Chilivokatut katkaravut ja pasta
- Annosmäärä4 annosta
- Valmistusaikaalle 30 min
Chilivokatut katkaravut ja pasta on helppo ruoka, jonka pyöräytät hetkessä pannulla. Voit säädellä ruoan polttavuutta vähentämällä tai lisäämällä chiliä.
Ainekset
4 annosta
1 pkt (400 g) | tai |
1 (170 g) | punainen paprika tai |
1 (170 g) | keltainen paprika tai |
3 | valkosipulinkynttä tai |
1/2–1 | tai |
n. 300 g | tai |
2–3 rkl | öljyä tai |
1/2 dl | Pirkka makeaa chilikastiketta tai |
1/2 tl | suolaa tai |
1/4 tl | mustapippuria tai |
Kastike | |
---|---|
1 tlk (150 g) | Valio crème fraîchea (ranskankerma) tai |
1 dl | basilikanlehtiä tai |
Ravintosisältö
Energia | 911 kJ / 216 kcal |
Rasva | 7,8 g |
josta tyydyttynyttä | 2,8 g |
Hiilihydraatit | 26 g |
josta sokereita | 5 g |
Proteiini | 10,1 g |
Suola | 1,1 g |
Ravintoarvot ovat laskennallisia ja suuntaa antavia
Valmistus
alle 30 min
Sulata katkaravut pakkauksen ohjeen mukaaan. Kuori ravut, poista suolet ja valuta ravut talouspaperin päällä.
Suikaloi paprikat. Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet. Halkaise chilipalko, poista kalvot ja siemenet. Hienonna.
Keitä pasta pakkauksen ohjeen mukaan.
Kuumenna pastan kiehuessa tilavassa wokkipannussa tilkka öljyä ja lisää paprikasuikaleet. Wokkaa suikaleet kuumiksi ja siirrä sivuun.
Kuumenna pari ruokalusikallista öljyä, lisää valkosipuli- ja chilisilppu sekä katkaravut. Wokkaa käännellen 2–3 minuuttia, kunnes ravut muuttuvat vaaleanpunaisiksi ja liha kiinteytyy.
Kaada kuuma, valutettu pasta ja paprikasuikaleet pannulle. Lisää chilikastike, suola ja mustapippuri.
Sekoita ranskankerma ja hienonnetut basilikanlehdet. Tarjoa kastike erikseen.
Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla
Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.
Valikoima ja hinnat kaupasta
- Pirkka Parhaat jättikatkaravunpyrstöt 26-30 kpl 400 g ASC raakapakasteHinta 9,95/kpl24,87/kg
- Paprika keltainen pakattu kgHinta n. 0,74/kpl4,95/kg
- Pirkka mieto punainen chili 50g 1lkHinta 1,49/kpl29,80/kg
- Pirkka fusilli tricolore kuviopasta 500gHinta 1,35/kpl2,70/kg
- Pirkka rypsiöljy 450mlHinta 2,25/kpl5,00/l
- Blue Dragon Sweet chilli wok-kastike 120gHinta 1,65/kpl13,75/kg
- Jozo jodioitu hienosuola 125gHinta 0,99/kpl7,92/kg
- Pirkka mustapippuri 21g kokonainenHinta 0,85/kpl40,48/kg
- Arla Lempi crème Fraîche 28% 200g laktoositonHinta 1,85/kpl9,25/kg
- Paprika punainenHinta n. 0,60/kpl3,99/kg
- Valkosipuli ulkomainen kgHinta n. 0,55/kpl10,95/kg
- K-Menu valkosipuli 100g 2lkHinta 0,75/kpl7,50/kg
- Barilla Al Bronzo Fusilloni durumvehnästä valmistettu pasta 400gHinta 2,29/kpl5,73/kg
- De Cecco Fusilli n.34 500gHinta 2,99/kpl5,98/kg
- Keiju rypsiöljy 0,5lHinta 2,35/kpl4,70/l
- Neito rypsiöljy 500mlHinta 4,25/kpl8,50/l
- Spice Up! Makea Chilikastike mieto 200mlHinta 2,49/kpl12,45/l
- SantaMaria Asian Sweet Chili maustekastike 200ml Less SugarHinta 1,95/kpl9,75/l
- Jozo jodioitu hienosuola 600gHinta 1,75/kpl2,92/kg
- Pirkka jodioitu ruokasuola 1kgHinta 1,19/kpl1,19/kg
- Santa Maria kokonainen Mustapippuri, pussi 22gHinta 1,29/kpl58,64/kg
- Meira mustapippuri kokonainen 27g pussi mausteHinta 1,19/kpl44,07/kg
- Järvikylä basilika rkk FIHinta 1,89/kpl
Voisit pitää myös näistä
- alle 30 min3,6(17 arviota)
- yli 60 min3,2(43 arviota)
- alle 30 min3,4(12 arviota)
- alle 30 min3,2(9 arviota)
- alle 30 min4,2(21 arviota)
- alle 30 min4,0(24 arviota)
- alle 30 min3,9(38 arviota)
- 30 - 60 min4,0(93 arviota)
Arvostele resepti
ka. 4,7 (44 arviota)
- Lukas3 vuotta sittenAivan huippuhyvä resepti. Todella nopea tehdä ja todella hyvää. Itse olen tuunannut tätä vielä limen mehulla.
- K-Kuluttajapalvelu7 vuotta sittenSuski, valitettavasti valikoimassa ei tällä hetkellä ole kaipaamaasi tuotetta Pirkka kuorettomat raa'at tiikerikatkaravut. Välitin eteenpäin toiveesi vastaavan tuotteen saamisesta valikoimaan.
- Suski7 vuotta sittenTämä on todella hyvää! Yksi meidän perheen suosikkiruuista. Mutta muutamaan vuoteen ei ole enää löytynyt kauppojen pakastealtaista kuorittuja raakoja tiikerikatkarapuja. Olisi kiva, jos tulisivat takaisin K-kauppojen valikoimiin. Tai mitä suosittelisitte käyttämään niiden sijasta? Valmiiksi kypsät ei oikein toimi, sillä paistellessa niistä tulee kumia. Kuorellisten syöminen taas on vaivalloista. Ja se kuoriminen raakana.... Ehkä se on vaan nähtävä se vaiva.
- Ave ♥7 vuotta sitten<33