Taatelilammas
Mehevä taatelilammas maistuu niin riisin kuin uuniperunoiden kanssa.
7-8 annostayli 60 min246 kcal / 100 g
Ainekset
7-8 annosta
- 1,2-1,5kg:nluuton lampaanpaisti
- 2rklöljyä
- 2-3sipulia
- n. 3dlvettä
- 1tlsuolaa
- 1/2tlmustapippuria
- 2tlrosmariinia
- 1ps(200 g)Pirkka pehmeitä taateleita
Pinnalle
- 1/2ps(n. 60 g)Pirkka cashewpähkinöitä
- 3rkloreganoa tai timjamia hienonnettuna
Valmistus
yli 60 min- Anna lampaanpaistin sulaa jääkapissa 1-2 vuorokautta.
- Leikkaa sulaneesta paistista ylimääräinen rasva pois ja leikkaa paisti annospaloiksi (noin 3 x 3 cm) Ruskista lihapaloja 3-4 erässä padassa öljyssä.
- Kuori ja lohko sipulit. Pane sipulilohkot pataan ruskistettujen lihapalojen kanssa. Lisää vesi ja mausteet. Kuumenna pata liedellä kiehuvaksi ja nosta pata uuniin. Hauduta kannen alla 175 asteessa runsas tunti. Lisää taatelit ja hauduta liha kypsäksi vielä noin 1/2 tuntia.
- Ripottele padan pinnalle hienonnettua, tuoretta yrttiä ja kevyesti pannussa paahdettuja cashewpähkinöitä.
- Tarjoa lisäksi uuniperunoita, jotka kypsyvät uunissa yhtäaikaa lammaspadan kanssa. Myös riisi sopii lammaspadan lisäkkeeksi.
Kategoriat
Sesongit Pääraaka-aineet Ruokalajit Erityisruokavaliot
Ravintosisältö per 100 g
- 246 kcal1 030 kJ
- Proteiinia 18,2 g
- Hiilihydraatteja11,4 g
- Rasvaa14,6 g
Lisätietoa reseptistä
Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Annoshinta on laskettu K-Citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.
Kommentoi