaa14 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kommentoi

Arvosana reseptille