• Sesongin herkut
  • Erityisruokavaliot

Meksikolainen katkarapu-mantelikastike

Juustokuminan, chilin, limetin ja korianterin maut yhdistyvät pehmeään manteliin ja ranskankermaan meksikolainen katkarapu-mantelikastike -reseptissä.
Meksikolainen katkarapu-mantelikastike
Testattu K-Ruoka koekeittiössä
  • 4 annosta
  • alle 30 min
  • 289 kcal / annos (240g)

Ainekset

4 annosta

Valmistus

alle 30 min
  1. Sulata ja valuta katkaravut.
  2. Paloittele tomaatit. Hienonna sipuli, valkosipulinkynnet ja chili, josta on poistettu siemenet.
  3. Kuullota juustokuminaa 1-2 minuuttia öljyssä kattilassa. Lisää kattilaan sipuli, valkosipuli ja chili. Anna niiden kuullottua.
  4. Lisää tomaatit ja hauduta miedolla lämmöllä noin 5 minuuttia, välillä sekoittaen. Soseuta sauvasekoittimella.
  5. Lisää soseeseen mantelijauhe, ranskankerma, sulatetut katkaravut, limetinmehu ja suola. Kuumenna, kunnes katkaravut ovat lämmenneet. Älä keitä.
  6. Viimeistele korianterilla. Tarjoa lisäksi basmatiriisiä.

Ravintosisältö perannos 240g100 g

  • 289 kcal1 210 kJ
  • Proteiinia16 g
  • Hiilihydraatteja6,24 g
  • Rasvaa21,9 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kommentoi

Arvosana reseptille1