Chilisuklaakakku
Chilisuklaakakku on ihanan mehevä suklaakakku, jossa maistuu lempeä chilin polte. Kokeile ja ihastu! Noin 0,90€/pala
10 palaa30 - 60 min
Ainekset
10 palaa
- 2levyä(à 100 g)Pirkka Luomu Reilun kaupan tummaa suklaata (55 %)
- 200gPirkka voita
- 3dlsokeria
- 2dlvehnäjauhoja
- 4kananmunaa
- ripaussuolaa
- ripaus(chilijauhetta)
Kuorrutus
- 2rklvoita
Valmistus
30 - 60 min- Paloittele suklaa. Sulata voi kattilassa, siirrä kattila sivuun ja sekoita suklaa voin sekaan.
- Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää joukkoon suklaa-voiseos. Vatkaa kananmunien rakenne rikki kierrevatkaimella ja lisää muutamassa erässä taikinaan. Sekoita taikina tasaiseksi.
- Halkasie chili tai chilit, poista siemenet ja hienonna. Lisää chili ja suolataikinaan. Maista taikinaa ja lisää chilijauhetta tarvittaessa.
- Aseta leivinpaperi irtopohjavuoan (Ø 24 cm) pohjan ja reunan väliin. Levitä taikina tasaisesti kakkuvuokaan.
- Paista 175-asteisen uunin keskitasossa noin 40 minuuttia. Kakku saa jäädä reilusti kosteaksi. Anna kakun jäähtyä.
- Sulata suklaa ja voi kattilassa tai mikrossa. Levitä seos kakun päälle. Koristele kakku halutessasi esimerkiksi ohuilla chilisuikaleilla.
Tiesitkö että...
Huom! Chilien koko ja tulisuus vaihtelevat, joten lisää chiliä vähän kerrallaan ja maista taikinaa. *Annoshinnat on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan 8/2019. Tuoretuotteiden hinnat vaihtelevat sesongeittain.Kategoriat
Sesongit Leivonta ja jälkiruoat Pääraaka-aineet
Kommentoi
Halkasie