• Sesongin herkut
  • Pääraaka-aine
  • Ruokalajit
  • Leivonta ja jälkiruoat
  • Ruokavalio
Sitruuna-valkosipulimarinoidut silakatTestattu K-Ruoka koekeittiössä

Sitruuna-valkosipulimarinoidut silakat

Noin 1,30€/annos.

  • 6 annosta
  • yli 60 min

Ainekset

6 annosta
    • 600gsilakkafileitä

Etikkaliemi

    • 2dlvettä
    • 1dlväkiviinaetikkaa
    • 1tlsuolaa

Mausteöljy

    • 1tl(luomu)sitruunan kuorta raastettuna
    • 1ruukkulehtipersiljaa
    • 2valkosipulinkynttä
    • 1dloliiviöljyä
    • 1rklsitruunanmehua
    • 1rklvaaleaa balsamiviinietikkaa
    • 1tlsuolaa
    • 1tlsokeria
    • ripausmustapippuria

Valmistus

yli 60 min
  1. Kiehauta etikkaliemen ainekset. Jäähdytä liemi.
  2. Poista silakkafileistä nahkat vetämällä fileet irti nahasta. Siirrä nahattomat fileet etikkaliemeen marinoitumaan seuraavaan päivään.
  3. Raasta sitruunan kuori raastimen hienolla terällä. Hienonna yrtit ja kuoritut valkosipulinkynnet. Sekoita kaikki mausteöljyn ainekset keskenään.
  4. Siivilöi etikkaliemi silakkafileistä ja anna fileiden valua hetki. Siirrä fileet mausteöljyyn ja anna marinoitua jääkaapissa vähintään tunnin ajan.

Tiesitkö että...

*Annoshinnat on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan 7/2017. Tuoretuotteiden hinnat vaihtelevat sesongeittain.

Kategoriat

Kommentoi

Arvosana reseptille 5 arvostelua