• Sesongin herkut
  • Erityisruokavaliot

Taatelilammas

Taatelilammas
Testattu K-Ruoka koekeittiössä
  • 7-8 annosta
  • yli 60 min
  • 246 kcal / 100 g

Ainekset

7-8 annosta
    • 1,2-1,5kg:nluuton lampaanpaisti
    • 2rklöljyä
    • 2-3sipulia
    • n. 3dlvettä
    • 1tlsuolaa
    • 1/2tlmustapippuria
    • 2tlrosmariinia
    • 2rklPirkka tomaattipyreetä

Pinnalle

Valmistus

yli 60 min
  1. Anna lampaanpaistin sulaa jääkapissa 1-2 vuorokautta.
  2. Leikkaa sulaneesta paistista ylimääräinen rasva pois ja leikkaa paisti annospaloiksi (noin 3 x 3 cm) Ruskista lihapaloja 3-4 erässä padassa öljyssä.
  3. Kuori ja lohko sipulit. Pane sipulilohkot pataan ruskistettujen lihapalojen kanssa. Lisää vesi ja mausteet. Kuumenna pata liedellä kiehuvaksi ja nosta pata uuniin. Hauduta kannen alla 175 asteessa runsas tunti. Lisää taatelit ja hauduta liha kypsäksi vielä noin 1/2 tuntia.
  4. Ripottele padan pinnalle hienonnettua, tuoretta yrttiä ja kevyesti pannussa paahdettuja cashewpähkinöitä.
  5. Tarjoa lisäksi uuniperunoita, jotka kypsyvät uunissa yhtäaikaa lammaspadan kanssa. Myös riisi sopii lammaspadan lisäkkeeksi.

Ravintosisältö per 100 g

  • 246 kcal1 030 kJ
  • Proteiinia18,2 g
  • Hiilihydraatteja11,4 g
  • Rasvaa14,6 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kommentoi

Arvosana reseptille