Mausteinen liha-papupataTestattu K-Ruoka koekeittiössä

Mausteinen liha-papupata

Helppo lihapata maistuu viikonloppuna. Tarjoa riisin tai perunoiden kanssa. Helppoa ja hyvää.

Ainekset

4 annosta
    • n. 650gnaudan suikalepaistia
    • öljyä
    • 3/4tlsuolaa
    • 1/2tlmustapippuria
    • n. 3dlvettä
    • 2valkosipulinkynttä
    • 2laakerinlehteä
    • n. 1/2tlchilijauhetta
    • 1/2tlkuminaa
    • 1tlk(420 g)valkoisia papuja tomaattikastikkeessa
    • 1tloreganoa

Pinnalle

    • persiljaa

Valmistus

yli 60 min
  1. Ruskista lihasuikaleet pienissä erissä. Mausta ne suolalla ja pippurilla. Siirrä lihat pataan. Huuhdo pannu paistamisen välillä tilkalla vettä ja kaada liemi pataan.
  2. Lisää pataan sipulikuutiot, hienonnetut valkosipulinkynnet, tomaattipyree, laakerinlehdet, chili ja huhmaressa hienonnettu kumina. Sekoittele hetki. Kaada pataan vielä vettä sen verran, että lihapalat juuri ja juuri peittyvät.
  3. Anna padan hautua kannen alla miedolla lämmöllä 1–2 tuntia, kunnes liha on mureaa. Sekoita välillä. (Lisää vettä tarvittaessa.) Kaada joukkoon pavut kastikkeineen ja mausta oreganolla. Kuumenna ja koristele persiljalla. Tarjoa riisin tai perunoiden kanssa.

Kategoriat

Kokeile myös

Kommentoi

Arvosana reseptille2 arvostelua