KyssäkaalikeittoTestattu K-Ruoka koekeittiössä

Kyssäkaalikeitto

Kokeile juuressosekeiton sijaan lempeän makuista kyssäkaalikeittoa, joka saa makua omenasta ja hunajasta. Noin 0,65€/annos.

  • 6 annosta
  • 30 - 60 min

Ainekset

6 annosta
    • 1(650 g)iso kyssäkaali
    • 3(350 g)jauhoista perunaa
    • 2(350 g)omenaa
    • 1(100 g)sipuli
    • 7dlvettä
    • 1kasvisliemikuutio
    • 1rklPirkka juoksevaa hunajaa
    • 1/2tlsuolaa

Valmistus

30 - 60 min
  1. Kuori ja paloittele kyssäkaali, perunat ja omenat reilun kokosiksi paloiksi. Kuori ja lohko sipuli.
  2. Siirrä kasvikset kattilaan ja lisää vesi ja kasvisliemikuutio. Keitä kasvikset kypsäksi, noin 20 minuuttia.
  3. Kaada 1-2 dl keitinlientä syrjään. Soseuta keitto sileäksi sauvasekoittimella. Lisää kerma ja tarvittaessa keitinlientä saadaksesi sopivan paksuisen keiton.
  4. Kuumenna keitto kiehuvaksi ja mausta hunajalla ja suolalla.
  5. Tarjoa keitto esimerkiksi vuohenjuusto-pähkinäleipien kanssa.

Tiesitkö että...

*Annoshinnat on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan 7/2017. Tuoretuotteiden hinnat vaihtelevat sesongeittain.

Kategoriat

Kommentoi

Arvosana reseptille 26 arvostelua