• Sesongin herkut
  • Erityisruokavaliot

Hyytelöidyt silakkarullat

Hyytelöidyt silakkarullat
Testattu K-Ruoka koekeittiössä
  • 12 annosta
  • yli 60 min
  • 85,3 kcal / 100 g

Ainekset

12 annosta
    • 600gtuoreita silakkafileitä
    • 1tlsuolaa
    • tilliä

Keitinliemi

    • 6dlvettä
    • 1dlväkiviinaetikkaa
    • 1tlsuolaa
    • 2tlsokeria
    • 12kokonaista valkopippuria
    • 1laakerinlehti
    • 30gsipulia hienonnettuna
    • 7liivatelehteä

Koristeeksi

    • tilliä
    • 2kovaksi keitettyä kananmunaa
    • 1sitruunaa

Piparjuurikermaviili

    • 1tlk(2 dl)kermaviiliä
    • 1/2tlsuolaa
    • 1tlsinappia
    • 1rklpiparjuuritahnaa

Valmistus

yli 60 min
  1. Lado silakkafileet leikkuulaudalle nahkapuoli lautaa vasten. Ripottele fileille suolaa ja pieniä tillinlehtiä. Kääri rullalle pyrstöstä alkaen. Lado rullat tiukkaan riviin kannelliseen paistokasariin saumakohta alaspäin.
  2. Sekoita keitinliemi kulhossa. Sekoittele, kunnes sokeri ja suola ovat sulaneet. Kaada liemi kasariin silakoille. Kuumenna ja hauduta miedolla lämmöllä kannen alla 7 minuuttia.
  3. Pane liivatelehdet pehmenemään noin 10 minuutiksi kylmään veteen. Nosta silakkarullat liemestä ja lado silakat tiiviisti sopivankokoiseen, mahdollisimman pieneen tarjoiluvuokaan. Nosta kylmään.
  4. Siivilöi liemi. Jos haluat liemestä kirkasta, suodata se kuumana siivilään asetetun talouspaperin läpi. Purista liivatteet ja liuota ne keitinliemeen. Jos liemi on jäähtynyt, lämmitä sitä hiukan.
  5. Koristele silakkarullat munalohkoilla ja tillillä. Lusikoi liemi jäähtyneenä silakoille, niin että ne peittyvät. Leikkaa sitruuna puoliksi ja edelleen viipaleiksi. Asettele sitruunaviipaleet liemeen.
  6. Peitä tuorekelmulla ja anna hyytyä kylmässä 3-5 tuntia. Sekoita piparjuurikermaviilin ainekset. Tarjoa silakkarullien kanssa.

Tiesitkö että...

Alkuruokana 12 annosta, pääruokana 6 annosta.

Ravintosisältö per 100 g

  • 85,3 kcal357 kJ
  • Proteiinia7,46 g
  • Hiilihydraatteja1,57 g
  • Rasvaa5,25 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kommentoi

Arvosana reseptille2