• Sesongin herkut
  • Erityisruokavaliot

Chilinen lihapata

Mausta chilinen lihapata jalapenoilla niin tuliseksi kuin haluat.
Chilinen lihapata
Testattu K-Ruoka koekeittiössä
  • 8 annosta
  • yli 60 min
  • 59,4 kcal / 100 g

Ainekset

8 annosta

Valmistus

yli 60 min
  1. Ruskista lihapalat pannulla pienissä erissä. Siirrä ruskistetut lihat kannelliseen pataan. Huuhdo pannu joka kerran jälkeen ja kaada liemi siivilän läpi pataan.
  2. Leikkaa porkkanat parin sentin vinoviipaleiksi ja lohko sipuli. Lisää ne pataan. Mausta chilikastikkeella ja tomaattipyreellä. Kuumenna pata kiehuvaksi. Nosta pata kansi päällä uuniin 200 asteeseen ja kypsennä tunti.
  3. Valuta hillosipulit ja ruskista ne pannulla kauniin ruskeiksi. Puhdista paprikat, paloittele kookkaiksi kuutioiksi ja lisää pataan hillosipuleiden kanssa. Lisää vettä tarvittaessa. Jatka kypsennystä vielä noin 15 minuuttia, kunnes liha on mureaa.
  4. Suurusta padan liemi kylmään veteen sekoitetulla tärkkelysjauholla ja anna padan kiehua vielä viisi minuuttia. Lisää pataan jalapenoviipaleita maun mukaan. (Huom! Jalapenot ovat tulisia.) Tarkista suola. Tarjoa keitetyn riisin kanssa.

Ravintosisältö per 100 g

  • 59,4 kcal248 kJ
  • Proteiinia7,52 g
  • Hiilihydraatteja3,45 g
  • Rasvaa1,62 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kommentoi

Arvosana reseptille