Pehmeä kasvissosekeitto ja aniskrutongit
- Annosmäärä6 annosta
- Valmistusaika30 - 60 min
- Kasvis (lakto-ovo)
Pehmeä kasvissosekeitto ja aniskrutongit maistuu niin arkena kuin viikonloppuna koko perheelle.
- Kasvis (lakto-ovo)
Ainekset
6 annosta
1 (n. 700 g) | kukkakaali tai |
3 (250 g) | perunaa (punainen pussi) tai |
1 iso (150 g) | sipuli tai |
pala (n. 70 g) | juuriselleriä tai |
1 rkl | voita tai |
1 tl | viherpippureita tai |
1 | laakerinlehti tai |
3 dl | vettä tai |
6 dl | kevytmaitoa tai |
1 tlk (2 dl) | ruokakermaa tai |
1 tl | suolaa tai |
1 dl | persiljaa tai |
Krutongit | |
---|---|
4 viipaletta | ruisvuokaleipää tai |
n. 2 rkl | voita tai |
n. 1 tl | anista tai |
ripaus | suolaa tai |
Ravintosisältö
Energia | 369 kJ / 88 kcal |
Rasva | 4,4 g |
josta tyydyttynyttä | 2,8 g |
Hiilihydraatit | 7,7 g |
josta sokereita | 3,6 g |
Proteiini | 3 g |
Suola | 0,7 g |
Ravintoarvot ovat laskennallisia ja suuntaa antavia
Valmistus
30 - 60 min
Paloittele kukkakaali. Kuori perunat, sipuli ja selleri. Paloittele perunat ja hienonna sipuli sekä selleri.
Kuullota sipulia, perunoita ja selleriä pinnoitetussa kattilassa voissa pari minuuttia. Lisää kukkakaali ja sekoittele hetki.
Lisää huhmaressa hienonnetut viherpippurit, laakerinlehti ja vesi. Kuumenna kiehuvaksi ja keitä kannen alla noin 10 minuuttia. Sekoita kasviksia välillä hieman survoen.
Kaada kattilaan maito ja keitä vielä noin 10 minuuttia, kunnes kasvikset ovat kypsiä. Poista laakerinlehti.
Soseuta keitto sauvasekoittimella. Lisää kerma ja suola. Kuumenna kiehuvaksi ja viimeistele persiljalla.
Leikkaa leivät veitsellä karkeiksi muruiksi. Sulata voi pannulla, hienonna anikset huhmaressa ja sekoittele niitä pannulla hetki. Paista leipämuruja rasvaseoksessa sekoitellen, kunnes ne ovat rapeita.
Annostele pehmeä kasvissosekeitto kulhoihin. Ripottele keiton keskelle ruokalusikallinen aniskrutonkeja. Tarjoa loput krutongit erikseen.
Alkuruokana 6:lle, pääruokana 4:lle.