Pehmeä kasvissosekeitto ja aniskrutongitTestattu K-Ruoka koekeittiössä

Pehmeä kasvissosekeitto ja aniskrutongit

  • Annosmäärä6 annosta
  • Valmistusaika30 - 60 min
  • Kasvis (lakto-ovo)
Pehmeä kasvissosekeitto ja aniskrutongit maistuu niin arkena kuin viikonloppuna koko perheelle.
  • Kasvis (lakto-ovo)

Ainekset

6 annosta
1 (n. 700 g)
 
kukkakaali
tai
3 (250 g)
 
perunaa (punainen pussi)
tai
1 iso (150 g)
 
sipuli
tai
pala (n. 70 g)
 
juuriselleriä
tai
1 rkl
 
voita
tai
1 tl
 
viherpippureita
tai
1
 
laakerinlehti
tai
3 dl
 
vettä
tai
6 dl
 
kevytmaitoa
tai
1 tlk (2 dl)
 
ruokakermaa
tai
1 tl
 
suolaa
tai
1 dl
 
persiljaa
tai

Krutongit

4 viipaletta
 
ruisvuokaleipää
tai
n. 2 rkl
 
voita
tai
n. 1 tl
 
anista
tai
ripaus
 
suolaa
tai

Ravintosisältö

Energia
369 kJ / 88 kcal
Rasva
4,4 g
josta tyydyttynyttä
2,8 g
Hiilihydraatit
7,7 g
josta sokereita
3,6 g
Proteiini
3 g
Suola
0,7 g
Ravintoarvot ovat laskennallisia ja suuntaa antavia

Valmistus

30 - 60 min
Paloittele kukkakaali. Kuori perunat, sipuli ja selleri. Paloittele perunat ja hienonna sipuli sekä selleri.
Kuullota sipulia, perunoita ja selleriä pinnoitetussa kattilassa voissa pari minuuttia. Lisää kukkakaali ja sekoittele hetki.
Lisää huhmaressa hienonnetut viherpippurit, laakerinlehti ja vesi. Kuumenna kiehuvaksi ja keitä kannen alla noin 10 minuuttia. Sekoita kasviksia välillä hieman survoen.
Kaada kattilaan maito ja keitä vielä noin 10 minuuttia, kunnes kasvikset ovat kypsiä. Poista laakerinlehti.
Soseuta keitto sauvasekoittimella. Lisää kerma ja suola. Kuumenna kiehuvaksi ja viimeistele persiljalla.
Leikkaa leivät veitsellä karkeiksi muruiksi. Sulata voi pannulla, hienonna anikset huhmaressa ja sekoittele niitä pannulla hetki. Paista leipämuruja rasvaseoksessa sekoitellen, kunnes ne ovat rapeita.
Annostele pehmeä kasvissosekeitto kulhoihin. Ripottele keiton keskelle ruokalusikallinen aniskrutonkeja. Tarjoa loput krutongit erikseen.
Alkuruokana 6:lle, pääruokana 4:lle.